Nieuws

KNVB-beker: SWIFT ELIMINEERT BEKERHOUDER

Wedstrijdverslag
KNVB-beker

 

20 september 2017

Swift heeft voor een megastunt gezorgd door bekerhouder Vitesse in de eerste ronde van de KNVB-beker te elimineren. Na negentig minuten stond nog steeds de beginstand op het scorebord en ook in de verlenging wisten beide clubs niet tot scoren te komen. In de penaltyreeks, die Swift mocht starten, miste Alexander Büttner voor Vitesse de eerste strafschop. Dat werd de Arnhemmers fataal. De Amsterdammers benutten wel vijf penalty's op rij en stapten door naar de tweede ronde.

Alle eer voor de hoofdklasser natuurlijk om de bekerhouder, die vier niveau's hoger speelt, uit te schakelen. Zonder geluk is Swift niet overeind gebleven en kreeg ook alle medewerking van Vitesse (aanvankelijk zonder topschutter Tim Matavz) dat maar kansen om zeep bleef helpen. Keeper Bogdan Constantin verdiende zeker aparte vermelding, want de Swift-keeper verrichtte een aantal cruciale reddingen om de nul te houden voor zijn ploeg. Constantin keerde ook de eerste penalty van Vitesse.

Swift zelf loerde op de counter en kreeg ook een paar kansen. Max van Wakeren zag voor rust een voorzet op de lat belanden en een kwartier voor tijd was Jaap Smeeing dicht bij de 1-0, maar prikte de aanvaller voor een open doel de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de verlenging waren er alleen nog een paar kansen te noteren voor Vitesse, maar de Arnhemmers hadden hun avond niet. Die kwam Swift toe en het bleef daarna nog lang onrustig op het Olympiaplein in Amsterdam.

Capelle en Scheveningen bleken kansloos tegen de eredivisionisten Roda JC (0-5) en Ajax (1-5). Scheveninger Barry Rog beleefde wel een mooie avond, hij scoorde tegen Ajax een prachtig uitgespeeld doelpunt.

Later op de avond plaatsten de tweededivisieclubs Achilles '29 en VVSB zich ten koste van de eredivisieclub NAC (4-3) en eerstedivisieclub Telstar (4-1). Zowel Achilles '29 en VVSB kregen een achterstand te verwerken, maar slaagden erin dat nadeel in hun voordeel te laten omslaan.

Voor ONS Sneek was dat niet weggelegd. FC Twente liep uit naar 0-3 voor Curty Gonzales alsnog de nul van het bord liet verdwijnen voor de Friese derdedivisionist. Ook de hoofdklassers CSV Apeldoorn en Ajax-zaterdag konden het niet bolwerken tegen fullprofs uit de eredivisie. De Apeldoorners gaven nog wel wat tegenwicht aan Willem II (2-4), maar Ajax-zaterdag was een speelbal voor FC Utrecht (0-6 rust- en ook eindstand).

De loting had De Dijk en HHC Hardenberg aan elkaar gekoppeld, clubs die elkaar ook nog gaan treffen in de Tweede divisie. Bij het voorproefje voor de competitie openden de Hardenbergers voor rust de score, maar De Dijk kwam na rust veel sterker voor de dag en boog de achterstand om in een winnende 2-1 voorsprong.

Aanvankelijk had Katwijk het net makkelijk met hoofdklasser Ter Leede. De 1-0 ruststand stond een beetje haaks op de kansen die ook de Sassenheimers hadden weten te creëren in de eerste helft. Na de 2-0 liep het bekerduel voor de Katwijkers gladjes door naar 4-0.

Ook voor de hoofdklassers Staphorst en Hoek kwam er meteen in de eerste ronde een einde aan het bekertoernooi. Staphorst knokte voor wat de ploeg waard was, maar moest uiteindelijk toegeven dat de Koninklijke HFC toch net een maatje te groot was (2-3).

