Nieuws

Hoofdklasse B: Berkum toont ambities

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

30 september 2017

Berkum heeft zich de koppositie niet af laten snoepen. Sterker, de nieuwkomer heeft CSV Apeldoorn (inmiddels toch een gerenommeerde ploeg in de hoofdklasse B) met niet mis te verstane cijfers naar huis gestuurd. Aan de hand van de gebroeders Van der Meulen (samen goed voor drie treffers) werd het in Zwolle maar liefst 5-2 voor Berkum.

Excelsior '31 blijft op het vinkentouw zitten met een puntje minder dan Berkum. De ploeg uit Rijssen kwam op Urk met 0-2 voor, maar in de slotfase kwamen de Urkers nog terug met een laat doelpunt. Verder dan 1-2 kwam het niet waardoor Excelsior de punten mee naar huis kon nemen. SC Genemuiden drukte Huizen nog dieper in de zorgen. De ploeg van trainer Jan van Raalte won op de Wolfskamer met 1-2 waardoor Huizen opnieuw puntloos bleef. Alleen Urk bevindt zich met één punt in de buurt van het puntloze Huizen.

De Nijkerkse derby, dit keer gespeeld op het veld van NSC, eindigde in 3-3. Prachtig voor de neutrale toeschouwer, maar beide ploegen schieten er weinig mee op. Beide blijven met vijf uit vijf in het rechter rijtje staan.
Ook Eemdijk en DFS speelden gelijk (2-2), maar zij handhaven zich door de puntendeling in het linker rijtje. Daar hebben ze gezelschap gekregen van Staphorst, dat HZVV met 1-3 terechtwees.

Bij AZSV - Zuidvogels vielen er geen doelpunten te noteren en dat was voor de thuisploeg al het derde 0-0 gelijkspel van dit (nog prille) seizoen.
SDC Putten kon na de KNVB-bekerwedstrijd tegen PSV weer aan de competitie denken en dat ging tegen de Ajax amateurs ook meteen goed. De ploeg van trainer Michael van den Berg won met 1-0 door een doelpunt van good old Sander Duits in de eerste helft.

 

AZSV - Zuidvogels 0-0 (0-0)

AZSV heeft voor derde keer in vijf duels doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Zuidvogels. Op sportpark Villekamp in Aalten legden beide teams veel strijd op de door de vele regen lastig te bespelen grasmat. De ploeg van Dennis van Toor had de iets betere mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de beide doelverdedigers en het gemis aan scherpte in de afwerking zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. Uiteindelijk kregen beide teams terecht één punt.

 

Yeftha Nyamsangya (AZSV) kopt de bal weg, Jorik van Ruiswijk en Ricardo Tat kijken toe.
Foto: Cor Hinkamp

 

Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 400
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing (82. Brian Hogeweide), Rik van der Eerden
Zuidvogels Frank Mol, Michel de Jong, Tim Horsmeier, Ivo de Heus, Jorik van Ruiswijk (63. Steve Promes), Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Richard Gooijer, Terry Boné, Danny Roozendaal (74. Jermain Heldoorn), Jonny Mehrez (71. Jaap Jong)
Gele kaart Ricardo Tat (Zuidvogels)

 

Berkum - CSV Apeldoorn 5-2 (2-1)

Berkum keek al na een minuut tegen een achterstand aan en leek in de eerste tien minuten een flinke afstraffing tegemoet te gaan. Toen de Zwollenaren echter, vrijwel uit het niets, langszij kwamen kantelde de wedstrijd volkomen en werd CSV Apeldoorn nog vóór rust op achterstand gezet. In de tweede helft drong CSV wel aan maar de inefficiënte bezoekers konden niet doordrukken en gaven Berkum, de verrassende koploper in de Hoofdklasse B, daarbij de ruimte om naar een ruime en terechte overwinning uit te lopen.

 

Kopduel tussen Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen en Joost Krijns.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 1. Maarten Boeve 0-1, 13. Chris van der Meulen 1-1, 17. Jordi Lemmens 2-1, 57. Marc van der Meulen 3-1, 72. Johnsen Bacuna (strafschop) 4-1, 80. Jamarro Diks 4-2, 85. Marc van der Meulen 5-2
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 350
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Johnsen Bacuna, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman (73. Jeroen van Brummen), Björn Bakker (87. Daniël Holsappel), Hoeseb Yacob (80. Youp Kok)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns (30. Bruce Schotman), Steven van Es, Rob Diderik, Jamarro Diks, Jeremy Jonker, Richard van Beek (46. Jesse Hartgers), Maikel Lange (68. Hüseyin Güveli)
Gele kaart Hoeseb Yacob, Björn Bakker (Berkum)
Rode kaart Melvin Bresser (CSV Apeldoorn)

 

Huizen - SC Genemuiden 1-2 (1-1)

Huizen begon redelijk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Het duurde alleen niet lang voordat Genemuiden op gelijke hoogte kwam. Daarna kende Huizen een moeilijke fase, maar de laatste tien minuten voor rust ging het gelijk op. Na rust scoorde Huizen snel, echter werd het doelpunt afgekeurd wegens duwen. In het vervolg van de tweede helft was Genemuiden de bovenliggende ploeg, maar wist Huizen stand te houden. Toch was het Genemuiden dat kort voor het einde er met de volle buit vandoor ging.

Doelpunten 10. Murat Önal 1-0, 19. Omar Kavak 1-1, 90. Omar Kavak 1-2
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 550
Huizen Kevin Rijnvis, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Quincy van Waveren (88. Garrett Jones), Lucas Pelgrum, Murat Önal, Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (70. Lucas van Esterik), Aron Klaassen, Desmond Mensen, Joey Papamelodias (57. Renee Troost)
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Rick Doorn (55. Erik Rotman), Jacco Riemens, Joran Pot, Robert Boes, Anne van der Kolk, Sijmon Eenkhoorn (75. Frank Kuurman), Omar Kavak

 

HZVV - Staphorst 1-3 (0-2)

Staphorst voetbalde in de eerste helft gemakkelijker en leidde bij rust verdiend met 0-2. Na de rust leek de wedstrijd na de fortuinlijke 0-3 beslist, maar HZVV rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Na de wonderschone 1-3 moest Staphorst terug en kreeg HZVV genoeg kansen om gelijk te komen, maar Staphorst mocht zijn doelman erg dankbaar zijn. Alex Zomer raakte in de slotfase de paal.

Doelpunten 6. Martijn Brakke 0-1, 37. Martijn Brakke 0-2, 46. Dennis Rosink 0-3, 56. Milan Ronkes 1-3
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 350
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman ((67. Nick Neumann), Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Paul Bangura, Jan Hup (46. Milan Ronkes), Arjan Akkerman, Jos Fidom, Noah ten Brinke (78. Reza Hosseini), Kelly Joao, Yoran Popovic
Staphorst Rene Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (67. William de Boer), Mike Reuvers (67. Remon Kroes), Martijn Brakke, Hein Uuldriks
Gele kaart Paul Bangura (HZVV), Dennis Rosink, Remon Kroes (Staphorst)

 

NSC Nijkerk - Sparta Nijkerk 3-3 (1-2)

NSC begon fel aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten uit een mooie vrije trap van Cornelisz op voorsprong. Sparta nam daarna het heft in handen en kwam na een kwartier terecht op gelijke hoogte na al een paar mooie kansen gemist te hebben. NSC liet zich alleen maar achteruit drukken en het was wachten op de 1-2. Deze viel ook na een mooie aanval over rechts. Vijf minuten voor de rust kreeg NSC een grote kans op de 2-2, maar Turksoy schoot naast.
Na de rust speelde NSC veel meer met de druk naar voren en kwam het verdiend op 2-2 door een goal van Terlemez. Daarna bleef NSC de wat betere, maar scoorde Sparta uit het niets de 2-3.
Met nog vijf minuten te gaan leek het er op dat de punten mee zouden gaan naar de andere kant van de sloot. Toch kwam NSC terecht terug, al had het de hulp nodig van Alhaydar die in eigen doel kopte. Met het gelijke spel konden beide ploegen leven.

