Nieuws

Eerste winst Scheveningen

Voorbereiding
Tweede divisie
Derde divisie
Oefenen

 

11 augustus 2018

Na drie eerdere nederlagen tegen Jong FC Den Haag, GVVV en SJC boekte Scheveningen zijn eerste winst in de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen. De kersverse tweededivisieclub deed dat ten koste van zondaghoofdklasser RKAVV. Tim Peters was de maker van het naar later bleek enige en dus winnende doelpunt.

 

Tim Peters heeft een voorzet losgelaten. Riemer Bovet denkt om zijn hoofd.
Foto: Aad van der Graaf

 

De treffer kwam tot stand met de welwillende medewerking van RKAVV-doelman Mike ten Kroode die de alert reagerende Peters een intikkertje gunde. Later in de eerste helft deed Peters nog een serieuze poging om er 2-0 van te maken, maar toen liet Ten Kroode zien wel degelijk te kunnen keepen. RKAVV heeft zijn best gedaan om tegenspel te bieden, maar Scheveningen gaf weinig weg. De vaste bespelers van Houtrust creëerden zelf echter ook niet al te veel. "Dat spelers niet weten wat ze in bepaalde situaties moeten doen, baart me wel zorgen", voorzag Scheveningen-coach John Blok de oefensessie van commentaar. Geruststelling wellicht, als het straks om het 'echie' gaat, kan het positief omslaan. Komende zaterdag in Doetinchem de eerste serieuze wedstrijd in de openingsronde van de KNVB-beker. Op papier is Scheveningen favoriet om de eersteklasser DZC '68 uit te schakelen.

 

Diverse clubs uit Tweede en Derde divisie kwamen ook deze zaterdag in actie. Zo legde IJsselmeervogels beslag op de Harry Hamstra Cup. De 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg klopten DVS '33 Ermelo met 1-2. Gévero Muskiet ontpopte zich als matchwinnaar. Ook Spakenburg nam deel aan het mini-bekertoernooi, maar bleef tegen organisator Sparta Nijkerk hangen op 1-1. De 'blauwen' eindigden daardoor als derde.

 

Katwijk won voor de tweede keer in zijn oefenperiode. Derdedivisionist SJC moest buigen met 1-0 door een doelpunt van Marciano Mengerink. Er waren nog twee interessante onderonsjes in de bollensteek. Noordwijk speelde een goede eerste helft, hield tot aan de rust gelijke tred met Rijnsburgse Boys (1-1), maar na de pauze raakten de Noordwijkers het spoor bijster tegen de een klasse hoger spelende Rijnsburgsers, uitslag 1-4. Frank Tervoert beleefde met drie treffers een productief middagje. De ''burenruzie'' tussen FC Lisse en Ter Leede eindigde onbeslist (1-1). Ook in Heemskerk een derby, waar ODIN '59 buurman ADO '20 met 1-2 wist te kloppen. Het ging hier om de troostfinale van het ADO '20 Toptoernooi. AFC werd eindwinnaar door in de finale de Koninklijke HFC met 2-1 te verslaan.

 

De Zeeuwse clash tussen Goes (zondag derde divisie) en Hoek (zaterdag derde divisie) viel toe aan de zondagclub (2-1). Hoek kwam vlak voor rust nog wel aan de leiding, maar in de tweede helft liet Goes het tij in zijn voordeel keren. En om de (streek)derby's af te ronden, Westlandia (derde divisie zondag) was met 2-0 te sterk voor Excelsior Maassluis (tweede divisie).

 

Quick Boys ontving op Nieuw Zuid Hercules en Jong Sparta. De middagwedstrijd tegen Hercules werd een prooi (1-0) voor de Katwijkers, die vervolgens in het vroege avondduel de Rotterdamse beloften dankzij twee goals van Halil Dervisoglu met een 1-2 overwinning zagen vertrekken. Net als Quick Boys oefende ook FC Lienden dubbel. Eersteklassser FC Breukelen was het niet zo'n probleem (1-3 winst). Jong Vitesse was later op de dag dikkere koek. De beloften uit Arnhem wonnen met 0-1. Ook tweededivisionist VVSB oefende (donderdag al) tegen een beloftenteam. Jong FC Den Haag leidde halverwege met 0-2, maar Sint Bavo wist na rust het evenwicht te herstellen (2-2).

 

HHC Hardenberg heeft samen met Harkemase Boys het clubtoernooi van Staphorst gewonnen. De Hardenbergers sloten af met een 2-4 overwinning op hoofdklasser Staphorst. Harkemase Boys kon het toernooi niet afmaken, omdat zondagderdeklasser MASV (Arnhem) na rust verongelijkt en boos het veld afliep.

 

GVVV won in Oostzaan met 1-2 van OFC en ook die uitslag was gezien het klasseverschil een logische uitkomst. Barendrecht daarentegen liet zich met 0-2 aftroeven door hoofdklasser Zwaluwen. Iets dergeijks overkwam ook derdedivisionist ONS Sneek in Zwolle. Vlak voor tijd kwam hoofdklasser Berkum uit aan de goede kant van de score. Michel van Aggele was de maker van de winnende 1-0. ASWH had na een aanvankelijke voorsprong weinig verweer tegen DUNO D. De prille hoofdklasser uit Doorwerth hield pas stil bij 4-1.

 

SteDoCo, weer teruggekeerd in de Derde divisie, won met het kleinst mogelijke verschil (0-1) van hoofdklasser VC Vlissingen en DOVO deed het met een dubbele score (2-0) tegen Jodan Boys. Eemdijk had, zoals te verwachten viel, weinig moeite met eersteklasser Marken (0-4). Klaas de Graaf en Renco van Eeken verdeelden broederlijk de doelpunten.

 

In Harderwijk won Urk de Zuiderzeecup door in een spannende finale Ajax te verslaan met 3-2. Ook de strijd om de derde en vierde plaats werd een kwestie van kantje boord. Bijna in het eindsignaal trok VVOG tegen Huizen met 2-1 aan het langste eind.