Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels eindelijk in de plus tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

16 september 2017

IJsselmeervogels heeft in de competitie eindelijk een keer weten te winnen van HHC Hardenberg. Na elf nederlagen en een gelijk spel kwamen de 'rooien' uit aan de goede kant van de score. Makkelijk was anders, want de verlossende 2-0 viel pas in blessuretijd, toen HHC Hardenberg massaal (doelman Sander Danes incluis) naar voren trok om de gelijkmaker te forceren. Samir Merraki kreeg daardoor alle ruimte voor een lange ren om vervolgens de bal in een verlaten doel te deponeren: 2-0.

IJsselmeervogels klom daardoor over Katwijk heen naar de eerste plaats. De Katwijkers kregen zaterdagochtend te horen dat ze niet naar Lisse hoefden te reizen. Het hoofdveld van Ter Specke was door de overvloedige regenval onbespeelbaar.

FC Lienden kwam in punten gelijk met Katwijk. De Betuwenaren kwamen pal na rust achter toen Rijnsburgse Boys op 0-1 door een benutte strafschop van Wesley Goeman. Daarop ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. Die viel vrij vlot, maar de winnende 2-1 kwam pas een minuut voor tijd op het scorebord. Danny van den Meiracker was de maker.

Kozakken Boys liet weinig heel van De Treffers. Tot aan 2-0 bleef het dragelijk, maar toen de Groesbekers na een rode kaart voor Bas Hendriks met een man minder het laatste half uur moesten zien door te komen, stoomden de Werkendammers daar naar 5-0. Ook GVVV won afgetekend (3-0), met De Dijk als slachtoffer. Jeremy de Graaf maakte twee van de drie treffers, zijn eerste productie in de competitie voor de Veenendalers.

De Koninklijke HFC nam de smaak van een week eerder tegen De Dijk (1-3) mee naar het duel met TEC. De Haarlemmers bleken een maatje te groot (4-1) voor de bezoekers uit Tiel.

Net als Kozakken Boys pakte ook AFC zijn eerste overwinning van het seizoen. De Amsterdammers stuurden Jong Sparta (2-0) met lege handen terug naar Rotterdam.

Barendrecht en VVSB deelden de punten (1-1) en schoten daar op de ranglijst niets mee op. Integendeel, beide ploegen zakten op de ladder.

In de avondwedstrijd hield Achilles '29 met een 3-0 zege de punten in eigen huis. Excelsior Maassluis eindigde de wedstrijd met negen man, direct rood voor Niels Redert voor de pauze, na rust twee keer geel voor Dean van Ooijen. De Groesbekers klommen over HHC Hardenberg heen naar plek vier.

 

Koninklijke HFC - TEC 4-1 (2-0)

Het eerste half uur was voor TEC met twee grote kansen voor open doel, beiden hoog over geschoten, tussendoor nog een kopbal van Kevin Sterling op de lat voor HFC. In de 31-ste minuut een goedlopende aanval van HFC met een mooi hakje van Kevin de Visser op Roy Castien die goed afrondde. Vlak voor rust een blunder van keeper Saro, die zich de bal van de schoen liet lopen door Sterling, 2-0.
Na rust al snel de 3-0 van Castien met een snoeihard schot. Holder deed nog wat terug voor TEC maar HFC wist via Steven Olsthoorn nog een keer te scoren, einduitslag 4-1.

Doelpunten 31. Roy Castien 1-0, 39. Kevin Sterling 2-0, 55. Roy Castien 3-0, 61. Robbie Holder 3-1, 85. Steven Olsthoorn 4-1
Scheidsrechter S.P.M. Teuben
Toeschouwers 350
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar Wilffert, Wessel Boer (68. Steven Olsthoorn), Andre Morgan, Roy Castien (80. Ilias Bronkhorst), Gertjan Tamerus, Kevin de Visser, Kevin Sterling (72. Vincent de Kwant), Daniel van Son, Michael Timisela
TEC Joel Saro, Gregory Viereck, Daan Disveld, Matthijs van Gessel, Obi Onyeike (59. Walter Kiomegni), Bart Westerlaken, Vincent van Beek (46. Serhat Koç), Wimilio Vink, Gianluca Maria, Robby Holder, Josemar Makiavala (58. Kurtley de Windt)
Gele kaart Michael Timisela, Kevin Sterling, Wessel Boer (Koninklijke HFC)

