Nieuws

Energiek Scheveningen geeft TEC tik op de neus

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Derde divisie
Nacompetitie

 

7 juni 2018

DEN HAAG - Scheveningen lijkt een nieuw vaatje energie gevonden te hebben. Dat mag toch wel de conclusie zijn na de verdiende, maar ook verrassende 2-0 zege op TEC uit Tiel. De nummer 16 van de Tweede divisie kreeg op een goed gevuld sportpark Houtrust geen vat op de gedrevenheid van de ploeg van trainer John Blok en zal nu toch alle zeilen moeten bijzetten om niet net als FC Lisse te moeten afdalen naar de Derde divisie.

 

Hoe anders was de beleving in het kamp van Scheveningen. Juist daar gloort er door deze zege hoop. De "Schollenkoppen" rekenen zich echter nog niet rijk. Daar zorgt Blok wel voor en hij plaatste direct na afloop ook kanttekeningen bij deze zege. "We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Alleen had ik toch liever een derde doelpunt erbij gehad. Die kans hebben we gehad en het is zonde dat juist dat niet lukte vanavond."

 

De thuisploeg liet zich heel anders gelden dan in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen buurman Quick. Toen werd Scheveningen in de tweede helft eigenlijk overklast en kon toch wat gelukkig een 1-0 boeken. Voor de wederopstanding was wel een nieuw toverkunstje van Blok nodig. Door de schorsing van Barry Rog moest er geschoven worden in de opstelling. De zekere nog niet fitte Levi Schwiebbe moest in de basisopstelling worden ingevoegd. Blok vond daar een oplossing voor. Zo kwam spits Tim Peters, die weer kilo's energie in de wedstrijd stak, aan de zijkant van het middenveld te spelen en was er een regisseursrol voor Schwiebbe. Hij stond centraal en moest de beide aanvallers Mehmet Aldogan en Brandon Robinson van bruikbare ballen voorzien. Verder stond ook Peter Junschläger weer in de verdediging. "De wedstrijd van zaterdag tegen Quick heeft er best ingehakt bij Peter en ook hier moeten we maar afwachten hoe het gaat."

 

Tim Peters passt de bal langs Obi Onyeike.

 

Blok moest dus al zijn talenten aanspreken in deze laatste fase van de competitie. Het zware seizoen heeft veel geëist. Lang bleven blessure en schorsingen achterwege en was de vorm optimaal. Maar juist nu moeten belangrijke schakels als Samir El Moussaoui en Mitchell de Vlugt met zware blessures toekijken en zijn Schwiebbe en Jungschläger verre van fit en was dus Rog ook nog geschorst. Hij moet het dus behappen met een steeds kleiner wordende groep spelers. Maar juist dat heeft zijn ploeg aangegrepen om het onderste uit de kan te halen. Aanvoerder Leroy Resodihardio, die weer een puike wedstrijd afleverde, gaf ook na afloop aan wat dit seizoen heeft losgemaakt. "We hebben twee periodetitels behaald en we hebben tegen elkaar gezegd dat die verzilverd moeten worden. Deze groep speelt op dit moment misschien niet het mooiste voetbal maar iedereen is wel bereid om er heel veel energie in te steken. Hiervoor wil je toch spelen."

 

Scheveningen kreeg al na drie minuten een geweldige opsteker. Na een prima aanval, waarbij het centrum van de bezoekers inclusief doelman Sebastiaan van der Sman geen beste indruk maakten, kon Aldogan een schot afleveren dat via Van der Sman bij de meegekomen Peters kwam. Diens inzet was voldoende voor een snelle 1-0 voorsprong. TEC werd na die treffer wel sterker, maar kon op geen enkele wijze de verdediging van de thuisploeg verontrusten. Serhat Koç en Sherwin Grot zijn aanvallers die vele verdedigingen angst hebben ingeboezemd, maar die van Scheveningen konden maar niet onder de indruk geraken.

 

Nu speelden de bezoekers opbouwend ook wel erg matig. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat het een wedstrijd was van een éénheid (Scheveningen) tegen los zand (TEC). Eén van de weinige wapenfeiten van de bezoekers was een kopbal van Koç net over het doel van doelman Sven Wolfsheimer. De bal was wat meer in bezit van de bezoekers, maar Scheveningen was veel gevaarlijker in balbezit. Zo schoot Schwiebbe van net buiten het strafschopgebied de bal op de lat. Opvallend was het dat Blok zijn aan de lies geblesseerd geraakte verdediger Kevin Gomez Nieto gewoon liet staan. Er moest in de eerst helft nog een kwartier gespeeld worden. Nieto beet door de pijn en zou in de extra tijd nog een belangrijke rol vertolken. Eerst moest TEC-middenvelder Vinnie Vermeer nog een inzet van Aldogan voor de lijn wegwerken. Dat leverde de thuisploeg een corner op. Schwiebbe nam die corner en juist Nieto stond op de juiste plaats om koppend voor 2-0 te zorgen. De verdediger zou de tweede helft ook ondanks deze blessure volledig vol maken.

 

Mehmet Aldogan gebruikt het handje om Daan Disveld van zich af te houden.

 

Wat een weelde voor de thuisploeg. Verbazing alom over deze stand, maar ook over het spel van de thuisploeg. Het antwoord moest dus komen van de bezoekers. Alleen de ploeg van trainer Frits van den Berk kwam maar niet door de verdedigende muur die Scheveningen optrok. Koç kreeg een kleine kans, maar doelman Wolsheimer was op tijd zijn doel uit. Grot kwam niet verder dan een paar schoten van afstand. Scheveningen bleef aan de andere kant veel gevaarlijker. Aldogan dwong doelman Van der Sman tot een redding, terwijl Peters en Robinson het doel op een haar na misten. De grootste kans die de bezoekers kregen kwam op naam van Scheveningen-verdediger Nieto, die wat hard terugkopte en zijn doelman dwong tot een katachtige reactie.

 

Er waren dus geen kleerscheuren en met de 2-0 stand werd ook de vijf extra minuten behaald. TEC drong nog wel aan, maar deed dat echter als een kip zonder kop. De steeds hoog voor het doel gebrachte ballen zorgden ervoor dat doelman Wolfsheimer zich nog twee keer kon onderscheiden. Blok moest door alle ongemakken Björn Wagenaar, Marvin Nieuwlaat en Robert Steemers laten invallen en zal daar zeker geen spijt van hebben gehad. De drie lieten een prima indruk achter en waren zeker geen verzwakking. Zowel de jongeling Wagenaar (20) als routinier Nieuwlaat (33) kregen zelfs een kans op een treffer.

 

Blok kon weer eens trots zijn op zijn ploeg. "Alleen weten we dat TEC een veel te goede ploeg heeft om nog niet op te geven. Er staat ons nog zaterdag een pittige wedstrijd in Tiel te wachten. Eerst maar eens zien welke spelers we kunnen opstellen. Ik hou me hart vast over de blessure van Nieto. Gelukkig deden de invallers het goed, maar ik zou geruster zijn als we die derde treffer hadden gemaakt."

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures