Nieuws

Strafschoppenserie FC Lisse - Hoek moet over

Nieuws
KNVB-beker

 

25 september 2017

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft maandag na contact met de International Football Association Board (IFAB) besloten dat de strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd FC Lisse - Hoek in de eerste ronde van de KNVB Beker moet worden overgenomen. De winnaar van de strafschoppenserie speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

 

FC Lisse en Hoek moeten opnieuw aanleggen van elf meter.
Foto: Orange Pictures

 

De wedstrijd tussen FC Lisse en Hoek eindigde afgelopen woensdag na 120 minuten in een 2-2 gelijkspel. Tijdens de strafschoppenserie werden de strafschoppen echter niet om en om genomen, zoals vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal, maar volgens het ABBA-systeem, waar momenteel mee wordt geëxperimenteerd (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan twee keer ploeg A, etc.). De KNVB maakt geen onderdeel uit van deze pilot en experimenteert hier dus niet mee.

 

De KNVB heeft woensdag 4 oktober voorgesteld als datum voor de nieuwe strafschoppenserie, om beide clubs voldoende gelegenheid te bieden om zich voor te bereiden. Het nemen van de strafschoppen vindt plaats op Sportpark Ter Specke met dezelfde spelers die op het veld stonden aan het einde van de verlenging.

 

De KNVB erkent dat het een vervelende situatie is en heeft daarom besloten nader bepaalde kosten rondom de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

 

Update:

FC Lisse heeft dinsdag contact gehad met juristen en met de utikomst van dat overleg in de hand is besloten een kort geding aan te spannen tegen de KNVB.

 

Laatste update:

Het kort geding dient op maandag 2 oktober om 14.00 uur bij de rechtbank in Utrecht.