Hoek was een ware lastpak voor FC Lisse. Het werd daardoor een heuse thriller met alles erop en eraan, met als afsluiter de altijd weer zenuwen opjagende strafschoppen. De Lissenaren begonnen slecht, maar konden aan het eind hun keeper Wesley Storm knuffelen voor het stoppen van de beslissende penalty. Storm was in de tweede kwalificatieronde, waarin Excelsior Maassluis de tegenstander was, ook al de penaltykiller bij uitstek gebleken. Op Twitter barstte gelijk een discussie los. De penaltyreeks zou op een nieuwe alternatieve, maar in het betaalde voetbal (KNVB-beker is betaald voetbal) niet correcte manier zijn uitgevoerd. Krijgt het bekerduel nog een vreemd staartje? En als het in Lisse wel correct is uitgevoerd, hoe zit dat dan bij Swift? Zijn de strafschoppen daar dan wel volgens de regels genomen? De KNVB gaat opheldering geven, via de tuchtcommissie, zoals zo vaak.

 

Capelle - Roda JC 0-5 (0-3)

Een snelle voorsprong van Roda JC, 0-2 binnen een kwartier spelen, maakte snel een einde aan de bij Capelle vooraf levende hoop op een stuntje tegen de nummer 18 van de Eredivisie. Capelle kwam in de loop van de eerste helft meer aan voetballen toe, maar Roda JC gaf niets weg en controleerde de wedstrijd. Eenzelfde beeld in de tweede helft met een paar mogelijkheden voor de thuisploeg. In de slotfase liepen de bezoekers uit Kerkrade uit naar de 0-5 eindstand.

Doelpunten 6. Dani Schahin 0-1, 13. Nathan Rutjes 0-2, 40. Mario Engels 0-3, 83. Célestin Djim 0-4, 84. Célestin Djim 0-5
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 850
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Stefan Dams (46. Jelle Pollemans), Boris Letterie, Jorn van Lunteren, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (61. Bram van Eijk), Gertjan Rothman, Tim Vincken (78. Kelvin Kalika), Olaf van der Sande, Angelmo Vyent
Roda JC Hidde Jurjus, Ashton Götz, Frederic Ananou, Adil Auassar, Jannes Vansteenkiste, Nathan Rutjes, Mohamed el Makrini (46. Tsiy Ndenge), Mario Engels, Simon Gustafson (63. Mitchel Paulissen), Gyliano van Velzen, Dani Schahin (83. Célestin Djim)
Gele kaart Bradly van der Meer (Capelle), Mohamed el Makrini, Mario Engels (Roda JC)

 

Swift - Vitesse 0-0, Swift w.n.s. (5-3)

Wat niemand had durven dromen laat staan voorspellen, gebeurde toch. Na negentig minuten 0-0, na 120 minuten 0-0 en toen kwam de strafschoppenserie waarin het verschil in niveau - Swift hoofdklasse, Vitesse eredivisie - er ineens niet meer zo toe doet. Behalve het beschikken over een redelijk ontwikkelde traptechniek wordt het een kwestie van concentreren en dat laatste heeft niet zo veel met voetbal te maken. Misschien was het ook wel een beetje oneerlijk naar Vitesse toe. Swift begon als morele winnaar aan de penaltyreeks en kwam er misschien juist daardoor ook als winnaar op punten uit. Swift nam plaats op een roze wolk, de trotse bekerhouder Vitesse dook weg in een donker gat.

Doelpunten Mathieu Christianen 1-0, penalty Alexander Büttner gestopt door Bogdan Constantin, Jordy de Groot 2-0, Tim Matavz 2-1, Guido Moelee 3-2, Navarone Foor 3-2, Dennis Dinkgreve 4-2, Charlie Colkett 4-3, Mike Ruijter 5-3
Scheidsrechter R. Dieperink
Toeschouwers 1500
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Rutger de Vries (77. Guido Moelee), Max van Wakeren (91. Dennis Dinkgreve), Mathieu Christianen, Nik Gabel, Jaap Smeeing (82. Jordy de Groot), Tim Wulffraat (57. Syrano Morrison), Ron Rosenhart, Mallqui Cabezas Narvaez
Vitesse Remco Pasveer, Fankaty Dabo (55. Julian Lelieveld), Maikel van der Werff, Matt Miazga, Alexander Büttner, Thomas Bruns (72. Charlie Colkett), Mason Mount, Navarone Foor, Milot Rashica, Luc Castaignos (65. Tim Matavz), Bryan Linssen (92. Mitchell van Bergen)

 

Scheveningen - Ajax 1-5 (0-2)

