Nieuws

Tweede divisie: Katwijk is terug bovenaan

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

23 september 2017

Katwijk begon speeldag vijf als virtueel leider, maar klom ook daadwerkelijk naar de eerste plaats door met 3-2 te winnen van FC Lienden. IJsselmeervogels moest van de kop af, omdat de Spakenburgers op 0-0 bleven steken bij Rijnsburgse Boys.

De sensatie op sportpark De Krom zat in de staart van het duel. Katwijk was in de eerste helft zeker niet in goede doen, FC Lienden opende ook de score, maar na rust trok de ploeg van Dick Schreuder de registers open. Toch dreigde Van den Meiracker met zijn tweede goal een streep door de rekening te gaan halen, maar was Robbert Susan in de toegevoegde tijd alsnog beslissend.

In Rijnsburg hielden de Uien en de Rooien elkaar in evenwicht, al was de thuisclub via Jeffrey Jongeneelen een paar keer dicht bij een score. Vlak voor het sluiten van de markt moest doelman Richard van Nieuwkoop nog wel het punt veilig stellen voor de Rijnsburgers.

Door het verlies van FC Lienden konden HHC Hardenberg en De Dijk over de Betuweploeg heen springen. De Hardenbergers wonnen met 2-0 van AFC en De Dijk liet weinig heel van Achilles '29, de zo trotse overwinnaar van NAC in de KNVB-beker. Nadat de Groesbekers in de tweede helft bij een 2-1 stand met tien man kwamen te staan, voerde de Amsterdammers de productie gestaag op naar 6-1.

Barendrecht verliet de lagere regionen van de ranglijst door een 1-3 overwinning op Jong Sparta. De Rotterdamse beloften bleven daardoor vast op de laatst plaats hangen. FC Lisse wacht nog steeds op zijn eerst overwinning, al voelde de 3-3 wel als zodanig. De Lissenaren kwamen terug van een 2-0 achterstand bij rust en stonden met nog zo'n twintig minuten te gaan nog steeds in de min (3-1). Een inhaalrace deed wonderen. Luca Tarani, normaliter deel uitmakend van O-19, was de held van de gelijkmaker (3-3).

In de middenmoot deelden Excelsior Maassluis en de Koninklijke HFC de punten (1-1) en schoten daar per saldo niet zo veel mee op.

GVVV en Kozakken Boys wonnen beide hun avondwedstrijd. In Tiel leek GVVV het lastig te krijgen toen de ploeg na een uur spelen met tien man kwam te staan. Simon Brouwers voerde niettemin de marge op naar 0-2. Het tegendoelpunt van TEC ver in blessuretijd kwam te laat om de Veenendalers nog in verlegenheid te brengen.

In Noordwijkerhout stapte Kozakken Boys weg met drie punten. De Werkendammers openden voor rust de score en een kwartier voor tijd besliste Ahmed el Azzouti het duel. VVSB speelde op dat moment al een tijdje met tien man.

 

De Treffers - FC Lisse 3-3 (2-0)

Op het eigen Sportpark Zuid leek De Treffers drie punten te gaan overhouden aan het duel met FC Lisse. Via twee effectief uitgevoerde spelhervattingen gingen de Groesbekers met een 2-0 voorsprong rusten. Verbeten keerde de Lissenaren na de pauze terug en scoorden al vlot vanaf elf meter de aansluittreffer. Toen Nick de Bondt zijn tweede doelpunt van de middag viel het duel ogenschijnlijk in het slot. Niets was minder waar. Rik Vermeulen wees zijn ploeg de weg met de 3-2 en drie minuten voor tijd hielp de ingevallen jeugdspeler Luca Tarani FC Lisse alsnog aan een punt.