 

AFC - Jong Sparta 2-0 (1-0)

De ploegen kwamen moeizaam op gang met weinig kansen voor beide doelen. Niet zo vreemd dat de openingsgoal van AFC viel uit een vrije schop, goed ingeschoten door Malcolm Esajas. Jong Sparta werd daarna een paar maal gevaarlijk waarbij AFC de bal zelfs een keer van de doellijn moest trappen. Snel in de tweede helft sloeg AFC weer toe, deze keer door Eelke de Graaf. Vervolgens mocht Jong Sparta komen en helemaal nadat Mark van den Boogaart met rood kon vertrekken en AFC met tien man nog een kwart wedstrijd moest uitspelen. Dreigend werd het nog wel een keer voor het Amsterdamse doel, maar de Rotterdammers zagen de doelpoging net als voor rust op de doellijn gekeerd door een verdediger. AFC kon daardoor zonder echt in paniek te raken de 2-0 over de eindstreep trekken.

Doelpunten 31. Malcolm Esajas 1-0, 49. Eelke de Graaf 2-0
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 200
AFC Joey Potveer, Thomas van den Houten, Magid Jansen, Sam Nijpels, Derre Kwee, Jonathan Richard, Mark van den Boogaart, Johan Kulhan, Eelke de Graaf (73. Milan Hoek), Ilias Zaimi, Malcolm Esajas (64. Matthijs Jesse)
Jong Sparta Alex Craninx, Jelle Klap (78. Youri de Winter), Sander Fischer, Daniël Breedijk, Bradley Martis (88. Alessandro Rodrigues), Lovette Felicia, Ayoub Boukhari, Abdou Harroui, Franck Bambock, Nick Proschwitz (46. Ibrahim Dervisoglu), Ilias Alhaft
Gele kaart Malcolm Esajas (AFC), Bradley Martis, Ayoub Boukhari (Jong Sparta)
Rode kaart Mark van den Boogaart (AFC)

 

Barendrecht - VVSB 1-1 (1-1)

In een wedstrijd die nooit helemaal ontbrandde, deelden Barendrecht en VVSB de punten. De gasten uit Noordwijkerhout kwamen na twintig minuten op 0-1, dankzij Van Niel die met een prachtige lob keeper Marc van Splunter het nakijken gaf. Gaandeweg de eerste helft kwam Barendrecht beter in zijn spel en dat werd vlak voor rust beloond. Ramy Salem schoot bij de tweede paal binnen uit een voorzet van Jeffrey Aarts (1-1). In de spannende tweede helft kreeg Barendrecht in eerste instantie de beste kansen, maar in de slotfase was VVSB nog een paar keer dichtbij een treffer. Er werd echter niet meer gescoord op De Bongerd.

 

Ramy Salem scoort kort voor rust de gelijkmaker voor Barendrecht.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 19. Frans van Niel 0-1, 43. Ramy Salem 1-1
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 500
Barendrecht Marc van Splunter, Tim Eekman, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Yorik van Deelen, Joey Jongman, Danny Monster, Donny Navajas Sanchez, Ramy Salem, Daniël Esajas, Ali Khaldi (78. Melvin Winterberg)
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic (76. Niels van Pelt), Loyd van der Wilden (86. Tomas Arroyo), Tim de Rijk, Pieter Koopman (67. Mohamed el Osrouti), Frans van Niel, Tommy Bekooij

 

FC Lienden - Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0)

In een niet onaantrekkelijke wedstrijd, die tot het einde toe spannend bleef, trok FC Lienden aan het langste eind tegen Rijnsburgse Boys. Halverwege was de stand 0-0 met de wat betere mogelijkheden voor de thuisclub. Na rust nam Rijnsburgse Boys de leiding uit een gemakkelijk gegeven strafschop. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en bleef knokken voor een goed resultaat. Na de verdiende gelijkmaker was het vlak voor tijd spits Danny van den Meiracker die met een geweldige kopbal de Betuwse ploeg de niet onverdiende winst bezorgde in het eerste competitietreffen ooit tussen FC Lienden en Rijnsburgse Boys.

