Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk en Achilles scheiden zich af

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

7 oktober 2017

De top twee heeft zich enigszins afgescheiden van de achtervolgende teams. Koploper Noordwijk won met grote cijfers van Swift (4-0) en Achilles Veen won met 2-1 van Ter Leede dat daarmee afzakte van een gedeelde tweede plaats naar de gedeelde derde plaats. De Sassenheimers hebben evenveel punten maar een een iets minder doelsaldo dan Hoek (1-1 tegen Zwaluwen).

Rijsoord kon niet profiteren van het puntverlies bij Ter Leede en Hoek, want het verloor met 1-0 van FC Rijnvogels en blijft net als Swift op negen punten steken. Nootdorp is op gelijke hoogte gekomen met Rijsoord en Swift door thuis FC 's-Gravenzande te verslaan met 2-1.

AFC boekte een knappe zege op Jodan Boys (3-2). De zaterdagtak van de Amsterdamse traditieclub is opgeklommen naar de tiende plaats en heeft nu zeven punten, net als Jodan Boys.
Smitshoek - SteDoCo eindigde in een gelijkspel (2-2). Ook RVVH - Argon kende geen winnaar. Na negentig minuten voetballen stond er 1-1 op het bord. Opmerkelijk was dat de rust ook drie kwartier duurde. Eén van de grensrechters kon niet verder en het was even wachten op een geschikte vervanger.

 

Achilles Veen - Ter Leede 2-1 (0-0)

In de eerste helft was het Ter Leede dat de beste kansen kreeg. Toon Zwetsloot maakte halverwege gebruik van een foutje in de verdediging van Achilles Veen, maar alleen voor de doelman strandde zijn schot op de paal. Na de rust was het Achilles Veen dat uit een hoekschop die wordt ingekopt door Maarten Boddeart de leiding nam Tien minuten later profiteerde Jorik Mijnhijmer van een foutje in de verdediging van Ter Leede. Via Jesse Dingjan bracht Ter Leede de spanning in de wedstrijd terug, maar de verdediging van Achilles Veen behield de voorsprong en zo ook de punten in Veen.

Doelpunten 52. Maarten Boddaert 1-0, 62. Jorik Mijnhijmer 2-0, 79. Jesse Dingjan 2-1
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 421
Achilles Veen Jamil Kools, Thijs van den Berg (45. Toby Tan), Maarten Boddaert, Ayden Kuipers, Theo Martens, Joep van den Ouweland, Sen Aerts, Brian Peters, Freek Langermans, Niek Wilborts, Jorik Mijnhijmer (86. Flavio Andjole)
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Ronnie Verplancke (72. Niels van Veen), Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Jesse Dingjan, Marc de Kruijs (80. Jonathan Robertson), Toon Zwetsloot (73. Oussama Siali), Rob Zandbergen
Gele kaart Freek Langermans (Achilles Veen), Marc de Kruijs, Toon Zwetsloot, Ronnie Verplancke (Ter Leede)

 

AFC (za) - Jodan Boys 3-2 (2-0)

AFC speelde de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys met rouwbanden, in verband met het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Het duurde tot de dertigste minuut voordat de thuisploeg de score kon openen. Een toegekende penalty werd door Sutorius goed ingeschoten. Een hard werkend AFC wist nog voor rust de voorspring te verdubbelen dankzij de van een blessure teruggekeerde Veerman. Na de rust stuurden beide trainers de teams ongewijzigd het veld in. Ook Jodan Boys had een penalty nodig om de Goudse score te openen. Marengo schoot de bal onhoudbaar in. De aanleiding van de penalty was overigens een ongelukkige struikelpartij van linksback Swart die zichzelf daarbij blesseerde en de wedstrijd met een zware blessure moest verlaten. AFC wist dat een derde doelpunt waarschijnlijk nodig zou zijn voor een overwinning. Helstone schoot de bal snoeihard in het dak van het doel om de overwinning veilig te stellen. Voor Jodan Boys was dit het startsein om nog een keer vol aan te zetten. Een goede aanval over rechts kwam strak voor de goal van AFC en spits Faozi was er als de kippen bij de kans te verzilveren. De eindfase was voor AFC een fase van af en toe billenknijpen, hoewel de grootste kans vlak voor tijd nog voor de Amsterdammers was.

