Nieuws

Katwijk verslaat FC Dordrecht

Voorbereiding
Tweede divisie
Oefenen

 

4 augustus 2018

Kampioen Katwijk heeft de oefencampagne hervat met een overwinning tegen FC Dordrecht. De Katwijkers wonnen met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort na rust gescoord. Aanvoerder Robbert Susan was trefzeker vanaf de strafschopstip.

 

Scheveningen en GVVV kruisten de degens, ondanks dat de twee team bij elkaar in de competitie zitten. Maar de wedstrijd stond al voor de promotie van Scheveningen in de agenda en beide trainers vonden het niet nodig om een nieuwe tegenstander te gaan zoeken. In de eerste helft miste Levi Schwiebbe een strafschop namen de thuisclub. Na de pauze waren de Veenendalers tweemaal succesvol via Jeremy de Graaf. GVVV won dus met 0-2 en gaf het team van trainer John Blok een vervroegde kennismaking met de Tweede divisie.

 

Joey Jongman is sterker aan de bal dan Quincy Hogesteger van FC Dordrecht.
Foto: Orange Pictures

 

HHC Hardenberg was op twee fronten actief. In Hierden verloor het ruim van VVOG (5-0), dat daarmee het Veluwade Toernooi won. In Staphorst kende een ander deel van de selectie van de Hardenbergers weinig moeite met MASV: 8-1.

In Spakenburg werd een 'kleine derby' gespeeld: Eemdijk - Spakenburg. Eemdijk hield lang stand, maar de tweededivisionist won toch nog met 0-3. Alle doelpunten vielen in de laatste tien minuten.

IJsselmeervogels won ook de vierde oefenwedstrijd met grote cijfers. Spijkenisse werd met 5-1 naar huis gestuurd. Opvallende doelpuntenmaker aan de kant van de Spijkenissers was Kees Tol. Jarenlang speelde hij bij Spakenburg, de aartsrivaal van IJsselmeervogels. Zijn benutte strafschop zal hem extra plezier hebben gegeven.

 

In Barendrecht werd ook een derby gespeeld. Smitshoek ontving Barendrecht, dat eerder deze week met 2-2 gelijk speelde tegen eredivisionist Fortuna Sittard. Smitshoek was niet opgewassen tegen de grote broer, het werd 1-3.

VVSB speelde ook een derby, tegen Ter Leede. De twee klassen verschil tussen de twee teams werd niet in doelpunten uitgedrukt. VVSB won wel, maar slechts met 0-1.

In de avond versloeg Jong Sparta Goes met 1-3.

 

De rentree van Bart Freke (rechts) in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys is best verrassend te noemen.
Foto: Hans Heemskerk

 

Gelijke spelen waren er voor De Treffers, AFC en Excelsior Maassluis. De Treffers legde een prima prestatie op de mat tegen TOP Oss, dat uitkomt in de Eesrste divisie. De wedstrijd eindigde in 1-1. Ook AFC en Noordwijk troffen beide één keer doel, waardoor de ontmoeting dezelfde eindstand kende. Excelsior Maassluis en OFC scoorden niet, zodat de brilstand op het bord bleef staan.

 

Voor Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys eindigde de zaterdag in mineur. De Werkendammers verloren vroeg in de middag van Jong FC Groningen met 2-0, de Rijnsburgers legden het met 0-1 af tegen de amateurs van Feyenoord.

 

Klik hier voor meer uitslagen.