Nieuws

Arthur van den Berg (71) overleden

Nieuws

 

18 augustus 2018

Arthur van den Berg

Zaterdagnacht is na een langdurige ziekte Arthur van den Berg overleden. Arthur was oud-speler en oud-voorzitter van IJsselmeervogels, en had daarna nog vele andere functies. In 2014 werd hij vanwege zijn grote verdiensten voor de club benoemd tot erelid.

 

Niet alleen als speler vierde hij successen ook onder zijn voorzitterschap mocht IJsselmeervogels diverse kampioenschappen begroeten. Onder de aansturing van Van den Berg vond er ook een verdere professionalisering van de meest succesrijke amateurclub van het land plaats. Daarin waren open contacten met de media een belangrijk onderdeel.

 

De keuze om hem in 2003 te benaderen voor het voorzitterschap van de stichting Voetbal op Zaterdag was even logisch als gemakkelijk. Arthur aanvaardde de functie met groot enthousiasme. Met zijn altijd door een aangename nuchterheid ingegeven adviezen heeft hij mede ervoor gezorgd dat Voetbal op Zaterdag is uitgegroeid tot wat de website nu is. Daarvoor zal de redactie hem tot in lengte van dagen dankbaar blijven.