Nieuws

Hoofdklasse A: AFC sluit af met winst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

30 mei 2018

AFC heeft de competitie in de hoofdklasse A afgesloten met winst. De Amsterdammers wonnen de inhaalwedstrijd met FC Rijnvogels met 3-0. Voor de Katwijkers stond er helemaal niets meer op het spel. AFC had nog wel de keus om als nummer dertien of veertien de herkansing in te gaan om hoofdklasser te blijven.

AFC koos er voor om dertiende te worden en de nacompetitie te starten met een uitwedstrijd tegen DETO Twenterand, de nummer vijf van de eerste klasse D. Als nummer veertien was AFC meteen doorgegaan naar de tweede ronde waar Flevo Boys de tegenstander zou zijn geweest. Flevo Boys is op papier toch van een zwaarder kaliber dan DETO, want de nummer twee van 1D, lange tijd meegedaan voor de titel en bovendien bekerwinnaar van het district Noord. Wint AFC van DETO, dan is de daaropvolgende tegenstander de winnaar van het duel Groningen-WNC. Daarna volgt dan ook nog een finale.

 

AFC (za) - FC Rijnvogels 3-0 (2-0)

Voor FC Rijnvogels was de afsluitende wedstrijd van het seizoen een verplicht nummer, waar AFC nog wel gedreven was voor de winst te gaan. Bij rust tekende die zich al af met een 2-0 tussenstand in het voordeel van de Amsterdammers. Na de pauze kwam daar nog een derde treffer bij die een kopie was van het tweede doelpunt: assist Mauritiso Helstone, afmaker Thierry van der Kooye. De positieve afsluiting diende voor AFC als opstap naar de nacompetitie om zich te handhaven in de hoofdklasse.

Doelpunten 41. Floris Dokkum 1-0, 45+2. Thierry van der Kooye 2-0, 62. Thierry van der Kooye 3-0
Scheidsrechter A.S. Greveling
Toeschouwers 100
AFC (za) Jort Berghuis, Wessel Westerhof, Daan Brinkman (33. Jessy de Jong), Danny Goedkoop, Justin Swart, Daryl Gerritsen, Daan Sutorius, Floris Dokkum (69. Gijs Niehe), Mauritsio Helstone, Pepijn Veerman (75. Thijs de Graaff), Thierry van der Kooye
FC Rijnvogels Gert-Jan Vlieland, Mart Spierdijk, Lesley Kluivers, Luuk Slegt (58. Olivier Rifai), Arno Dijkstra, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Kevin Wijmer, Jim Havenaar (58. Robbin van Dijk), Donald Sanches Silva (46. Joey Lauhouh), Bright Ampong
Gele kaart Bright Ampong (FC Rijnvogels)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.