Ondanks de 1-5 eindstand bood Scheveningen de recordkampioen bij vlagen aardig tegenstand met leuk spel aan de bal en een paar gevaarlijke uitvallen. Voor rust leek de snelle tegentreffer een voorbode van een monsterscore, maar met een beetje mazzel had een gelijkspel bij rust niet ondenkbaar geweest, maar werd het alsnog 0-2. Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij de krachten bij de 'thuisclub' wel wat duidelijker wegvloeiden. Na de 0-3 kreeg Scheveningen wel het 3000 koppig publiek op de banken met een knappe goal van echte Scheveninger Barry Rog. Daarna was het woord weer aan Ajax en mocht groeibriljant Kasper Dolberg zijn hattrick completeren. Dapper Scheveningen verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

 

Barry Rog probeert Ajacied Luis Orejuela (28) af te stoppen. Rog tekende voor het Scheveningse doelpunt.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 4. Kasper Dolberg 0-1, 42. Siem de Jong 0-2, 57. Ruben Koorndijk (e.d.) 0-3, 62. Barry Rog 1-3, 80. Kasper Dolberg 1-4, 85. Kasper Dolberg (strafschop) 1-5
Scheidsrechter B. Kuipers
Toeschouwers 3000
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto (78. Gio van Ree), Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Ruben Koorndijk, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo (73. Esin Gula), Levi Schwiebbe, Mehmet Aldogan, Tim Peters, Barry Rog (81. Robert Steemers)
Ajax Benjamin van Leer, Luis Orejuela, Joël Veltman (83. Deyovaisio Zeefuik), Max Wöber, Nick Viergever, Carel Eiting, Lasse Schöne, Siem de Jong, David Neres, Kasper Dolberg, Vaclav Cerny
Gele kaart Jari de Jong (Scheveningen)

 

Achilles '29 - NAC Breda 4-3 (1-2)

Het meest balbezit was voor NAC, maar dat komt nooit in een uitslag te staan. De ploeg uit Breda ging de rust in met een voorsprong, maar na de pauze speelde Achilles '29 het spel slimmer, effectiever. De Groesbekers kwamen opnieuw op gelijke hoogte en pakten meteen door. Bij 4-2 was de wedstrijd gespeeld. De 4-3 diep in blessuretijd was slechts voor de statistiek.

Doelpunten 7. Rai Vloet 0-1, 13. Oulad Omar 1-1, 25. Karol Mets 1-2, 60. Boy van de Beek (strafschop) 2-2, 64. Niels Wouters 3-2, 74. Shuremy Felomina 4-2, 90+4. Thomas Enevoldsen 4-3
Scheidsrechter J. Manschot
Achilles '29 Timo Plattel, Yannick Zeeman, Marijn de Kler, Shuremy Felomina, Derwin Martina, Boy van de Beek, Oulad Omar (84. Kürsad Sürmeli), Omid Popalzay, Christoff Dias de Oliveira, Niek Versteegen, Niels Wouters (89. Guyon Philips)
NAC Breda Mark Birighitti, Pablo Marí, Menno Koch, Angeliño, Arno Verschueren, Karol Mets, Rai Vloet, Mounir el Allouchi, Richelor Sprangers (61. Thomas Agyepong/75. Thomas Enevoldsen), Giovanni Korte, Manu García (61. Thierry Ambrose)
Gele kaart Yannick Zeeman, Marijn de Kler (Achilles '29), Menno Koch, Karol Mets (NAC Breda)
Rode kaart Rai Vloet (NAC Breda)

 

Ajax (za) - FC Utrecht 0-6 (0-6)

Ondanks dat de eerste mogelijk voor Ajax was in de 6e minuut via Kenneth Misa Danso, heersten de bezoekers in de eerste 45 minuten, zeker toen in de 8e minuut de ban gebroken werd. In een tijdsbestek van negen minuten (tussen de de 23e en de 32e minuut) scoorden de Domstedelingen vier keer en al snel werd duidelijk dat het tempo beduidend hoger lag dan in de hoofdklasse. Ook werd ieder foutje of enige vorm van nonchalance genadeloos afgestraft, ondanks dat Ajax continu voetballend zocht naar zijn mogelijkheden. Na rust toen de bezoekers duidelijk een tempo lager speelde en routinier Siver Abdulrahman de defensie kwam versterken kwam er wat meer rust in de Amsterdamse defensie. Het moet zeker gezegd worden dat FC Utrecht duidelijk het vizier niet meer zo op scherp had staan, het allemaal wel best vond en Ajax de bal gunde, zonder dat de Amsterdammers overigens grote uitgespeelde kansen wisten te creëeren. In een povere tweede helft bleef dus zodoende de schade beperkt en mag Ajax tevreden terug kijken op een historische avond waar het niveau verschil gewoon te groot was.

