Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels pakt bonuspunten

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

26 augustus 2017

IJsselmeervogels heeft verrassend gewonnen van Kozakken Boys. De Vogels contracteerden vandaag Willem Leushuis als nieuwe trainer, maar de coaching werd nog gedaan door assistent Pascal Bosschaart. Die zag zijn ploeg grote delen van de wedstrijd als onderliggende partij, maar het ontbrak de Werkendammers aan scorend vermogen bij afwezigheid van spits Raily Ignacio. Die zat nog een wedstrijd schorsing uit, opgelopen in de slotfase van vorig seizoen aan de blauwe zijde van de Westmaat. Een knappe actie van Sherwin 'Captain Caveman' Grot was goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd. "Bonuspunten," vond Leushuis, die nu instapt bij een winnend team.

Katwijk heeft in de eerste competitiewedstrijd meteen de toon gezet. TEC werd met 4-0 opzij gezet. Marciano Mengerink nam de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Excelsior Maassluis wist door een doelpunt van Vincent van den Berg de eerste drie punten te pakken ten koste van Jong Sparta. HHC Hardenberg, dat vorig seizoen op het nippertje in de Tweede divisie bleef, begon ook met winst. Tegen de Koninklijke HFC werd het 2-1 voor HHC. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Voor Barendrecht en FC Lisse begon de competitie in mineur. Barendrecht wist tegen Rijnsburgse Boys een 0-2 voorsprong niet vast te houden. De Rijnsburgers scoorden daarna drie keer, het winnende doelpunt kwam op naam van Joël Tillema.
FC Lisse kreeg met 3-0 op de broek van FC Lienden. Danny van den Meiracker was met twee doelpunten het mannetje bij de thuisclub.

GVVV heeft verzuimd een beter resultaat mee te nemen uit Groesbeek. De Veenendalers waren de bovenliggende partij, maar wisten niet te scoren. De Treffers deed dat wel en dat is bepalend als het om de winst gaat: 2-0.
Bij VVSB - De Dijk was het doelman Jeroen Verhoeven die het verschil maakte voor De Dijk. Hij was voor VVSB de grote sta-in-de-weg. Na negentig minuten stond er desondanks 1-0 op het scorebord, in het voordeel van VVSB. In de blessuretijd scoorde De Dijk, dat debuteert in de Tweede divisie, maar liefst drie keer en pakte zodoende drie punten.

 

AFC - Achilles '29 0-3 (0-0)

Er was in deze wedstrijd tussen de twee zondag grootmachten een hoofdrol weggelegd voor Niek Versteegen van Achilles '29. Hij was verantwoordelijk voor twee doelpunten en gaf de assist op het derde doelpunt voor de club uit Groesbeek.

Doelpunten 69. Niek Versteegen 0-1, 90. Niek Versteegen 0-2, 90+2. Guyon Philips 0-3
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 250
AFC Joey Potveer, Thomas van den Houten, Derre Kwee, Mark van den Boogaart, Magid Jansen, Sam Nijpels (76. Matthijs Jesse), Ilias Zaimi (85. Malcolm Esajas), Johan Kulhan (67. Milan Hoek), Jonathan Richard, Tom van den Brink, Eelke de Graaf
Achilles '29 Timo Plattel, Shuremy Felomina, Derwin Martina, Marijn de Kler, Y. Zeeman, Kürsad Sürmeli, Christoff Dias de Oliveira, Boy van de Beek, Omid Popalzay (63. Imran Oulad Omar), Niels Wouters (82. Guyon Philips), Niek Versteegen
Gele kaart Ilias Zaimi (AFC), Shuremy Felomina, Niek Versteegen (Achilles '29)

 

FC Lienden - FC Lisse 3-0 (1-0)

In de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie ontving FC Lienden in eigen huis het gepromoveerde FC Lisse. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. Op een zonnig sportpark de Abdijhof had FC Lienden in de eerste helft het betere van het spel zonder tot echt veel goede kansen te komen De 1-0 voorsprong bij rust gaf de krachtsverhouding juist weer. Snel in de tweede helft viel de beslissing toen FC Lienden uit een strafschop de 2-0 scoorde. In de 70ste minuut ging de wedstrijd definitief op slot na de 3-0. De gasten probeerden nog wel in de slotfase de eer te redden maar FC Lienden goalie Jan Schimmel hield zijn doel schoon. Een verdiende, ruime overwinning voor de Betuwse formatie van trainer Hans Kraay jr.

