Nieuws

Hoofdklasse A: Doelpuntenfestijn bij Hoek - Smitshoek

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

2 september 2017

Negen doelpunten vielen er maar liefst bij de competitieopening tussen Hoek en Smitshoek. De uitslag stond in schril contrast met veel andere wedstrijden waar het doel maar mondjesmaat werd gevonden. Hoek scoorde vijf keer en trok daarmee aan het langst eind. Het was niet genoeg om ook de koppositie in te nemen. Dat is weggelegd voor titelfavoriet SteDoCo. De ploeg van Frans Adelaar won met 0-3 van promovendus FC 's-Gravenzande.

De andere favoriet voor de titel is Noordwijk. Dat won ook van een promovendus. Tegen de zaterdagtak van AFC werd het 2-0 en daarmee blijft Noordwijk in het spoor van SteDoCo.
Nootdorp, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de hoofdklasse, pakte een verrassende overwinning tegen RVVH: 2-0.
Ook Rijsoord won, verrassend, van Ter Leede. Het werd 1-0 en het doelpunt werd gescoord door Siebren Hoekstra.

De overige drie wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel.

 

Achilles Veen - Argon 1-1 (1-1)

Een gehavend Achilles Veen heeft vandaag verzuimd de drie punten aan de zegekar te binden. Een stug Argon ging verdiend met een 1-1 van het veld af.
In de eerste helft was het Achilles Veen dat met 70 procent balbezit de beste kansen kreeg. Argon kon zeker geen vuist maken tegen het goed georganiseerde Veen. In de 21ste minuut was het Argon dat tegen de verhouding in op 0-1 kwam via Marc van der Weijden. Net voor rust deed Sen Aerts iets terug door met een fantastische kopbal de stand op gelijke hoogte te brengen, 1-1.
In de tweede helft was het Argon dat alle zeilen bij moest zetten om een punt mee te nemen naar Mijdrecht. In minuut 89 had Achilles Veen de beste kans om de drie punten in Veen te laten. Uit een scrimmage was het zowel Sen Aerts alsook Niek Wilborts die het speeltuig niet tegen het net gewerkt kon krijgen. Zodoende was de eindstand 1-1.

Doelpunten 21. Marc van der Weijden 0-1, 44. Sen Aerts 1-1
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 421
Achilles Veen Sen Aerts, Flavio Andjole (63. Niek Wilborts), Nassim Asrih (78 Melle Mandemakers), Thijs van den Berg, Jamil Kools, Freek Langermans, Theo Martens, Jorik Mijnhijmer, Joep van den Ouweland, Brian Peters, Toby Tan
Argon Romero Antonioli, Coen Horb, Dennis Filippo, Stefan Tichelaar, Jordly Petronia (56. Younes Ouaali), Gerard Aafjes, Mark van de Weijden (15. Abdelhemid Rida), Mohammed Bouabgha, Lorenzo Zorn, Patrick Lokken, Anouar el Yaakoubi (46. Ian Refos)
Gele kaart Theo Martens (Achilles Veen), Dennis Filippo, Gerard Aafjes, Mark van de Weijden (Argon)

 

FC 's-Gravenzande - SteDoCo 0-3 (0-2)

Het is niet de start geworden die FC 's-Gravenzande gehoopt had in de Hoofdklasse. Eigenlijk was de wedstrijd na tien minuten al gespeeld toen Roel Stoffels met een rode kaart van het veld moest wegens een duw fout in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd benut. Nog voor rust kwam de tegenstander op 0-2 toen een hoekschop ongehinderd werd binnen gekopt. In de tweede helft gebeurde er nauwelijks nog iets. SteDoCo kon de bal rustig rond tikken en wist 12 minuten voor tijd nogmaals te scoren, de thuisploeg wist hier maar weinig tegenover te stellen.

Doelpunten 11. Jordey van Dam (strafschop) 0-1, 28. Chris Boom 0-2, 78. Morris van den Brink 0-3
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 750
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (45. Patrick Triep), Twan van Meerten (15. Pascal Broch), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (81. Keke Stam)
SteDoCo Mark Smith, Bryan Jongeneel, Joran Schroder, Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Ricardo Samoender, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdes, Morris van den Brink, Chris Boom (82. Luke Molkenboer), Shelton Martis
Gele kaart Ruben de Groot, Jan Verduijn (FC 's-Gravenzande), Mark Smith (SteDoCo)
Rode kaart Roel Stoffels (FC 's-Gravenzande)

 

Hoek - Smitshoek 5-4 (3-2)

Een waar doelpuntenfestijn vandaag op sportpark Denoek. Hoek kwam al vroeg op voorsprong, verzuimde door te drukken en keek na een half uur spelen tegen een achterstand aan. Dit werd nog voor rust recht gezet. In de tweede helft liep Hoek uit maar het bleef spannend omdat Smitshoek aan bleef klampen. Ondanks de drie doelpunten van Bart Deprez leverde het Smitshoek echter geen punten op.