Doelpunten 9. Cyriel Dessers 0-1, 23. Cyriel Dessers 0-2, 25. Yassin Ayoub 0-3, 30. Lukas Görtler 0-4, 32. Matty Willock 0-5, 45. Zakaria Labyad 0-6
Scheidsrechter R.W.M. Martens
Toeschouwers 1500
Ajax (za) Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong (46. Siver Abdulrahman), Rience Schurman, Beery van 't Land, Zakaria Biyar, Jack van Moerkerk (77. Stefano Seedorf), Bilal el Amrani, Stanley Akoy (72. Maurice Renger), Kenneth Misa-Danso
FC Utrecht David Jensen, Dario Dumic, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (74. Bilal Ould-Chikh), Cyriel Dessers (46. Rico Strieder), Robin van der Meer, Sean Klaiber, Urby Emanuelson, Matty Willock, Lukas Görtler, Edson Braafheid (46. Willem Janssen)

 

CSV Apeldoorn - Willem II 2-4 (0-2)

Een met ziel en zaligheid strijdend CSV Apeldoorn heeft zijn huid duur verkocht aan eredivisionist Willem II. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door de Tilburgers die dat aan hun stand waren verplicht. Een fantastische ambiance in het Orderbos leverden de talrijke toeschouwers een echt bekerduel waarin de underdog de sympathie had van het meerdendeel van de aanwezigen. Einde bekerverhaal voor de roodgelen die zich nu volledig op de competitie moeten gaan richten.

 

Euforie bij de tweede tegentreffer van CSV Apeldoorn door Steven van Es.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 40. Ben Rienstra 0-1, 42. Kostas Tsimikas 0-2, 49. Kostas Tsimikas 0-3, 56. Fran Sol 0-4, 61, Sander Krijns 1-4, 76. Steven van Es 2-4
Scheidsrechter I.G.M. Oostrom
Toeschouwers 2350
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Charlie van der Hulst (58. Jesse Perdon), Jamarro Diks, Jeremy Jonker (68. Richard van Beek), Maikel Lange (68. Jesse Hartgers)
Willem II Timon Wellenreuther, Freek Heerkens (58. Fernando Lewis), Jordens Peters, Jop van der Linden, Pedro Chirivella, Fran Sol (58. Ismael Azzaoui), Thom Haye, Etien Velikonja, Kostas Tsimikas (72. Elmo Lieftink), Ben Rienstra, Darryl Lachman

 

De Dijk - HHC Hardenberg 2-1 (0-1)

Beide ploegen begonnen met wachten op wat de ander zou gaan doen. HHC Hardenberg verstoorde na een klein half uur spelen als eerste het evenwicht. Vlak na rust herstelde De Dijk de schade en ontspon zich daarna een wedstrijd met kansen aan beide kanten. Met nog twintig minuten op de klok pakten de Amsterdammers voor het eerst in de wedstrijd het voortouw om dat vervolgens niet meer los te laten.

Doelpunten 28. Tiemen van Hezel 0-1, 51. Nabil el Gourari 1-1, 71. Harry Zwarthoed 2-1
Scheidsrechter E.R. Bijl
De Dijk Jeroen Verhoeven, Frank Schilder, Robert Verschragen, Tim Ruder, Abderrahim Loukili, Harry Zwarthoed, Alje Wiltenburg, Chakib Tayeb (78. Jerghinio Sahadewsing), Nabil el Gourari, Tony Tol, Kevin Westmaas
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Görtz, Koos Werkman, Hamid Zarbaf (69. Ashwin Manuhutu), Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (67. Sargon Gouriye), Tiemen van Hezel, Rick Hemmink (80. Dérian Reinders), Danny Bouws, Shkodran Metaj
Gele kaart Danny Bouws, Koos Werkman, Kevin Görtz (HHC Hardenberg)

