Nieuws

KNVB-beker: Quick Boys, Hoek en Rijnsburgse Boys naar hoofdtoernooi

Wedstrijdverslag
KNVB-beker

 

19 augustus 2017

Voorafgaande aan de competitie staan wedstrijden gepland in de eerste en tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker. Quick Boys en Hoek zijn als eerste amateurclubs door naar het hoofdtoernooi. De Katwijkers wonnen niet geheel zonder geluk met 1-2 van collega-derdedivisionist DVS '33 Ermelo. Hoofdklasser Hoek trakteerde derdedivisieclub ASWH op eigen veld op een 1-3 nederlaag. Rijnsburgse Boys heeft het voorbeeld van Quick Boys en Hoek gevolgd. De Rijnsburgsers versloegen in Tiel TEC na de verlenging met 1-3. De reguliere 90 minuten eindigden in 1-1.

In de eerste kwalificatieronde had Capelle geen kind aan hoofdklasser Nuenen dat met 6-0 billenkoek kreeg. Olaf van der Sande scoorde vier van de zes goals met een loepzuivere hattrick in het laatste kwartier. Ook Ter Leede (2-0 tegen DHC), VVOG (2-0 tegen Gemert) en eersteklasser Buitenpost (4-3 ten koste van ZSV Zeilberg) stapten een ronde verder. Voor ACV (0-3 ten onder tegen Hercules) en DOVO (5-2 nederlaag bij Dongen) kwam er al einde aan het KNVB-bekeravontuur.

In de avondwedstrijden werd het bij de ontmoeting tussen ADO '20 en Spakenburg bloedstollend spannend. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord en de verlenging bracht ook geen beslissing. Er moesten 24 strafschoppen aan te pas komen om Spakenburg als winnaar aan te wijzen.

Minder spannend was het voor Staphorst bij een bezoek aan BVV Den Bosch. Na een 0-3 ruststand kwam het einde met een 1-5 overwinning.
Ook Ajax (3-1 tegen OJC Rosmalen), Sparta Nijkerk (3-0 tegen Purmersteijn) en Swift (1-3 bij Chevremont) haalden betrekkelijk probleemloos de volgende voorronde.
Scheveningen had het aanvankelijk wel knap lastig met de tegenstand van Groene Ster maar ook met zichzelf. Na rust stelde de ploeg orde op zaken en boog de 1-0 ruststand om naar een 1-2 eindoverwinning.
SDC Putten wist te stunten tegen JVC Cuijck door in de verlenging tegen de derdedivisieclub de 0-1 te scoren en die voorsprong vervolgens vast te houden.
Zoals verwacht kon 'd Olde Veste '54 het in Echt niet bolwerken (4-1 nederlaag), maar stond de zaterdageersteklasser tegen derdedivisieclub EVV halverwege nog wel brutaal met 0-1 voor.

 

DVS '33 Ermelo - Quick Boys 1-2 (0-2)

DVS het spel en Quick Boys de knikkers; dat was helemaal het geval in de eerste helft, waar het Ermelose overwicht niet leidde tot doelpunten. Door op de juiste momenten de fysieke duels beter in te gaan counterden de Katwijkers naar een 0-2 ruststand. De 0-3 was kort na de rust logischer dan de aansluiting, maar die viel desalniettemin snel. De 1-2 kreeg geen gevolg, hoewel dat zowel qua veld- als kansenverhouding terecht was; zelfs niet voor een leeg doel. In de slotfase brachten de bezoekers de zege over de streep. De eerstejaars oefenmeester van DVS, Bert van Hunenstijn, zal zeker de nodige leermomenten geteld hebben. De gepokt en gemazelde trainer van Quick Boys, Jan Zoutman, zag zijn ploeg de koker voor de loting voor de eerste ronde ingaan.