 

Rik Vermeulen (links) probeert Nathan Bijl van FC Lienden te passeren.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 14. Danny van den Meiracker 1-0, 48. Danny van den Meiracker (strafschop) 2-0, 70. Milad Intezar 3-0
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 675
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman (74. Erik van Eem), Jop van Steen, Leon Broekhof, Jawad Bellasan (85. Nick Hak), Nathan Bijl, Kenny Elders, Emilio Samsey, Milad Intezar, Mohammed Bendadi (89. Serge de Vries), Danny van den Meiracker
FC Lisse Wesley Storm, Niels Buijs, Lars Rauws, Martin van Eeuwijk (68. Koen Fokkema), Rowdy van der Putten, Rik Vermeulen, Justin Valk (39. Roel de Goede), Randy Ababio, Hanne Hagary (62. Thierry Monteny), Kevin van der Zwet, Bas Buimer
Gele kaart Danny van den Meiracker, Leon Broekhof, Erik van Eem (FC Lienden), Rowdy van der Putten (FC Lisse)

 

HHC Hardenberg - Koninklijke HFC 2-1 (2-1)

Beide ploegen hadden zin in de competitie gezien de aanvalsdrift. De eerste kans was voor de Koninklijke toen Koen Beeren alleen op de keeper af ging.Het zachte rollertje werd een prooi voor Danes. Hierna trok HHC goed ten aanval en al in de achtste minuut kopte Hemmink raak uit een hoekschop. Even later kreeg van Benthum alle ruimte in de 16 om de 2-0 op het scorebord te brengen. Hierna kreeg HFC wat meer greep op het spel en met een bekeken lob maakte Beeren de 2-1.
De tweede helft begon met een offensief van HHC, Een paar keer werd de bal van de lijn gehaald, maar HFC hield stand. Na zo'n 20 minuten deed HHC het weer wat rustiger en HFC maakte hier gebruik van door druk te zetten. Echt gevaarlijk werden ze echter niet. Tien minuten voor tijd moest doelman Danes echt in actie komen. Met een fabelachtige reflex hield hij zijn doel schoon. Hierna kreeg HHC, middels Gouriye twee enorme kansen maar die waren deze middag niet aan hem besteed. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisclub.

Doelpunten 8. Rick Hemmink 1-0, 21. Rens van Benthum 2-0, 28. Koen Beeren 2-1
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 1200
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Görtz, Hamid Zarbaf, Ashwin Manuhutu, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rens van Benthum (74. Rob van der Leij), Rick Hemmink (85. Tiemen van Hezel), Danny Bouws, Derian Reinders (67. Matthieu van den Assem), Shkodran Metaj
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar Wilffert, Kevin de Visser (77. Jacob Noordmans), Daniël van Son (74. Wouter Haarmans), Steven Oltshoorn (58. Roy Castien), André Mogan, Kevin Sterling, Koen Beeren, Gertjan Tamerus, Michael Timisela
Gele kaart Hamid Zarbaf (HHC Hardenberg)

 

Jong Sparta - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)

Een prima overwinning voor de tricolores uit Maassluis. Vincent van den Berg werd na driekwart wedstrijd matchwinner met zijn treffer.