 

FC Lisse - Hoek 1-1, 2-2 n.v., FC Lisse w.n.s. (5-4)

FC Lisse speelt twee verdiepingen hoger in het voetbalgebouw dan Hoek, maar de Zeeuwen maakten hun naam als cupfighter waar. De Lissenaren dachten al gewonnen te hebben toen Hoek in blessuretijd toch nog een verlenging afdwong. Daarin nam Hoek brutaal de leiding maar Martin van Eeuwijk voorkwam met zijn tweede doelpunt van de avond erger. FC Lisse won vervolgens de strafschoppenserie en ontsnapte met de schrik.

Doelpunten 49. Martin van Eeuwijk 1-0, 90+3. Sidi Ceesay 1-1, 105. Rik Impens 1-2, 107. Martin van Eeuwijk 2-2
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
FC Lisse Wesley Storm, Niels Buijs, Robert van Boxel, Timothy van der Meulen, Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Rowdy van der Putten (77. Hanne Hagary), Rik Vermeulen (98. Boyd Stevens), Koen Fokkema (68. Thierry Monteny), Justin Valk, Rick Bouwmeister (77. Tomas Tavilla)
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh (83. Zinho Chergui), Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy, Birgen Martens (76. Titas Vitukynas), Niek van Sprundel, Aaron Verwilligen, Stef de Backer (29. Rik Impens), Sidi Ceesay (91. Sacha Beshliaha)
Gele kaart Koen Fokkema (FC Lisse), Fabian Wilson, Thomas van Renterghem, Zinho Chergui (Hoek)
Rode kaart Justin Valk (2x geel) (FC Lisse)

 

Katwijk - Ter Leede 4-0 (1-0)

Ter Leede startte sterk aan het rommelige duel, maar wist het net niet te vinden. De Katwijken lieten de Sassenheimers rustig uitrazen. Vlak voor rust bracht Mengerink de oranjehemden al op voorsprong, maar Katwijk stelde na rust eenvoudig orde op zaken. Daarbij was vooral de derde goal, van Berkhout, er eentje om in te lijsten.

Doelpunten 43. Marciano Mengerink 1-0, 49. Kilian Berkhout 2-0, 62. Kilian Berkhout 3-0, 72. Mike van den Ban 4-0
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Katwijk Mark de Vries, Omar Hamdi, Michiel van Dam, Robbert Susan (74. Frank Tervoert), Guus van Weerdenburg, Paul de Lange (64. Kay Blokland), Kilian Berkhout, Damiano Schet (54. Mike van den Ban), Bennie van Noord, Mark de Loor, Marciano Mengerink
Ter Leede László Sándor, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Sami Mouchih (79. Jonathan Robertson), Ronnie Verplancke, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo (67. Joey van den Berg), Jesse Dingjan, Marc de Kruys, Toon Zwetsloot (70. Melvin van Stijn), Rob Zandbergen
Gele kaart Paul de Lange (Katwijk), Ian van Otterlo, Jonathan Robertson (Ter Leede)

 

ONS Sneek - FC Twente 1-3 (0-2)

ONS Sneek en FC Twente speelden een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd. De thuisclub speelde met groot enthousiasme en maakte het de Twentenaren erg lastig. Hoewel FC Twente met name in de eerste helft domineerde, liet ONS Sneek zich niet wegspelen. Integendeel. De Snekers boden geweldige tegenstand en lieten zo af en toe heel goed voetbal zien. De bekroning was het schitterende doelpunt, dat Curty Gonzales maakte na een combinatie met Ale de Boer. Maar FC Twente bekert wel verder.