 

Lars Rauws (6) denkt dat iemand zich aanstelt.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 14. Nick de Bondt 1-0, 33. Pim Balkestein 2-0, 50. Rowdy van der Putten (strafschop) 2-1, 73. Nick de Bondt 3-1, 80. Rik Vermeulen 3-2, 87. Luca Tarani 3-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 1000
De Treffers Niels Kornelis, Pim Balkestein, Joris Janssen, Bram Eltink, Bryan Sirvania (70. Tom Beissel), Robin Jansssen, Eef van Riel, Nick de Bondt, Cedric Badjeck (53. Patrick Heesakkers), Coen Maertzdorf, Dyon Gijzen (53. Wouter op den Camp)
FC Lisse Björn Hagerty, Robert van Boxel, Timothy van der Meulen, Roel de Goede, Lars Rauws, Niels Buijs, Rik Vermeulen, Thierry Monteny (61. Rick Bouwmeister), Hanne Hagary (61. Boyd Stevens), Koen Fokkema, Rowdy van der Putten (75. Luca Tarani)
Gele kaart Joris Janssen, Bram Eltink (De Treffers), Hanne Hagary (FC Lisse)

 

Excelsior Maassluis - Koninklijke HFC 1-1 (1-1)

Eindstand 1-1 was uit eindelijk de juiste uitslag. Over en weer kansen die niet benut werden. Gert-Jan Tamerus en Daan Smit waren de doelpunten makers.

 

Daan Smith (4) kopt de gelijkmaker binnen voor Excelsior Maassluis.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 37. Gertjan Tamerus 0-1, 39. Daan Smith 1-1
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 550
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Rashid Browne (59. Jeremy Moreno), Stephan Kruithof, Kevin Vink, Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Sefa Kurt, Walter Bennet (71. Nebi Tiryakioglu), Elson Rosario Almeida (81. Kevin Ringeling)
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar Wilffert, Kevin de Visser, Daniël van Son (71. Vincent de Kwant), Roy Castien (64. Tim van Soest), André Morgan, Kevin Sterling, Wessel Boer, Michael Timisela, Gertjan Tamerus
Gele kaart Gertjan Tamerus, Vincent de Kwant (Koninklijke HFC)

 

HHC Hardenberg - AFC 2-0 (0-0)

De eerste helft van de wedstrijd gebeurde er bar weinig. Beide ploegen speelden erg behoudend. Alleen HHC kreeg een paar mooie kansjes mede door slecht verdedigen van AFC. De tweede helft drong HHC wat aan, kreeg een geweldige mogelijkheid maar werd het schot met de vingertoppen gered door doelman Joey Potveer. In de 64e minuut was het raak toen Van Benthem goed de controle over de bal hield en onhoudbaar in schoot. Hierna drong AFC wel wat aan maar werden niet gevaarlijk. HHC bleef het betere van het spel houden, maar was slordig met de eindpass. In blessuretijd scoorde iinvaller Van den Assem de bevrijdende treffer met een bekeken schuiver waar hij de keeper op het verkeerde been zette. Een verdiende thuisoverwinning voor HHC.

Doelpunten 64. Rens van Benthem 1-0, 90+2. Matthieu van den Assem 2-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 1200
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Gortz, Koos Werkman (75. Shkodran Metaj), Hamid Zarbaf, Ashwin Manuhutu, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rens van Benthem (86. Rob van der Leij), Tiemen van Hezel, Rick Hemmink (78. Matthieu van den Assem), Danny Bouws
AFC Joey Potveer, Sam Nijpels, Derre Kwee, Johan Kulhan, Jonathan Richard, Eelke de Graaf, Magid Jansen, Malcolm Esajas (46. Melvin Grootfaam), Milan Hoek (46. Matthijs Jesse), Ilias Zaimi, Thomas van den Houten

 

Jong Sparta - Barendrecht 1-3 (1-1)

Al snel vielen er doelpunten in de wedstrijd. Barendrecht opende via Daniël Esajas de score nadat de ploeg eerder al een kans had laten liggen. Zo vlot als Jong Sparta achter kwam te staan, zo vlot kwamen de jonge beloften ook weer langszij. Ayoub Boukhari nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Voor rust lieten de Spartanen nog een mogelijkheid ongebruikt om op voorsprong te komen, toen Nick Proschwitz van dichtbij slecht mikte. Na de pauze trok Barendrecht definitief naar zich toe. De 1-2 en 1-3 waren daar een logisch gevolg van.