 

De Spaans-Belgische Sparta-doelman Alex Craninx ziet de inzet van Vincent van den Berg (niet zichtbaar) in zijn doel verdwijnen.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 64. Vincent van den Berg 0-1
Scheidsrechter L.J. Gerrets
Toeschouwers 200
Jong Sparta Alex Craninx, Sander Fischer (46. Jelle Klap), Nicholas Marfelt (62. Jair Oosterlen), Julian Chabot, Diederick Luydens (76. Lovette Felicia), Franck Bambock, Stijn Spierings, Abdou Harroui, Mark Veenhoven, Ilias Alhaft, Ionnis Bouras
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Demi Gosepa, Niels Redert, Walter Bennet, Kevin Ringeling (90. Michael Poeljes), Kevin Vink, Vincent van den Berg (77. Dean van Ooijen), Gerwin Lake (71. Rashid Browne)
Gele kaart Nicholas Marfelt, Mark Veenhoven (Jong Sparta), Sefa Kurt, Walter Bennet (Excelsior Maassluis)

 

Katwijk - TEC 4-0 (3-0)

Katwijk maakte een vliegende start van de Tweede Divisie op een matig gevulde Krom. TEC vond weliswaar (in buitenspelpositie) als eerste het net, daarna was het toch het Katwijkse oranje dat de klok sloeg. Met Kieboom als enige nieuwkomer in de basis, kwam Katwijk al binnen het half uur op 3-0. Het lobje van Mark de Loor had daarna nog een beter lot verdiend, maar alleen de 4-0 van Mengerink kwam er na rust nog bij.

Doelpunten 8. Marciano Mengerink 1-0, 10. Robbert Susan (strafschop) 2-0, 30. Mike van den Ban 3-0, 52. Marciano Mengerink (strafschop) 4-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 725
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Michiel van Dam (81. Petrit Hoxhaj), Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Paul de Lange (66. Raoul Esseboom), Mike van den Ban, Bennie van Noord, Mark de Loor (79. Killian Berkhout), Marciano Mengerink
TEC Sebastiaan van der Sman, Obi Oneyeike, Migiel Zeller, Daan Disveld, Randel Shakison, Bart Westerlaken (46. Kurtley de Windt), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink (59. Brandon Fijneman), Serhat Koc, Gianluca Maria, Robbie Holder
Gele kaart Paul de Lange (Katwijk), Daan Disveld (TEC)

 

Rijnsburgse Boys - Barendrecht 3-2 (0-2)

Wat Rijnsburgse Boys in de Derde divisie kon, kan het ook een niveautje hoger: terugkomen van een achterstand. Na een povere eerste helft, waarin Barendrecht uit anderhalve kans twee goals toverde, speelde de thuisploeg na rust vol op de aanval. De beloning kwam snel. Binnen tien minuten stond het 2-2 en daarna viel ook de 3-2. Barendrecht kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar doelman van Nieuwkoop (man van de wedstrijd) sleepte zijn ploeg er doorheen. Bij het andere doel had geel-zwart het al vroegtijdig kunnen beslissen, maar dat gebeurde niet, waardoor het tot de laatste minuut spannend en boeiend bleef.

 

Joël Tillema heeft de winnende treffer van zijn voet laten vertrekken.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 4. Max van Dijk 0-1, 23. Ali Khaldi 0-2, 51. Carlos Opoku 1-2, 55. Wesley Goeman 2-2, 65. Joël Tillema 3-2
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 1250
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masies Artien, Hidde Prijs (46. Marciano Aalders), Joël Tillema, Wesley Goeman, Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen (90. Maikey Parami), Giovialli Serbony, Donny van Oijen (46. Max Hudepohl)
Barendrecht Marc van Splunter, Tim Eekman, Max van Dijk, Lima Wilshon, Danny Monster (46. Donny Navajas Sanchez), Joey Jongman, Ramy Salem, Ali Khaldi (88. Marlon Oranje), Richard Stolte (76. Christiaan Dabaghian), Daniël Esajas, Jeffrey Aarts
Gele kaart Masies Artien, Marciano Aalders (Rijnsburgse Boys), Donny Navajas Sanchez, Ramy Salem (Barendrecht)
Rode kaart Jeffrey Aarts (2x geel) (Barendrecht)

 

IJsselmeervogels - Kozakken Boys 1-0 (0-0)

IJsselmeervogels mocht met de drie punten de handen stevig dichtknijpen, want tot minuut 66 was het eenrichtingsverkeer op De Westmaat richting het doel van Vogels doelman Schaap. Eigenlijk was het gedurende de eerste helft wachten op een voorsprong voor Kozakken Boys. Met wat omzettingen in de rust werd de ruimte voor de Kozakken wat meer ingeperkt en kwam IJsselmeervogels ook aan aanvallen toe. Sherwin Grot tekende voor de zwaar bevochten overwinning.