Doelpunten 30. Daan Sutorius (strafschop) 1-0, 41. Pepijn Veerman 2-0, 59. Levi Marengo (strafschop) 2-1, 77. Mauritsio Helstone 3-1, 84. Mohammed Faouzi 3-2
Scheidsrechter T. de Gast
Toeschouwers 120
AFC (za) Maksim van Ingen, Willem Deetman, Daryl Gerritsen, Justin Swart (59. Daan Brinkman), Pepijn Veerman (80. Thierry van der Kooye), Daan Sutorius, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum, Danny Goedkoop, Gijs Niehe,Tom Dekkers (10. Wessel Westerhof)
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca (84. Michel Verkaik), Leroy Brank, Bradley el Idrissi (60. Gilliomar Leona), Mo Bellahcen, Mohammed Faouzi, Enzo Huntink, Levi Marengo
Gele kaart Willem Deetman, Pepijn Veerman, Daan Sutorius (AFC), Leroy Brank, Levi Marengo, Mark Veerman (Jodan Boys)

 

FC Rijnvogels - Rijsoord 1-0 (0-0)

FC Rijnvogels boekte eindelijk haar eerste zege. Op de 1-0 overwinning viel niets af te dingen.

Doelpunten 89. Luuk Slegt 1-0
Scheidsrechter V.S. Ris
Toeschouwers 275
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van der Breggen, Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt (79. Ryan Luchtigheid), Jim Havenaar (90. Donaldo Sanches Silva), Romano van der Stoep, Jaap van Duijn (86. Joey Lauhouh)
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveld, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (85. Chris Promes), Bert de Groot, Khalid Rahli, Desley Hoogendijk, Siebren Hoekstra (85. Mike van Gool), Zepp Jacobus
Gele kaart Jaap van Duijn, Luuk Slegt (FC Rijnvogels), Desley Hoogendijk (Rijsoord)
Rode kaart Bright Ampong (FC Rijnvogels)

 

Noordwijk - Swift 4-0 (3-0)

Swift kwam in de eerste paar minuten goed uit de startblokken maar Noordwijk had snel de controle te pakken. In het eerste kwartier waren er al vier kansen voor de thuisploeg te noteren waarbij uiteindelijk de inzet van Denzel James, hij mocht op links door en doeltreffend afronden, goed was voor de 1-0. Een inzet van Manuputty na een half uur spelen werd knap gekeerd door doelman Van den Eerenbeemt maar de rebound was opnieuw van James. Kort voor rust bleef een corner op een meter van de lijn liggen waarna verdediger Overvliet het meest attent was van iedereen. Drie minuten na rust mocht Max van Wakeren met zijn tweede gele kaart inrukken. Noordwijk leek het zakelijk uit te willen spelen en scoorde via Westdijk uiteindelijk nog één keer. Noordwijk was een maatje te groot voor de Amsterdammers en staan fier aan kop in de hoofdklasse A.

Doelpunten 11. Denzel James 1-0, 32. Denzel James 2-0, 40. Rob Overvliet 3-0, 75. Tjeerd Westdijk 4-0
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 450
Noordwijk Mustafa Amezrine, Sonny ten Hoope, Rob Overvliet, Maurice van der Neut, Brayen Bröcker, Martijn le Congé (74. Jeroen Borsboom), Thomas Reynaers (69. Axel Wendt), Emiel Wendt, Denzel James, Raymond Manuputty, Tjeerd Westdijk (78. Kasper Michel)
Swift Anthony van den Eerenbeemt, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Max van Wakeren, Mathieu Christianen (74. Daan van Benthem), Nick Gabel, Jaap Smeeing (65. Syrano Morrison), Tim Wulffraat, Ron Rosenhart (82. Teun van Zweeden), Mallqui Cabezas Narvaez
Gele kaart Tjeerd Westdijk (Noordwijk)
Rode kaart Max van Wakeren (2x geel) (Swift)

 

Nootdorp - FC 's-Gravenzande 2-1 (1-1)

Nootdorp doet het als debutant in de hoofdklasse boven verwachting. Na een snel doelpunt van Broos voor 's-Gravenzande kwam de thuisploeg sterk terug. Aanvoerder Yannick Blom bracht de stand al vlot in evenwicht en kort na rust kwam Nootdorp via Kevin Cameron op voorsprong. De jonge doelman Simonis stopte nog een strafschop van Yuri Westhoff. In de stand kwam geen verandering meer.