 

Rijnsburger Joël Tillema (22) had zijn vizier niet op scherp staan tegen FC Lienden.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 47. Wesley Goeman 0-1, 54. Jermo Wilsterman 1-1, 87. Danny van den Meiracker 2-1
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 650
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman (79. Loed Keizer), Leon Broekhof, Erik van Eem, Jawad Bellahsan (45. Frank Wiafe-Danquah), Nathan Bijl, Danny van den Meiracker, Kenny Elders, Emilio Samsey (55. Serge de Vries), Milad Intezar, Mohammed Bendadi
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Jordy Strooker, Wesley Goeman, Giovalli Serbony (83. Jayson Jamall Halman), Jeffrey Jongeneelen, Carlos Opoku, Dirk Jan van den Oever (47. Maikey Parami), Niek Ossevoort (72. Cagri Kodalak), Joel Tillema
Gele kaart Milad Intezar (FC Lienden), Dirk Jan van den Oever, Masies Artien, Joel Tillema (Rijnsburgse Boys)
Rode kaart Jan Veldhuizen (assistent trainer) (FC Lienden)

 

GVVV - De Dijk 3-0 (0-0)

Aan de hand van Jeremy de Graaf maakte GVVV in de tweede helft het verschil tegen een armetierig De Dijk. De watervlugge spits bleek een plaag voor de trage verdediging van de Amsterdammers en scoorde zijn eerste treffers in de Tweede Divisie. De Veenendalers lieten in het slot na om de score naar een hoger plan te tillen en De Dijk - dat niet in het spel voorkwam - met een oorwassing naar huis te sturen. Niettemin kon trainer Niek Oosterlee wijzen op de ongeslagen status van de ploeg op eigen bodem.

Doelpunten 57. Wilco den Hartog 1-0, 64. Jeremy de Graaf 2-0, 84. Jeremy de Graaf 3-0
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 800
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (82. Simon Brouwer), Wilco den Hartog, Mart de Jong, Soufiane Laghmouchi (75. Mohammed Ajiach), Robin Mulder (80. Martin van Eck), Jeremy de Graaf
De Dijk Jeroen Verhoeven, Tony Tol, Maarten Woudenberg (64. Chakib Tayeb), Robert Verschraagen, Nick Kuipers (79. Kevin Westmaas), Alje Wiltenburg, Achmed Ahahaoui (79. Mustapha el Aamrani), Harry Zwarthoed, Tim Ruder, Abderrahim Loukili, Nabil el Gourari
Gele kaart Soufiane Laghmouchi, Mart de Jong (GVVV), Tony Tol (De Dijk)

 

Kozakken Boys - De Treffers 5-0 (2-0)

Het werd de middag van Leon Bot in Werkendam. Voor de wedstrijd werd hij gehuldigd voor zijn 200-ste wedstrijd in het shirt van Kozakken Boys en met twee goals in de eerste helft leidde hij zijn ploeg naar een gemakkelijke winst.

Doelpunten 21. Leon Bot 1-0, 30. Leon Bot 2-0, 63. Ahmad Mendes Moreira 3-0, 66. Jeffrey van Nuland 4-0, 88. Ahmed el Azzouti 5-0
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 1100
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Wesley Pollemans, Quentin Jakoba, Leon Bot, Raily Ignacio (17. Ahmad Mendes Moreira), Mahmut Sönmez (71. Medhani Redie Habtemariam), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout (77. Julian Agatowski), Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland
De Treffers Niels Kornelis, Joris Janssen, Eef van Riel, Robin Janssen, Cedric Badjeck, Wouter op den Camp, Coen Maertzdorf, Dyon Gijzen (46. Bram Eltink), Bas Hendriks, Bryan Sirvania (46. Nick de Bondt), Pim Balkestein
Gele kaart Wesley Pollemans, Gwaeron Stout (Kozakken Boys), Robin Janssen, Eef van Riel (De Treffers)
Rode kaart Bas Hendriks (De Treffers)