 

Daniël Esajas is op weg naar de 0-1 voor Barendrecht.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 12. Daniël Esajas 0-1, 17. Ayoub Boukhari 1-1, 68. Joey Jongman 1-2, 75. Donny Navajas Sanchez 1-3
Scheidsrechter F.A. van Herk
Toeschouwers 400
Jong Sparta Leonard Nienhuis, Daniël Breedijk, Bradley Martis, Lorenzo Soares Fonseca (46. Joshua Kozuh), Diederick Luydens, Koen Muller (76. Jelle Klap), Lovette Felicia, Abdou Harroui, Nick Proschwitz, Ayoub Boukhari (72. Youri de Winter), Alessandro Rodriques
Barendrecht Marc van Splunter, Tim Eekman, Max van Dijk, Jeffrey Aarts, Wilshon Lima (74. Richard Stolte), Donny Navajas Sanchez, Joey Jongman, Danny Monster, Chris Dabaghian (64. Marlon Oranje), Daniël Esajas (79. Ali Khaldi), Ramy Salem
Gele kaart Max van Dijk, Ramy Salem (Barendrecht)

 

Katwijk - FC Lienden 3-2 (0-1)

Na een oninteressante eerste helft, brachten beide ploegen in de tweede helft een enerverend schouwspel op de mat met kansen over en weer. Het venijn zat 'm daarbij in de staart, met drie goals in de laatste tien minuten. Ver in blessuretijd bezorgde Robbert Susan de Katwijkers daarbij alsnog de koppositie in de Tweede divisie.

 

Steven Sancez Angulo houdt zijn ogen gericht op de bal.
Foto: AT de Winter

 

Doelpunten 44. Danny van den Meiracker 0-1, 62. Marciano Mengerink 1-1, 83. Mike van den Ban 2-1, 88. Danny van den Meiracker 2-2, 90+4. Robbert Susan 3-2
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 963
Katwijk Ricardo Kieboom, Michiel van Dam (73. Raoul Esseboom), Robbert Susan, Paul de Lange, Mike van den Ban, Killian Berkhout (65. Damiano Schet), Bennie van Noord, Kay Blokland, Stefan Plat, Marciano Mengerink, Steven Sanchez Angulo (83. Mark de Loor)
FC Lienden Jan Schimmel, Leon Broekhof, Erik van Eem, Nathan Bijl, Danny van den Meiracker, Frank Wiafe-Danquah, Kenny Elders, Emilio Samseij, Serge de Vries (65. Jawad Bellasan), Milad Intezar, Mohammed Bendadi (85. Nick Hak)
Gele kaart Michiel van Dam (Katwijk)

 

Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 0-0 (0-0)

Rijnsburgse Boys had grote delen van de wedstrijd het initiatief, mede doordat IJsselmeervogels vanuit een gesloten defensie speelde, waarbij gegokt werd op een snelle counter. Hierdoor werd het een meer spannende dan goede wedstrijd, die wel van de eerste tot de laatste minuut boeide. De thuisploeg kreeg goede kansen, onder andere via Jongeneelen, maar ook IJsselmeervogels was bij tijd en wijle gevaarlijk, bijvoorbeeld in de extra tijd toen de Vogels nog bijna raak schoten via de vingertoppen van doelman Van Nieuwkoop. Met het gelijke spel konden beide trainers uiteindelijk wel leven.

 

IJsselmeervogels-verdediger Marciano van Leijenhorst gaat onderuit als Jeffrey Jongeneelen hem passeert.
Foto: Hans Heemskerk

 

Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 1450
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masien Artien, Hidde Prijs, Wesley Goeman, Joël Tillema, Jordy Strooker, Maikey Parami (80. Giovialli Serbony), Jeffrey Jongeneelen, Max Hudepohl (62. Donny van Oijen)
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Christiaan van Hussen (80. Robbert Olijfveld), Mike van de Laar (54. Samir Merraki), Berry Powel, Oktay Öztürk, Sherwin Grot, Marciano van Leijenhorst
Gele kaart Donny van Oijen (Rijnsburgse Boys), Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Oktay Öztürk, Jeffrey Buitenhuis (IJsselmeervogels)

 

De Dijk - Achilles '29 6-1 (1-1)

Achilles '29 kwam uit de eerste ronde van de KNVB-beker als trotse overwinnaar van eredivisieclub NAC Breda binnen bij De Dijk, maar na afloop was er van die trots hoegenaamd niets meer over. In de eerste helft waren beide partijen nog wel aan elkaar gewaagd, maar de balans sloeg na rust volledig door naar de thuisclub. Breekpunt was niet zozeer de 2-1, maar wel de rode kaart (twee keer geel) voor Marijn de Kler, waardoor de Groesbekers met tien man verder moesten. In de laatste twintig minuten buitten de Amsterdammers hun numerieke meerderheid naar hartenlust uit.