Doelpunten 12. Frank Broos 0-1, 21. Yannick Blom 1-1, 47. Kevin Cameron 2-1
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 300
Nootdorp Ronald Simonis, Randy Stanneveld, Mike Hollenberg, Yannick Blom, Stefan Stam, Richard Kasius (73. Jeffrey Flohr), Peter Korteling, Nick Sleeking (83. Marcley Manuela), Maurice Kerkhof, Aimen Saïd, Kevin Cameron (71. Chaheen Hansen)
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Samet Dag, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels (74. Niels Vonk), Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (29. Patrick Triep), Frank Broos, Jan Verduijn (57. Brent Biesheuvel)
Gele kaart Marcley Manuela (Nootdorp), Keke Stam (FC 's-Gravenzande)
Rode kaart Peter Korteling (Nootdorp)

 

RVVH - Argon 1-1 (0-0)

Op een druilerig sportpark eindigde de wedstrijd tussen de twee laatste ploegen van de hoofdklasse A onbeslist in 1-1. Daarmee deed met name de thuisclub zichzelf te kort. Diverse uitgespeelde mogelijkheden bleven onbenut. Na de lange rust kwam de thuisploeg halverwege deel twee op voorsprong maar wist deze toch weer niet vast te houden. Tegen het einde kon de wedstrijd zelfs nog alle kanten op maar bleef de 1-1 op het scorebord staan.
De wedstrijd lag in de rust een half uur stil vanwege het uitvallen van assistent-scheidsrechter Rasch. Gelukkig kon hij vervangen worden door Van Straten, waardoor de wedstrijd kon worden uitgespeeld.

Doelpunten 66. Guytano dos Santos 1-0, 75. Mark van de Weijden 1-1
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 225
RVVH Donovan Levestone, Mauro Kloppert, Tarik Yekhlef, Jesse Eggers, Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Jessie Proost (73. Robert Kooiman), Guytano dos Santos, Nedely Fortes, Shamir de Jesus (73. Diego Rietveld), Sanzio Dieterich
Argon Romero Antonioli, Jordly Petronia, Dennis Filippo, Laurens Coenradi, Stefan Tichelaar (46. Coen Horb), Maikel van de Water, Mark van de Weijden (77. Imar Kort), Lorenzo Zorn, Patrick Lokken, Younes Ouaali, Soner Gedik (66. Ian Refos)
Gele kaart Jesse Eggers (RVVH), Dennis Filippo (Argon)

 

Smitshoek - SteDoCo 2-2 (2-2)

In een boeiende eerste helft kwam Smitshoek al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Deprez. Van den Brink maakte vijf minuten later alweer de gelijkmaker. In de dertigste minuut was het Bravenboer die de thuisploeg op voorsprong bracht, maar vijf minuten voor rust kwam SteDoCo op gelijke hoogte door een eigen goal van Marcel Varela Ribeiro die een lage strakke voorzet van SteDoCo zelf in het doel gleed. De tweede helft kreeg Smitshoek de beste kansen, maar werd niet meer gescoord.

Doelpunten 7. Bart Deprez 1-0, 12. Morris van den Brink 1-1, 30. Erwin Bravenboer 2-1, 39. Marcel Varela Ribeiro (e.d.) 2-2
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 300
Smitshoek Robin Boot, Remco de Neef, Rutger van der Kleij, Marcel Varela Ribeiro, Ramon van der Wal, Damien van den Oever, Erwin Bravenboer, Jordi Dekker, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmee
SteDoCo Mark Smith, Roy Weber, Joran Schröder, Hayri Pinarci, Bryan Jongeneel, Jordey van Dam (67. Luke Molkenboer), Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres (59. Sercan Kurdal), Rensy Barradas, Morris van den Brink (76. Jair Balrak), Shelton Martis
Gele kaart Bart Deprez, Erwin Bravenboer (Smitshoek)

 

Zwaluwen - Hoek 1-1 (1-0)

Zwaluwen tegen Hoek was in een regenachtige sfeerloze ambiance de wedstrijd van de gemiste kansen. Zowel de Zeeuwse bezoekers als de thuisploeg kregen opgelegde mogelijkheden die niet werden verzilverd. Zwaluwen leefde lang in de hoop een driepunter te kunnen bijschrijven, maar de uiteindelijke puntendeling was gezien het spelbeeld terecht. Beide keepers konden zich positief onderscheiden.

 

Zwaluwen-doelman Marvin van Tienen keert de inzet van Thomas van Renterghem met de vingertoppen.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 43. Kim Van den Bergh (e.d.) 1-0, 87. Rik Impens 1-1
Scheidsrechter Y. Horst
Toeschouwers 217
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn, Robin Hofman, Jesper Gudde (82. Floris Keizerwaard), Jerry Scholman, Joseph Gonsalvez (59. Raoel Gillet), Ricardo Merrelaar, Justin van Mullem (82. Wesley de Heij)
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Reguillo Vandepitte, Birgen Martens, Thomas Renterghem, Bram Leroy, Aaron Verwilligen, Kim Van den Bergh (45. Yoshi Verbrugge), Zinho Chergui, Sidy Ceesay (60. Titas Vitukynas), Nick Van Sprundel (67. Rik Impens)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.