Doelpunten 15. Haris Vuckic 0-1, 36. Adnane Tighadouini 0-2, 56. Michael Liendl 0-3, 63. Curty Gonzales 1-3
Scheidsrechter A.W. Lindhout
Toeschouwers 2000
ONS Sneek Barry Ditewig, Klaas de Vries, Gustavo van der Veen, Ale de Boer, Serge Fatima, Frits Dantuma (58. Iloba Achuna), Michael Lanting, Tom Arissen (77. Jan Dommerholt), Arton Musliu, Genridge Prijor, Curty Gonzales (63. Jelle de Graaf)
FC Twente Jorn Brondeel, Hidde ter Avest (46. Dejan Trajkovski), Jeroen van der Lely, Stefan Thesker, Peet Beijen, Haris Vuckic, Michael Liendl, Adnane Tighadouini, Luciano Slagveer (63. Nikola Gjorgjev), Isaac Buckley-Ricketts, Tom Boere (78. Mirko Krasina)

 

Staphorst - Koninklijke HFC 2-3 (0-0)

Staphorst zette in de eerste helft behoorlijk druk op de Koninklijke HFC. De tweededivisonist had het knap lastig om de dadendrang van de hoofdklasser te weerstaan. Staphorst had ook zeker een doelpunt verdiend maar dat kwam er niet van. Vlot na de pauze brak de Koninklijke HFC wel de wedstrijd open en toen ging het even snel van weerskanten. Staphorst kwam door een own goal op gelijke hoogte, maar meteen daarna bracht een schot in de kruising de Haarlemmers opnieuw aan de leiding. Bij 1-3 halverwege de tweede helft leek het bekerduel gespeeld, maar Staphorst weigerde het hoofd in de schoot te leggen. Kansen genoeg om weer dichterbij te komen en een kwartier voor tijd lukte dat ook. De Koninklijke HFC moest nog een heftig slotstuk doorstaan om te overleven. Staphorst knokte zich leeg, maar de op zich logische gelijkmaker viel niet.

Doelpunten 51. Kevin Sterling 0-1, 54. Wessel Boer (e.d.) 1-1, 56. Roy Castien 1-2, 64. Gertjan Tamerus 1-3, 74. Rob Mijnheer 2-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 1000
Staphorst René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark Veldmate, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (88. Ruben Kin), Mike Reuvers, Martijn Brakke, William de Boer (64. Heine Uuldriks)
Koninklijke HFC Tom Boks, Wessel Boer, Oscar Wilffert, André Morgan, Danny Hols, Kevin de Visser, Michael Timisela, Roy Castien (71. Tim van Soest), Kevin Sterling (90. Ilias Bronkhorst), Daniël van Son, Steven Olsthoorn (57. Gertjan Tamerus)
Gele kaart Frank van der Burg, René Oosterhof (Staphorst), Oscar Wilffert, Tom Boks (Koninklijke HFC)

 

VVSB - Telstar 4-1 (1-1)

De KNVB-beker en VVSB zijn sinds enkele jaren een gouden combinatie. Dit seizoen kwam Telstar op bezoek en ging (net als in het stuntjaar FC Emmen en FC Den Bosch) met lege handen naar huis. Ondanks dat Telstar na vijf minuten al op voorsprong kwam, VVSB ook nog met tien man moest voetballen na twintig minuten, kwamen de Noordwijkerhouters terug. En zij kwamen zelfs zo terug, dat het uiteindelijk 4-1 werd. Opnieuw een magistrale avond op Sportpark de Boekhorst.

Doelpunten 5. Andrija Novakovich (strafschop) 0-1, 36. Toine van Huizen (e.d.) 1-1, 52. Mohamed el Osrouti 2-1, 78. Tim de Rijk 3-1, 90+1. Mohamed el Osrouti (strafschop) 4-1
Scheidsrechter S.P.M. Teuben
VVSB Ruben Valk, Tomas Arroyo, Jelmer Vijlbrief, Peet van der Slot, Richelo Fecunda (49. Niels van Pelt), Tim de Rijk, Frans van Niel, Vladimir Jozic (62. Mitchell Theuns), Pieter Koopman, Mohamed el Osrouti, Loyd van der Wilden (26. Sven Verlaan)
Telstar Sven van der Maaten, Donny van Iperen (88. Jasper van Heertum), Toine van Huizen, Shaquill Sno, Elso Brito, Gerson Rodrigues, Edo Knol (66. Floris van der Linden), Jerdy Schouten (46. Oussama Zamouri), Mohammed Osman, Melvin Platje, Andrija Novakovich
Gele kaart Jelmer Vijlbrief, Sven Verlaan (VVSB), Toine van Huizen (Telstar)
Rode kaart Peet van der Slot (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de KNVB-beker.