Doelpunten 11. Jesse van Nieuwkerk 0-1, 28. Max van Steen 0-2, 50 Gökhan Yasar 1-2
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Haico Epe, Dennis Hollart, Basil Camara (85. Jordy van Selm), Roald de Vries, Jorran van Santen (69. Lars Dekker), Coen Vloedgraven, Daniël van Warven, Maurice de Ruiter (76. Lars van de Wetering), Gökhan Yasar, Mike Ahrens
Quick Boys Martijn De Zwart, Tim Bloemendaal, Ricardo Kuyvenhoven, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen (69. Jordi Teijsse), Mohamad Mahmoed, Delano A Cohen, Reda Kharchouch (69. Jesse Driebergen), Max van Steen (90+2. Sammy Zandbergen), Jesse van Nieuwkerk
Gele kaart Mohamad Mahmoed, Anthony Bentem (Quick Boys)

 

ASWH - Hoek 1-3 (0-2)

Vooraf was bekend wat de intenties van Hoek zouden zijn, spelen op de omschakeling. De Zeeuwen voerden voor rust hun spel perfect op en gingen met een 0-2 voorsprong de rust in. ASWH heeft na de pauze alle bakens trachten te verzetten, kwam inderdaad snel terug in de wedstrijd maar daarna stokte de productie. Kansen op de gelijkmaker kwamen er wel, die zou ook verdiend geweest zijn gezien het spelbeeld, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Pal voor tijd gooide Hoek met een rake vrije schop het bekerduel in het slot.

Doelpunten 23. Niek van Sprundel 0-1, 38. Niek van Sprundel 0-2, 49. Peter de Lange 1-2, 90. Reguillo Vandepitte 1-3
Scheidsrechter J.J.M. Vries
ASWH Marvin Nootenboom, David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp (80. Danny de Jel), Jesper van den Bosch, Juanito Sequeira (46. Kyle Doesburg), Nick Slotboom, Mels van Driel, Peter de Lange, Akin Arslan (82. Jerson Anes Ribeiro)
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Stef de Backer, Kim van den Bergh, Thomas van Renterghem, Aaron Verwilligen, Reguillo Vandepitte, Rik Impens (79. Birgen Martens), Bram Leroy, Niek van Sprundel, Zinou Chergui (86. Sascha Beshliaha)
Gele kaart Jesper van den Bosch, Mels van Driel (ASWH)

 

TEC - Rijnsburgse Boys 1-1, 1-3 n.v.

Het werd nog een latertje in Tiel. Negentig minuten lang hielden beide tweededivisieclubs elkaar in een houdgreep en in evenwicht. In de verlenging wist Rijnsburgse Boys zich als eerste los te wurmen en dat was meteen de beslissing.

 

Jayson Halman, Wesley Goeman, Jeffrey Jongeneelen en Carlos Opoku vieren de 1-3 van Rijnsburgse Boys.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 13. Jeffrey Jongeneelen 0-1, 21. Matthijs van Gessel 1-1, 113. Joël Tillema 1-2, 120. Jayson Halman 1-3
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 450
RijnsburgseBoys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masies Artien, Hidde Prijs, Wesley Goeman, Strooker, Joël Tillema, Jeffrey Jongeneelen, Giovalli Serbony (105. Jayson Halman), Donny Van Oijen (96. Max Hudepohl)
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller, Daan Disveld, Bart van Westerlaken, Serhat Koç (64. Josemar Makiavala), Gianluca Maria (100. Kurtley de Windt), Robbie Holder (112. Trumaine Balrak), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Obi Onyeike, Randel Shakison (85. Gregory Viereck)

 

Buitenpost - ZSV 4-3 (0-0)

De zaterdageersteklasser Buitenpost en zondageersteklasser ZSV (Zeilberg, Brabant) hebben het publiek wel weten te vermaken. Voor rust was het spaarzame hoogtepunt toen Berend Jan Schootstra voor de thuisclub een strafschop niet wist te verzilveren. Maar na rust ging het los. Buitenpost leek op weg naar een simpele overwinning, maar begon ineens fouten te maken. ZSV maakte een kwartier voor tijd de aansluittreffer 3-2 en daarmee was het tamme karakter van het bekerduel volledig verdwenen. Buitenpost was dan ook dolblij met de bevrijdende 4-2, waar 3-3 ook tot de mogelijkheden had behoord. De 4-3 was slechts voor de statitistiek, waarmee de overwinning terecht kwam bij de ploeg die daar over de hele wedstrijd gerekend de meeste aanspraak op mocht maken.

