Nieuws

IJsselmeervogels pijnigt eredivisionist De Graafschap

Voorbereiding
Tweede divisie
Oefenen

 

28 juli 2018

IJsselmeervogels heeft in zijn tweede oefenwedstrijd een opzienbarend resultaat behaald. Eredivisionist De Graafschap, met aan het roer trainer Henk de Jong en assistent Sandor van der Heide (ex-IJsselmeervogels), werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd. En de overwinning van de Spakenburgers was zeker niet onverdiend te noemen. IJsselmeervogels kreeg de meeste kansen, maar zag De Graafschap tegen de verhouding in een voorsprong nemen. Youssef el Jebli kopte na een klein half uur een corner snoeihard binnen.

 

Maikel de Harder (14) gaat uithalen, De Graafschap-verdediger Myenty Abena probeert dat te voorkomen.
Foto: Orange Pictures

 

De rust, waarin IJsselmeervogels zeven wissels toepaste, was nauwelijks voorbij of Robbert Olijfveld tekende voor de gelijkmaker. De Vogels bleven grote kansen creëren. Mike van de Laar verscheen samen met een ploeggenoot vrij voor Hidde Jurjus, maar de doelman plukte de bal van zijn schoen. Aan de andere kant schoot Mohamed Hamdaoui hard op de lat.

Anthony van den Hurk, in de loop van de tweede helft ingebracht, zette De Graafschap twintig minuten voor tijd weer op voorsprong en een blamage leek afgewend.

Maar IJsselmeervogels toonde meer wil om winnen en streed voor iedere bal, tot frustratie van de Doetinchemmers die op een makkelijke middag hadden gehoopt. De beloning voor de thuisclub kwam toen Robbert Olijfveld opnieuw voor de gelijkmaker kon zorgen. En drie minuten later was het helemaal feest toen Soufian Moro vrijwel vanaf de eigen helft alleen op Jurjus af kon gaan. De middenvelder faalde niet en scoorde het winnende doelpunt.

 

GVVV beleefde ook een vrolijke middag. Capelle, tegenwoordig hoofdklasser, werd met grote cijfers opzij gezet. Het werd 8-1 voor de Veenendalers. Wout Blasman en Jeremy de Graaf scoorden beiden twee keer.

Spakenburg, Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys bleven eveneens aan de goede kant van de score. Spakenburg versloeg De Meern (hoofdklasse zondag) met 2-1. De Maassluizers wonnen met 2-3 van Noordwijk en Rijnsburgse Boys stuurde Spijkenisse met 2-0 weer naar huis. Bij de Rijnsburgers maakte Bart Freke na lang blessureleed zijn rentree.

Vrijdagavond liet FC Lienden het nieuwe Jong Sparta alvast even wennen aan het niveau van de Tweede divisie: 1-5.

 

Barendrecht kwam tegen zondag derdedivisionist Hercules niet verder dan een 1-1 gelijkspel en bij AFC - ODIN '59 vielen acht doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Minder verging het De Treffers, Kozakken Boys en HHC Hardenberg. De Treffers kwam op alle fronten tekort tegen DVS '33 Ermelo, dat een klasse lager speelt. In Groesbeek werd het maar liefst 1-4.

Kozakken Boys verloor in eigen huis met 3-5 van Quick Boys. Bij de Werkendammers speelde Berry Powel mee. De spits is op zoek naar een nieuwe club en traint zolang met Kozakken Boys mee. Powel was goed voor een assist, maar miste ook een strafschop.

HHC Hardenberg tenslotte kwam tekort tegen derdedivisionist Jong FC Groningen. De jonge Groningse profs wonnen met 2-0.

 

Klik hier voor meer uitslagen.