Doelpunten 67. Sherwin Grot 1-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 2135
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Marciano van Leijenhorst, Christopher Connor (46. Bryan Burgerhout), Achraf Nejmi (88. Mike van de Laar), Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk, Soufian Moro (59. Robbert Olijfveld), Sherwin Grot, Berry Powel
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Wesley Pollemans, Toby Mulder (51. Quentin Jakoba), Ahmad Mendes Moreira (62. Mahmut Sönmez), Everton Pires Tavares, Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout, Sanny Montiro, Abdulsamed Abdullahi, Jeffrey van Nuland (76. Sven van Ingen)
Gele kaart Oktay Öztürk (IJsselmeervogels)

 

De Treffers - GVVV 2-0 (1-0)

De Treffers speelde een degelijke wedstrijd tegen GVVV uit Veenendaal. Al binnen het kwartier kwam het op voorsprong door een benutte strafschop. En ook met een man minder (rode kaart voor Bram Eltink) hield het stand.

Doelpunten 14. Nick de Bondt (strafschop) 1-0, 90+1. Cedric Badjeck 2-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 900
De Treffers Niels Kornelis, Pim Balkestein, Joris Janssen, Bram Eltink, Robin Janssen, Eef van Riel, Bas Hendriks, Wouter op den Camp (90+3. Jan Willem Stronks), Nick de Bondt (77. Bryan Sirvania), Cedric Badjeck, Coen Maertzdorf (90. Dyon Gijzen)
GVVV Johan Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Laurens van der Voort, Robin Mulder, Wilco den Hartog (74. Simon Brouwer), Martin van Eck, Danny de Leeuw, Mart de Jong, Mohammed Ajiach (46. Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf
Gele kaart Eef van Riel, Robin Janssen, Bas Hendriks, Niels Kornelis (De Treffers), Mohammed Ajiach, Danny de Leeuw, Robin Mulder (GVVV)
Rode kaart Bram Eltink (De Treffers)

 

VVSB - De Dijk 1-3 (1-0)

Door een bizarre slotfase heeft VVSB de eerste competitiewedstrijd tegen De Dijk verloren. Nadat Loyd van der Wilden de thuisploeg op voorsprong schoot, werd het mede door de rode kaart van Sven Verlaan steeds lastiger. In de blessuretijd was het uiteindelijk toch raak door Jerginho Sahadewshing. Maar de gifbeker was nog niet leeg voor VVSB, Abderrahim Loukili en Nabil el Gourari vonden ook nog het net voor de Amsterdammers.

Doelpunten 32. Loyd van der Wilden 1-0, 90. Jerghinio Sahadewsing 1-1, 90+3. Abderrahim Loukili 1-2, 90+5. Nabil el Gourari 1-3
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 800
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Vladimir Jozic, Tim de Rijk, Frans van Niel, Loyd van der Wilden (79. Dario Lovecchio), Pieter Koopman (60. Guido Pauw/90. Tomas Arroyo), Tommy Bekooij
De Dijk Jeroen Verhoeven, Alje Wiltenburg, Frank Schilder, Robert Verschraagen, Kevin Westmaas, Raymond Baten (67. Chakib Tayeb), Tim Ruder, Achmed Ahahaoui (78. Jerghinio Sahadewsing), Harry Zwarthoed (83. Mostapha el Aamrani), Abderrahim Loukili, Nabil el Gourari
Gele kaart Peet van der Slot, Pieter Koopman (VVSB), Frank Schilder, Nabil el Gourari (De Dijk)
Rode kaart Sven Verlaan (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.