Doelpunten 53. Jorrit Terpstra 1-0, 61. Rolf Dijk 2-0, 73. Martijn van Roeden 3-0, 74. Koen Kuunders 3-1, 75. Dirk Verlijsdonk 3-2, 84. Martijn van Roeden 4-2, 90+1. Rick Wiersema 4-3
Scheidsrechter T.R. Winkel

 

Capelle - Nuenen 6-0 (0-3)

Capelle liet vanaf het begin van de wedstrijd zien dat het graag de volgende ronde wilde halen. De ene fraaie aanval volgde op de andere en Nuenen werd min of meer overlopen. Ondanks dat het na een half uur al 3-0 was, benutte Capelle niet elke mogelijkheid. Na een half uur kon Nuenen af en toe wat terugdoen en ook het eerste kwartier van de tweede helft bood men goed tegenstand. Daarna was het afgelopen en mochten de Brabanders blij zijn dat het uiteindelijk bij 6-0 bleef.

Doelpunten 13. Angelmo Vyent 1-0, 15. Olaf van der Sande 2-0, 31. Kevin Kalika 3-0, 75. Olaf van der Sande 4-0, 83. Olaf van der Sande 5-0, 86. Olaf van der Sande 6-0
Scheidsrechter W.M. Kieft
Capelle Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (Boris Letterie), Olaf van der Sande (Marvin van der Made), Gertjan Rothman, Angelmo Vyent, Jorn van Lunteren, Kelvin Kalika (Tim Vincken), Stefan Dams, Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Bram van Eijk
Nuenen Danilo Verus, Angelo Stove, Max Verkuijl, Stefan Hagen, Koen Bots (Stefan Hulsen), Lars van Stipdonk, Dennis van de Reek (Davy van Bokhoven), Jamey Raas, Tim Rerimassie, Waldir Lima dos Santos (Noël Jansen), Thom van de Donk

 

Ter Leede - DHC 2-0 (1-0)

Simpele overwinning voor Ter Leede die gezien het aantal kansen veel hoger had moeten uitvallen. Een nulletje of zes zou heel normaal geweest zijn gezien het krachtsverschil, dat na twee keer geel voor DHC-spits Jordy Brouwers alleen nog maar groter werd.

Doelpunten 45. Niels van Veen 1-0, 69. Ian van Otterloo 2-0
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Sami Mouchih, Ronnie Verplancke (68. Melvin van Stijn), Niels van Veen (46. Toon Zwetsloot), Ian van Otterlo, Jeffrey Bok (77. Mike Dam), Oussama Siali, Marc de Kruijs
Rode kaart Jordy Brouwers (2x geel) (DHC)

 

VVOG - Gemert 2-0 (0-0)

Voor de pauze een matig optreden van beide partijen. Voor de keepers van zowel VVOG als Gemert was er nauwelijks werk te verrichten. Alleen doelman Frans Koornberg van VVOG kon in de 44e minuut met een geweldige safe zijn klasse vertonen, na een inzet van Ron Jansen, de spits van Gemert.
Na de pauze trok VVOG de wedstrijd naar zich toe. VVOG, verdedigend sterk, wist aanvallend, een aantal mooi uitgespeelde kansen te creëren waaruit tweemaal werd gescoord. Een verdiende overwinning en VVOG en geplaatst voor de tweede kwalificatieronde tegen Barendrecht.

Doelpunten 57. Jeffrey Arends 1-0, 69. Frank Hol 2-0
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 300
VVOG Frans Koornberg, Zakaria Fadili (70.Tijmen van Straaten), Jan Jurriën Hop, Wesley de Klein, Roelof de Groot, Sam Doeve (63. Tim Muller), Wilko Braam, Jeffrey Snijders, Jeffrey Arends, Frank Hol, Oussama Labari (78. Guide de Graaf)
Gemert Bonno Barten, Kees Brugmans (83. Dennis van Rooij), Ronnij van Elzen, Bart Berlo, Ralf Kemper, Coen Brouwers, (55. Balder van Osch), Ron Jansen, Joost Habraken, Jeremeas Carlis David (62. Your van Brussel), Rubin Rodrigues, Jens Leijtens
Gele kaart Jeremaes Carlos David, Bart van Berlo (Gemert)

 

ACV - Hercules 0-3 (0-0)

Beide ploegen hielden elkaar voor de pauze in evenwicht. De toeschouwers kregen ook weinig kansen voorgeschoteld. Na rust wist Hercules op het uur de score te openen, waarna ACV zijn compacte speelwijze moest loslaten. De Utrechters wisten dat uit te buiten, eerst voor het verdubbelen van de voorsprong en pal voor tijd om het duel definitief in het slot te gooien.