 

IJsselmeervogels - HHC Hardenberg 2-0 (1-0)

Twee aanvallend ingestelde elftallen bezorgden de toeschouwers op De Westmaat een leuke eerste helft. IJsselmeervogels bereikte de rust met een 1-0 voorsprong na een schitterende aanval over drie schijven en Oktay Öztürk mocht zijn handtekening onder de treffer zetten.
Na rust tapte HHC Hardenberg uit een ander vaatje en leek het wel eenrichtingsverkeer naar het doel van IJsselmeervogels. Het was afwachten wanneer de tegentreffer zou vallen. Die viel niet en het werd zelfs 2-0 toen ook Sander Danes zijn doel had verlaten om bij een corner als extra man te fungeren. Uit de afgeslagen corner kon in een leeg doel gescoord worden.

Doelpunten 37. Oktay Öztürk 1-0, 90+4. Samir Merraki 2-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 2356
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Marciano van Leijenhorst, Gillian Justiana, Mike van de Laar (34. Samir Merraki), Achraf Nejmi, Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk, Sherwin Grot (83. Bryan Burgerhout), Berry Powel (89. Ralph Hovestad)
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Görtz (73. Ashwin Manuhutu), Koos Werkman, Hamid Zarbaf, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem, Rick Hemmink, Danny Bouws, Dérian Reinders (61. Sargon Gouriye), Shkodran Metaj (89. Tiemen van Hezel)
Gele kaart Christiaan van Hussen, Achraf Nejmi (IJsselmeervogels), Sander Danes (HHC Hardenberg)

 

Achilles '29 - Excelsior Maassluis 3-0 (1-0)

Excelsior Maassluis heeft het zich bepaald niet makkelijk gemaakt aan de Heikant in Groesbeek. De 'tricolores' kregen op het halve uur een tegentreffer te verwerken en even later kon Niels Redert inrukken na een rode kaart. Excelsior Maassluis heeft met een man minder nog heel lang kunnen hopen op de gelijkmaker. Jeroen Rijsdijk paste met nog zo'n twintig minuten op de klok ook nog een aanvallende wissel toe door verdediger Robin van der Ende naar de kant te halen voor Dean van Ooijen. Maar toen de invaller-aanvaller kort na elkaar twee gele kaarten kaart pakte, werd het voor Maassluis ondoenlijk om nog iets uit het vuur te slepen. Toch duurde het nog tot aan de slotminuut plus blessuretijd, voor Achilles '29 de elf-tegen-negen situatie wist uit te drukken in een hogere score.

 

Achilles-doelman Timo Plattel gebruikt Rashid Browne als opstapje.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 30. Niek Versteegen 1-0, 88. Guyon Philips 2-0, 90+2. Kürsad Sürmeli 3-0
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 1069
Achilles '29 Timo Plattel, Derwin Martina, Shuremy Felomina, Yannick Zeeman, Marijn de Kler, Christoff Dias de Oliveira (68. Kürsad Sürmeli), Omid Popalzay, Imran Oulad Omar, Boy van de Beek, Niek Versteegen, Niels Wouters (83. Guyon Philips)
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Demi Gosepa, Robin van der Ende (71. Dean van Ooijen), Daan Smith, Kevin Ringeling, Niels Redert, Walter Bennet, Stephan Kruithof, Rashid Browne (46. Elson Almeida), Kevin Vink (80. Kevin Dercks), Vincent van den Berg
Gele kaart Omid Popalzay, Guyon Philips (Achilles '29), Daan Smith, Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis)
Rode kaart Niels Redert, Dean van Ooijen (2x geel) (Excelsior Maassluis)

 

FC Lisse - Katwijk afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.