Nieuws

KNVB maakt promotieplicht bespreekbaar

Nieuws
Tweede divisie
Competitie

 

9 september 2017

Clubs uit de Tweede divisie hebben van de KNVB een brief ontvangen met daarin de aankondiging dat de voetbalbond in januari gaat kijken naar de promotieregeling naar de Eerste divisie. Promotie blijft verplicht, zo luidt de boodschap, maar als promoveren financieel niet verantwoord is, mag het voortbestaan van de club niet in gevaar komen, zo laat de KNVB in het schrijven weten.

 

 

Clubs die halverwege de competitie nog serieus kans maken op de titel gaan na de winterstop aan tafel om over de promotieregeling van gedachten te wisselen. In april valt dan de beslissing of de kampioen van de Tweede divisie de opstap maakt naar de Eerste divisie. Als de kampioen zegt niet te willen promoveren, komt daar geen andere club voor in de plaats, zo is op voorhand al vastgesteld.

 

De KNVB komt met dit besluit, dat wel een ommezwaai mag heten, tegemoet aan de bezwaren van de Tweede divisie clubs die en masse aanhikken tegen die verplichte promotie. De meeste clubs waren vorig seizoen ook zeer in hun nopjes dat Jong AZ al snel de rol van verplichte promovendus op zich nam.