Nieuws

De oefencampagne is nu echt gestart

Voorbereiding
Tweede divisie
Oefenen

 

21 juli 2018

Enkele clubs hadden voor vandaag al één of meerdere oefenwedstrijden achter de rug, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is nu echt van start gegaan met een aantal tweedivisionisten die hun eerste oefenwedstrijd afwerkten. Met wisselend succes.

 

De Treffers speelde tegen een zware tegenstander uit de eredivisie. VVV-Venlo bleek met 0-3 te sterk voor de Groesbekers. AFC kon de krachtmeting met DVS '33 Ermelo ook niet winnen. Weliswaar scoorden nieuwelingen Fouad Belarbi en Yordi Teijsse het eerste en het laatste doelpunt, maar tussendoor troffen de Ermeloërs drie keer doel.

 

Danny van den Meiracker scoort 3-0 voor IJsselmeervogels tegen OFC.
Foto: Orange Pictures

 

FC Lienden won met ruime cijfers van een regioteam uit de Betuwe. Het werd 1-6 voor het team van trainer Hans van de Haar, die eerder deze week bijtekende.

IJsselmeervogels won met 4-1 van OFC uit Oostzaan. Danny van den Meiracker, die deze zomer de in Spakenburg gevoelige overgang maakte naar de Rooien, scoorde zijn eerste doelpunt.

HHC Hardenberg wist tegen RKZVC ook vier keer te scoren (nieuweling Saber Hendriks gaf met zijn score meteen een visitekaartje af) en de Hardenbergers hielden het eigen doel schoon.

Jong Vitesse won met 4-1 van zijn leeftijdsgenoten van de Wolverhampton Wanderers uit Engeland.

 

HHC'er Saber Hendriks snelt langs zijn tegenstander van RKZVC.
Foto: Orange Pictures

 

ONS Sneek werkte de eerste oefenwedstrijd al op 30 juni af en kwam daarna nog drie keer in het veld. Woensdag versloeg het Jong SC Cambuur met 3-6.

De amateurs van Ajax, komend seizoen nieuw in de Derde divisie, wonnen eerder deze week nipt van de amateurs uit Volendam, die terug zijn in de hoofdklasse. Het werd 1-2 voor de Amsterdammers.

Andere derdedivisionisten die in actie kwamen zijn Quick Boys, Noordwijk en Hoek.

Quick Boys speelde tegen FC Rotterdam, een selectie van spelers van onder 23 van een aantal Rotterdamse clubs. De Katwijkers wonnen met 3-1.

Noordwijk liep tegen het Belgische SC City Pirates tegen een zeperd op. De Antwerpenaren, die uitkomen op het tweede amateurniveau, bleken met 1-2 te sterk.

In Zeeuws Vlaanderen viel niet veel te juichen. Met de nieuwe trainer Gérard de Nooijer voor het eerst op de bank verloor Hoek met dikke cijfers van de jonkies van FC Antwerp. Het werd een pijnlijke 0-5 nederlaag.

 

17-07  Volendam - Ajax 1-2
18-07 Hoek - FC Antwerp O21 0-5
18-07 Jong SC Cambuur - ONS Sneek 3-6
19-07 FC Rijnvogels - Olympia 6-0
21-07 Betuwe Regioteam  - FC Lienden 1-6
21-07 De Treffers - VVV-Venlo 0-3
21-07 Jong Vitesse - Wolverhampton W. O23  4-1
21-07 DVS '33 Ermelo - AFC 3-2
21-07 Noordwijk - SC City Pirates 1-2
21-07 Quick Boys - FC Rotterdam 3-1
21-07 IJsselmeervogels - OFC 4-1
21-07 HHC Hardenberg - RKZVC 4-0