Doelpunten 7. Zinho Chergui 1-0, 23. Bart Deprez 1-1, 36. Jordy Dekker 1-2, 41. Stef de Backer (strafschop) 2-2, 45+1. Rik Impens 3-2, 72. Fabian Wilson 4-2, 84. Bart Deprez 4-3, 86. Niek van Sprundel 5-3, 90+1. Bart Deprez 5-4
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 725
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Stef de Backer, Kim van den Bergh, Thomas van Renterghem, Aaron Verwilligen, Reguillo Vandepitte, Rik Impens (74. Birgen Martens), Bram Leroy, Niek van Sprundel (90. Douwe Zeegers), Zinou Chergui (82. Sidy Ceesay)
Smitshoek Robin Boot, Remco de Neef, Tracy Kapata, Thijs Oomsten, Mustafa Celen (52. Damian van de Oever), Marcel Ribeiro, Jordy Dekker (81. Noah de Nijs), Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmee (57. Sean Verburg)
Gele kaart Zinou Chergui, Birgen Martens (Hoek), Mustafa Celen, Sean Verburg (Smitshoek)

 

Noordwijk - AFC (za) 2-0 (1-0)

Een duidelijke en zakelijke overwinning van thuisploeg Noordwijk tegen debutant AFC. Noordwijk kende vooraf problemen door in totaal vier man van de beoogde basis te moeten missen. Dat was wel zichtbaar in het spel maar ook deze ploeg was een maatje te groot voor de leuk spelende Amsterdammers, die op hun beurt bekendste speler Daan Sutorius niet beschikbaar hadden.
Na een aantal kansen en veel balbezit viel de 1-0 uiteindelijk tien minuten voor rust toen een corner voor de voeten van Westdijk viel en hij niet twijfelde.
De tweede helft wel hetzelfde beeld met een AFC dat nauwelijks gevaarlijk werd en Noordwijk een aantal mooie kansen om zeep hielp. Natuurlijk blijft het met zo'n stand wel oppassen en het was een vrije kopkans van Joey Singels die zomaar voor die verrassing zou zorgen. Hij kopte echter ruim naast.
Na een aantal uitbraken over de hele wedstrijd was het uiteindelijk raak toen Westdijk werd ingespeeld, hij de bal goed controleerde en de steekpass gaf op James. De rappe Noordwijker kon door en rondde beheerst af voor de 2-0 eindstand.

Doelpunten 36. Tjeerd Westdijk 1-0, 83. Denzel James 2-0
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 400
Noordwijk Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope, Kasper Michel, Brayen Bröcker, Sander Bosma, Martijn le Congé, Jim van der Krogt (85. Diederick Hoogerwaard), Thomas Reynaers, Emiel Wendt, Denzel James (84. Nick van Staveren), Tjeerd Westdijk
AFC (za) Jort Berghuis, Willem Deetman, Danny Goedkoop, Daryl Gerritsen, Justin Swart, Pepijn Veerman, Joey Singels (73. Wessel Westerhof), Michael Malmberg (69. Mitchell Faerber), Mauritio Helstone, Floris Dokkum, Gijs Niehe (78. Jelle de Lange)
Gele kaart Sander Bosma (Noordwijk), Joey Singels (AFC (za))

 

Nootdorp - RVVH 2-0 (0-0)

Nootdorp beleefde een lekker hoofdklassedebuut. Het won verrassend van RVVH dat ruim driekwart van de wedstrijd een numerieke meerderheid had na rood vanwege hands van verdediger Blom. De vervolgens toegekende strafschop werd gemist door RVVH. In deze fase van de wedstrijd regen de Ridderkerkers de nodige mooie kansen aaneen en was het een wonder dat de ruststand 0-0 was. Na de rust waren de gasten nog steeds de beter voetballende ploeg met ook weer de nodige kansen maar het benutten van die kansen bleef uit. Aan de andere kant van het veld was het juist Nootdorp dat wel het net vond na een corner. De Ridderkerkers moesten nu alles of niets spelen en dat speelde de thuisclub in de kaart met gevaarlijke uitvallen. In de slotfase benutten zij wel een penalty en werd de 2-0 eindstand op het bord gezet. De debutant behaalde zo een overwinning puur op karakter en de wil van tien man om te winnen.