 

Spartaan Mark Groenewoudt ontwijkt de tackle van Nico van den Brom.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 5. Yannick Cornelisz 1-0, 15. Rafaël Boer 1-1, 30. Mohammed al Haydar 1-2, 65. Eyüp Terlemez 2-2, 75. Rick Boersma 2-3, 85. Mohammed al Haydar (e.d.) 3-3
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 1500
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Dave Knikker, Roy Schaap, Ali-Chan Turksoy (72. Daimy Rijnsburger), Barry de Winter, Tristan Wallet (67. Martijn Schilthuis), Rinke Rozema, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Eyüp Terlemez
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Frank Heus, Jesse Buitenhuis (71. Junior Albertus), Donny van der Wal, Brian Bawuah, Jorrit Fiegen (46. Jean-Willy Mapinga), Rick Boersma (78. Rick Knoop), Rafaël Boer, Mark Groenewoudt

 

SDC Putten - Ajax 1-0 (1-0)

Na de krachtsinspanning in het KNVB bekertoernooi tegen PSV waren nu de zaterdagamateurs van Ajax te gast op de Putter Eng. SDC Putten begon goed aan de wedstrijd en oud Go Ahead Eagles speler Sander Duits opende de score in de zesde minuut. Daarna had Ajax in de eerste helft veel balbezit en kreeg twee mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen maar de uitstekend spelend SDC Putten doelman Manuel Hoogewoning wist op fantastische wijze de nul te houden. De tweede helft was om van te smullen en Ajax moest op zoek naar de gelijkmaker en deed dat ook maar wist dat SDC Putten in de omschakeling gevaarlijk was. Dat resulteerde in twee honderd procent kansen van Joost Heerschop en Abdelmounim Cherkaoui (lat) en verzuimde om de stand te verdubbelen. Het bleef spannend tot de laatste minuut en Ajax probeerde in extra tijd de gelijkmaker te vinden zelfs toen doelman Veenboer mee naar voren ging, maar de voorsprong voor SDC Putten bleef tot het eindsignaal.

Doelpunten 6. Sander Duits 1-0
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 550
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits (67. Jefta van den Broek), Kees Pluim, Rick Degenaar (82. Mike Helsdingen), Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop (80. Max Degenaar), Martijn Duits, Abdelmounim Cherkaoui
Ajax Stephan Veenboer, Lars Middelwijk (46. Zakaria el Biyar), Rience Schurman, Edwin Soenarto, Stanley Akoy (78. Bobby Bosma), Berry van 't Land, Mike van 't Land, Jack van Moerkerk, Glenn van Zoolingen, Bilal el Amrani, Kenneth Misa Danso
Gele kaart Martijn Duits (SDC Putten), Lars Middelwijk (Ajax)

 

Urk - Excelsior '31 1-2 (0-2)

Een van richting veranderde vrije trap en een (onterechte) strafschop zorgden er voor dat Excelsior '31 met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in ging. Na rust een sterk aandringend Urk, dat echter pas drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer wist te maken. Daarna was de tijd tekort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Doelpunten 26. Boy Boeloerditi 0-1, 29. Hielke Penterman (strafschop) 0-2, 87. Hessel Snoek 1-2
Scheidsrechter B. Sahiner
Toeschouwers 500
Urk Cornelis Koffeman, Marinus Snoek, Bennie Dunnink, Klaas Kramer (82. Jelle de Boer), Riekelt Jan Brands, Dick Hakvoort (68. Gerrit Tol), Lucas Nagel, Riekelt Nentjes (88. Jan van Slooten), Lucas Schraal, Klaas Romkes, Hessel Snoek
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Simon Baysoy (68. Dylan Vosskuhler), Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Niek Davina, Hielke Pienterman (82. Ogúzhan Sahin), Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Niek Averesch, Boy Boeloerditi, Cem Köse
Gele kaart Amanuel Isa, Mirko Zwiers (Excelsior '31)

 

Eemdijk - DFS 2-2 (1-1)

Eemdijk en DFS deelden op sportpark De Vinken de punten. De gasten kwamen vlot op voorsprong, maar Eemdijk draaide de wedstrijd in het voordeel. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen bracht DFS de stand weer in evenwicht. In de slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de winst, waarbij Eemdijk te weinig deed met de mogelijkheden die het kreeg. Gescoord werd er dus niet meer, eindstand 2-2.

Doelpunten 12. Luciën Dors 0-1, 23. Maikel de Harder 1-1, 62. Evert Brouwers 2-1, 79. Rick van Walsem 2-2
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 350
Eemdijk Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Klaas de Graaf, Wouter Bout, Floris Mulder, Jorni Camps, Mauro Franken, Maikel de Harder, Jan de Graaf (78. Jasper Bolland), Argjend Selimi (78. Jan Pieter Hartog), Evert Brouwers
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Luciën Dorst, Arjan Goorman, Noë Bokila, Melvin van Osenbruggen, Qendrim Beqiraj (72. Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Nick Romein
Gele kaart Noë Bokila (DFS)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.