Doelpunten 62. Tyrone Fonvile 0-1, 70. Tyrone Fonville 0-2, 88. Fouad Belarbi 0-3
Scheidsrechter S. Dröge
ACV Bart Woering, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Guus de Vries, Dennis Hoekstra (77. Richard Mulder), Thomas Metzemaekers, Nick Westebring, Haaije Feenstra, Romano Djababoe (66. Erik Eleveld), Pascal Huser (59. Marco van der Heide), Joan van der Werf
Hercules Fons Mulder, Kevin Ligtermoet, Matthijs Blijham, Alfred Mensah (12. Lars Willemse), Leroy Oehlers, Mitchel Bolck (46. Oscar van Logtestijn), Christie Bonevacia, Mart Stokkers, Jeffrey Vlug (76. Guytho Mijland), Tyrone Fonville, Faoud Belarbi
Gele kaart Romano Djababoe (ACV)

 

Dongen - DOVO 5-2 (3-1)

Dongen (Derde divisie zondag) dag bleek een maatje te groot voor DOVO (Derde divisie zaterdag). De ploeg uit Veenendaal heeft in de score zowel voor als na de pauze achter de feiten aangehold.

 

Roy Bakkenes wordt met een harde maar faire tackle van de bal gezet.
Foto: Jeroen van den Berg

 

Doelpunten 8. Luuk Hultermans 1-0, 22. Moustafa Mohammad 2-0, 30. Joshua Ptrick 2-1, 37. Daan Poelmans 3-1, 53. Moustafa Mohamad 4-1, 54. Quincy Arends 4-2, 79. Remon Koenen 5-2
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Dongen Jordy Zielschot, Floris Wouters, Paul van Zon, Luuk Hultermans, Remon Koenen, Daan Poelmans, Glenn Kools, Jan jr Gerrits, Jaap van der Waarden, Moustafa Mohammad, Tom Kolkert
DOVO Rodney Ubbergen, Enrico Patrick, Bas Mooij (46. Nando Wormgoor), Adil Mahdadi (71. Rocco Keizer), Mitchell de Zwart, Aron de Koning (46. Justin van Groen), Marley Berkvens, Nick Coster, Quincy Arends, Roy Bakkenes, Joshua Patrick

 

ADO '20 - Spakenburg 1-1, Spakenburg w.n.s. (10-11)

Een strafschoppenfeest in Heemskerk. De wedstrijd zelf was een moeizaam verhaal. Spakenburg startte sterk maar pakte niet door na de snelle openingsgoal. ADO '20 kwam per centimeter beter in de wedstrijd totdat het in de tweede helft wachten was op de gelijkmaker, die ook viel. In de verlenging werd er niet meer gescoord, al was de thuisclub nog een keer dicht bij de winnende 2-1. En toen was er zogezegd nog een 'feestje'. In de eerste reguliere serie van vijf penalty's elk misten beide ploegen één keer, Jasper Waalkens namens Spakenburg, maar ook Jordi Wigman voor ADO '20. Daarna ging het om en om foutloos door tot en met 10-10. Toen had Rick Neele zijn zenuwen niet meer in bedwang, faalde vanaf elf meter en schoot vervolgens Mike Vreekamp de 'blauwen' naar de volgende ronde tegen Blauw Geel '38.