Doelpunten 3. Alje Wiltenburg 1-0, 34. Niels Wouters 1-1, 48. Tim Ruder 2-1, 70. Abderrahim Loukili 3-1, 80. Kevin Westmaas 4-1, 82. Chakib Tayeb 5-1, 85. Tim Ruder 6-1
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 150
De Dijk Jeroen Verhoeven, Nick Kuipers (84. Maarten Woudenberg), Tony Tol, Frank Schilder (76. Robert Verschraagen), Kevin Westmaas, Alje Wiltenburg, Harry Zwarthoed, Chakib Tayeb, Tim Ruder, Nabil el Gourari (76. Achmed Ahahaoui), Abderrahim Loukili
Achilles '29 Timo Plattel, Shuremy Felomina, Derwin Martina, Marijn de Kler, Yannick Zeeman (66. Patrick-Prosper Fini), Christoff Dias de Oliveira (73. Guyon Philips), Boy van de Beek, Omid Popalzay (66. Kürsad Sürmeli), Imran Oulad Omar, Niels Wouters, Niek Versteegen
Rode kaart Marijn de Kler (2x geel) (Achilles '29)

 

TEC - GVVV 1-2 (0-1)

De in de eerste helft snel verkregen voorsprong van GVVV leek serieus in het gedrang te komen toen Soufiane Laghmouchi een kwartier na de pauze na zijn tweede gele kaart kon inrukken. TEC drong ook aan op de gelijkmaker, maar invaller Simon Brouwer verdubbelde tegen de stroom in de score voor de Veenendalers. Daarna opende TEC de jacht op de aansluittreffer, maar deed dat zonder al te veel inventiviteit. De 1-2 viel pas diep in blessuretijd. Daar mocht GVVV gelukkig mee zijn.

Doelpunten 16. Robin Mulder 0-1, 69. Simon Brouwer 0-2, 90+5. Wimilio Vink 1-2
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 900
TEC Sebastian van der Sman, Randel Shakison, Daan Disveld, Gregory Viereck, Walter Kiomegni (62. Serhat Koç), Wimilio Vink, Vincent van Beek (46. Bart van Westerlaken), Matthijs van Gessel, Gianluca Maria, Robbie Holder, Kurtley de Windt (65. Marvin Hasselbaink)
GVVV Joahn Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Laurens van der Voort, Roy Terschegget, Robin Mulder (46. Simon Brouwer), Wilco den Hartog, Martin van Eck, Mart de Jong, Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf (29. Caifano Latupeirissa/59. Mohammed Ajiach)
Gele kaart Wimilio Vink, Matthijs van Gessel (TEC)
Rode kaart Bart van Westerlaken (2x geel) (TEC), Soufiane Laghmouchi (2x geel) (GVVV)

 

VVSB - Kozakken Boys 0-2 (0-1)

VVSB heeft na de bekerstunt tegen Telstar, de winnende flow niet kunnen vasthouden. Kozakken Boys (afgelopen dinsdag nog winnend tegen De Graafschap) was met 0-2 te sterk. Mahmut Sönmez scoorde voor de rust voor de gasten. Na de thee kwam VVSB met tien man te staan door de rode kaart van Mitchell Theuns. Ahmed el Azzouti bracht de stand naar 0-2.

Doelpunten 23. Mahmut Sönmez 0-1, 76. Ahmed el Azzouti 0-2
Scheidsrechter S. v.d. Eijk
Toeschouwers 1000
VVSB Ruben Valk, Niels van Pelt, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Mitchell Theuns, Frans van Niel, Tim de Rijk, Mo el Osrouti (78. Sven Verlaan), Pieter Koopman (46. Guido Pauw), Loyd van der Wilden (67. Tommy Bekooij)
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Sven van Ingen, Wesley Pollemans, Berry Sonnenschein, Abdulsamed Abdullahi, Gwaeron Stout, Leon Bot, Mahmut Sönmez (81. Julian Agatowski), Ahmed el Azzouti (86. Medhani Redie Habtemariam), Ahmad Mendes Moreira (72. Raily Ignacio)
Gele kaart Tim de Rijk, Pieter Koopman, Guido Pauw (VVSB), Ahmed el Azzouti, Julian Agatowski (Kozakken Boys)
Rode kaart Mitchell Theuns (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.