Doelpunten 68. Marcley Manuela 1-0, 83. Marcley Manuela (strafschop) 2-0
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 450
Nootdorp Yannic Augustinus, Chaheem Hansen, Yannick Blom, Adil Choukoud (58. Randy Stanneveld), Mike Hollenberg, Nick Sleeking (78. Richard Kasius), Aimer Said, Maurice Kerkhof, Marcley Manuela, Younes Amaangoun (54. Peter Korteling), Charlie Windhorst
RVVH Danny Spelde, Dino Rodriques de Pina, Vidarell ‘Papito’ Merencia, Robert Kooiman (58. Tarik Yekhlef), Djim Kammerman, Joey Kleijn (78. Diego Rietveld), Sanzio Dieterich, Quincy Jones, Jesse Eggers, Guytano dos Santos, Dirk van Leenen
Gele kaart Marcley Manuela, Mike Hollenberg (Nootdorp), Robert Kooiman, Tarik Yekhlef, Danny Spelde (RVVH)
Rode kaart Yannick Blom (Nootdorp)

 

Rijsoord - Ter Leede 1-0 (1-0)

Een wedstrijd tussen een debutant en een ervaren hoofdklasser, waarbij de debutant er met de drie punten vandoor ging. Ter Leede had regelmatig een veldoverwicht, maar de defensie van Rijsoord gaf geen krimp, waardoor de bezoekers nauwelijks een kans konden creëren. In de tweede helft kreeg de thuisploeg enkele opgelegde kansen om de voorsprong uit te breiden, echter de schoten gingen langs de verkeerde kant van de paal.

Doelpunten 30. Siebren Hoekstra 1-0
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 250
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Chris Promes (87. D'Ángelo da Silva), Khalid Rahli, Siebren Hoekstra (77. Patrick Berends), Zepp Jacobs, Yuki Hosaka (67. Stefan Havelaar)
Ter Leede Lásló Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Ronnie Verplancke (83. Mike Dam), Jeffrey Bok, Ian van Otterlo (71. Niels van Veen), Oussame Siali (71. Melvin van Stijn), Marc de Kruys, Toon Zwetsloot, Rob Zandbergen
Gele kaart Jeffrey Bok (Ter Leede)

 

Swift - Jodan Boys 1-1 (0-0)

Het venijn zat 'm in de staart, dat wil zeggen de laatste vijf minuten, toen twee invallers het net wisten te vinden. Bradley el Idrissi zorgde twee minuten voor tijd dat Jodan Boys aan de leiding kwam en de overwinning leek binnen te halen. Ver in de blessuretijd zorgde Jordy de Groot voor de gelijkmaker en dat was meteen het einde van de wedstrijd. De puntendeling was een goede weergave van het spelbeeld.

Doelpunten 88. Bradley el Idrissi 0-1, 90+3. Jordy de Groot 1-1
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 200
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Rutger de Vries, Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Nick Gabel, Jaap Smeeing, Tim Wulffraat, Ron Rosenhart (31. Shaquille Doorson/80. Dennis Dinkgreve), Mallqui Cabezas Narvaez (70. Jordy de Groot)
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (67. Bradley el Idrissi), Romario dos Santos (62. Elliot Pattinama), Fanuel Waandels, Enzo Huntink, Levi Marengo
Gele kaart Mike Ruijter, Teun van Zweeden, Dennis Dinkgreve (Swift), Levi Marengo (Jodan Boys)

 

Zwaluwen - FC Rijnvogels 1-1 (0-0)

Zwaluwen heeft de competitie uitstekend geopend. Het hoog aangeslagen FC Rijnvogels werd in de slotfase op een gelijkspel gehouden. Even leek dat er niet op. De krachten vloeiden bij de Vlaardingers weg in de slotfase en Rijnvogels scoorde de 0-1 acht minuten voor tijd. In blessuretijd kwam Zwaluwen terug en zag een mooie aanval worden afgerond door Erwin de Groot. Een verdiend gelijkspel was het resultaat.

Doelpunten 81. Arno Dijkstra 0-1, 89. Erwin de Groot 1-1
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 500
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Robin Hofman, Justin van Mullem, Jerry Scholman (76. Erwin de Groot), Jesper Gudde, Dennis van Rijn, Ricardo Merrelaar, Sten Wever (87. Raoul Gillet)
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Ivailo Staal, Kevin Wijmer, Oliver Rifai, Luuk Slegt, Pieter van der Breggen (61. Ryan Luchtigheid), Ricardo de Vlugt (69. Jaap van Duijn), Joey Lauhouh (69. Jim Havenaar), Joost Leonard, Arno Dijkstra
Gele kaart Jerry Scholman, Vincent van Dorp (Zwaluwen), Jim Havenaar (FC Rijnvogels)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.