Doelpunten 5. Philip Ties 0-1, 71. Raymond de Waard 1-1
Scheidsrechter R. Wassink
ADO '20 Michel van Kampen, Mouad Ben Chekh, Ted Amson, Bas Vellema, Meraj Allahdad (81. Jordi Wigman), Raymond de Waard, Marvin Boom, Jesper de Vré (53. Sead Mazreku), Gert Jan van Leiden, Donny Rijnink, Richie Owusu (62. Rick Neele)
Spakenburg Leon ter Wielen, Sten Vreekamp, Tom van der Neut, Barry Beijer, Guido van Rijn, Olivier Pilon, Mike Vreekamp, Philip Ties, Bert Steltenpool (72. Youri Koelewijn, 120. Christian Supusepa), Jasper Waalkens, Kees Tol
Gele kaart Donny Rijnink, Raymond de Waard, Bas Vellema, Gert Jan van Leiden (ADO '20), Barry Beijer (Spakenburg)
Rode kaart Guido van Rijn (2x geel) (Spakenburg)

 

Ajax (za) - OJC Rosmalen 3-1 (2-0)

Hoofdklasser Ajax overrompelde OJC Rosmalen volledig. Na een minuut of twintig keek de derdedivisieclub tegen een verdiende 2-0 achterstand aan. De Amsterdammers bleven beter voetballen en gooiden in de tweede helft een doek over de wedstrijd met hun derde goal. Ook na de plotselinge 3-1 werd het nooit meer spannend wie het bekerduel zou gaan winnen.

Doelpunten 3. Bilal el Amrani (strafschop) 1-0, 21. Kenneth Misa Daso 2-0, 60. Kenneth Misa Danso 3-0, 61. Wesley Meeuwsen 3-1
Scheidsrechter N.B. Smit

 

Sparta Nijkerk - Purmersteijn 3-0 (2-0)

Zo af en toe moet voetbal even wijken voor iets anders. Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit respect voor het leven van Harry Hamstra, de technisch manager van de thuisclub. Hij was in de vroege uren van deze zaterdag uiteindelijk overleden aan de slopende ziekte, die kanker heet.
De thuisclub ging voortvarend van start en kreeg in de beginfase al mogelijkheden om op voorsprong te komen. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Mohammed al Haydar kopte op de paal en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jesse Buitenhuis, die de bal gemakkelijk binnenschoot. Op slag van rust maakte Janic Makizodila heel fraai de 2-0. Purmersteijn kon er vrij weinig tegenover zetten.
In de tweede helft waren de bezoekers af en toe wat gevaarlijker, maar tot echt resultaat leidde dit niet. De wedstrijd was gespeeld toen Jesse Buitenhuis op het middenveld werd aangespeeld en met een fraaie actie de tegenstander wegzette en met zijn snelheid alleen op de goal van de tegenstander kon afstevenen. Heel beheerst schoot hij de bal binnen. De wedstrijd was gespeeld. Na afloop droeg trainer-coach Marco Roelofsen de wedstrijd op aan Harry Hamstra en zo was het ook. Harry Hamstra had het zo gewild.

Doelpunten 23. Jesse Buitenhuis 1-0, 44. Janic Makizodila 2-0, 62. Jesse Buitenhuis 3-0
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 450
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Mark Groenewoudt (59. Rick Boersma), Janic Makizodila, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah, Donny van der Wal, Jorrit Fiegen, Rafael Boer (70. Rick Knoop), Frank Heus (78. Muhammed Dinc), Jesse Buitenhuis
Purmersteijn Richard de Groot, Romeo Fecunda, Jordy de Visser, Rowin Mol, Alex Treuren (45. Martijn van Oers), Daniël Schermer, Yassin el Yaakoubi (60. Sebastiaan Ntim), Robbert Jan Ory, Aramez Poepon, Ruben Adney, Stefan van Wonderen (45. Niels Eijkenaar)
Gele kaart Mark Groenewoudt, Janic Makizodila (Sparta Nijkerk), R. Fecunda (Purmersteijn)

 

Chevremont - Swift 1-3 (1-1)

Swift kende weinig problemen in Kerkrade, al kwam Chèvremont vlak voor rust wel aan de 1-1. Na de pauze waren de Amsterdammers opnieuw veruit de betere ploeg en stapten met een verdiende 1-3 overwinning van het veld.

Doelpunten 14. Ron Rosenhart 0-1, 43. Daniël Meijer 1-1, 53. Tim Wulfraat 1-2, 54. Chevremont (e.d.) 1-3
Scheidsrechter T. Voncken

 

BVV - Staphorst 1-5 (0-3)

BVV mocht meedoen in de kwalificatieronde omdat de club uit Den Bosch het afgelopen seizoen de halve finale had bereikt in het bekertoernooi van het district Zuid I. Daarin wonen de Boschenaren zelfs van Nuenen (via strafschoppen), maar verloren de finale van Hoek. De zondagtweedeklasser was geen partij voor hoofdklasser Staphorst die bij rust (0-3 voorsprong) het bekerduel al beslist had. Pal na rust wist BVV zelf te scoren, maar het werd nooit meer een echte krachtmeting.

Doelpunten 11. Mark Veldmate 0-1, 34. Rob Mijnheer 0-2, 45. Martijn Brakke 0-3, 49. Jimmy Meerbach 1-3, 69. Ruben Kin 1-4, 78. Heine Uuldriks 1-5
Scheidsrechter L. Timmer
Staphorst René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Rob Mijnheer, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Martijn Brakke, Mark Veldmate, Mike Reuvers, Heine Uuldriks, William de Boer (67. Ruben Kin)

 

Groene Ster - Scheveningen 1-2 (1-0)

Scheveningen, Derde divisie, was veel sterker dan zondaghoofdklasser Groene Ster, maar was dermate slordig in de eerste helft dat de ploeg wel na tien minuten op achterstand kwam te staan. Na rust pakte Scheveningen de zaken serieuzer aan, kwam snel via een strafschop aan de gelijkmaker en bouwde daarop voort naar de 1-2. In de laatste twintig minuten gaven de Scheveningers die voorsprong niet meer uit handen.

Doelpunten 10. Roel Schirra 1-0, 47. Jari de Jong (strafschop) 1-1, 71. Mehmet Aldogan 1-2
Scheidsrechter M.A. te Hennepe
Groene Ster Dylan Zwartjes, Kevin Werker, Roy Janssen, Eloy Cox, Willem-Jan Thijssen, Danny Stassar, Roel Schirra, Maikel van Kestren, Mick Hellemons, Boyd Joosten, Wessel Franssen
Scheveningen Jesper Leerdam, Samir El Messaoui, Ruben Koorndijk, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Mehmet Aldogan, Marvin Nieuwlaat, Jari de Jong, Esin Gula, Robert Steemers, Barry Rog

 

JVC Cuijk - SDC Putten 0-0, 0-1 n.v.

Via een slijtageslag heeft hoofdklasser SDC Putten de volgende ronde gehaald ten koste van derdedivisieclub (zondag) JVC Cuijk. Na negentig minuten was het scorebord nog niet bediend en moest er als eerste een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Daarin brak Jerry Geurtsen dan eindelijk de ban, waarna de Puttenaren nog wel een stormloop van de thuisclub moesten zien te doorstaan. Dankzij reddingen van doelman Manuel Hoogewoning lukte dat.

Doelpunten 108. Jerry Geurtsen 0-1
Scheidsrechter P. v.d. Pol
JVC Cuijk Yorrit Kanters, Sjoerd van der Looy, Jurre Grotenhuis, Aleksandar Lejic, Simon van Zeelst, Boy Visser (74. Lucas van den Heuvel), Rik Renirie (74. Furkan Alakmak), Jordie van der Laan, Timo Peters, Stan Broenland, Bjenze Graat (46. Hafid Sarkouk)
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits (91. Max Degenaar), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar (24. Joost Heerschop), Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Martijn Duits, Abdelmoumin Cherkaoui
Gele kaart Boy Visser (JVC Cuijk), Rick Gegenaar (SDC Putten)

 

EVV Echt - d'Olde Veste '54 4-1 (0-1)

Het krachtsverschil zou groot zijn, maar toch ging zaterdageersteklasser d'Olde Veste '54 met een 0-1 voorsprong thee drinken. Na de pauze brak EVV (Derde divisie zondag) het verweer van de Steenwijkers. Bij beide strafschoppen die Stein de Wit veroorzaakte, kreeg de doelman de gele kaart en kon dus voortijdig gaan douchen.

Doelpunten 44. Jordy Blijham 0-1, 55. Jasko Dzurlic 1-1, 60. Rick Polman (strafschop) 2-1, 72. Jeremy Lemmens (strafschop) 3-1, 88. Rick Geenen 4-1
Scheidsrechter B. Sahiner
Rode kaart Stein de Wit (2x geel) (d'Olde Veste '54)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de KNVB-beker.