Nieuws

Hoofdklasse B: Berkum is terug op één

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

14 oktober 2017

Berkum heeft zich knap hersteld van de een week oude 3-1 nederlaag tegen Excelsior '31. De Zwollenaren bleven op eigen veld Staphorst de baas met 2-1 en de winnende treffer van John Bacuna viel in een periode dat Berkum na de rode kaart voor Jordi Lemmers met tien man in het veld stond.

Berkum kon vervolgens ook de eerste plaats weer opeisen, doordat Excelsior '31 bij NSC Nijkerk was blijven steken op 0-0. Ook SC Genemuiden leverde punten in, zelfs de volle mep als gevolg van de 2-1 nederlaag bij Eemdijk. Ajax is nu derde. De Amsterdammers leken op Urk uit te komen op 0-0, maar Stanley Akoy bezorgde zijn ploeg in de laatste minuut alsnog de volle winst. De Urkers blijven daardoor de rode lantaarndrager.

Ook AZSV won met de minimale marge van 1-0 van Sparta Nijkerk, dat daardoor bleef hangen in de buurt van gevarenzone. HZVV pakte in dat verband wel een nuttig punt door te delen (0-0) met DFS. CVS Apeldoorn lijkt het spoor zo langzamerhand volledig bijster. Wel maakte de ploeg zelf twee goals, maar kreeg er ook vier te slikken, deze keer van SDC Putten. Apeldoorn incasseerde al 22 tegendoelpunten.

Reikhalzend was er uitgekeken naar de derby tussen Huizen en Zuidvogels. Het publiek kreeg waar voor zijn geld. Huizen leek na de 3-1 aan het langste eind te gaan trekken en daarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen, maar Zuidvogels knote zich toch nog terug tot 3-3.

 

AZSV - Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)

AZSV heeft een zwaarbevochten zege behaald op Sparta Nijkerk. De kopbal van Yeftha Nyamsangya uit een corner van Yordi Orriëns was het enige doelpunt in dit duel. Sparta Nijkerk was voetballend de bovenliggende partij, maar de verdediging van de Aaltenaren stond prima. Een kopbal van Dennis van der Wal werd tien minuten voor tijd door Matthijs Ebbers op katachtige wijze uit de kruising getikt. Het slotoffensief van Sparta Nijkerk zorgde voor veel hoge ballen en billen knijpen, maar Matthijs Ebbers hield zijn doel schoon.

 

Mark Groenewoudt (Sparta Nijkerk) ruimt op voordat Joost Rasing gevaarlijk kan worden.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 57. Yeftha Nyamsangya 1-0
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 500
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (66. Brian Hogeweide), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing, Rik van der Eerden (83. Thomas Stoverinck)
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Mohammed Alhaydar, Janic Makizodilla, Mark Groenewoudt, Frank Heus (75. Jean-Willy Mapinga), Donny van der Wal (79. Tom Krijkamp), Brian Bawuah (72. Rick Boersma), Rick Knoop, Dennis van der Wal, Rafael Boer, Jesse Buitenhuis
Gele kaart Bram Rensing, Yeftha Nyamsangya (AZSV), Brian Bawuah (Sparta Nijkerk)

 

Berkum - Staphorst 2-1 (1-1)

Berkum sleepte in de slotfase met tien man de winst op karakter en met een messcherpe counter binnen. In de eerste helft ging het gelijk op en gezien de kansen over en weer was de 1-1 ruststand terecht. Na een uur spelen moest de thuisclub echter met een man minder verder en was het even tegenhouden voor de Zwollenaren. Een kwartier voor het slot kwam Berkum met een omschakeling uit het boekje op 2-1 en daarna slaagde Staphorst er niet meer in om er nog een echt dreigend slotoffensief van te maken. De punten gingen daardoor terecht naar het met veel inzet spelende Berkum.

Doelpunten 12. Chris van der Meulen 1-0, 27. Martijn Brakke 1-1, 75. Johnsen Bacuna 2-1
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 600
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Johnsen Bacuna (88. Youp Kok), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker, Mark Bloemendaal (90. Hoeseb Yacob)
Staphorst René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke (74. Ruben Kin), William de Boer (74. Heine Uuldriks), Mark Schra, Mike Reuvers (59. Rémon Kroes)
Gele kaart Björn Bakker (Berkum)
Rode kaart Jordi Lemmens (Berkum)

 

Eemdijk - SC Genemuiden 2-1 (1-0)

Eemdijk heeft een mooie overwinning weten te behalen tegen Genemuiden. In een rommelige eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. De tweede helft was een waar spektakel. Eemdijk kwam vlot op 2-0 en Genemuiden maakte de aansluitingstreffer. Daarna verzuimde Eemdijk de wedstrijd meerdere malen in het slot te gooien. In de slotfase kreeg Genemuiden nog een paar dotten van kansen op de gelijkmaker. Gescoord werd er niet meer, zodat de Diekers er met de winst vandoor gingen.

Doelpunten 27. Floris Mulder 1-0, 49. Argjend Selimi 2-0, 56. Danny Menting 2-1
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 500
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Floris Mulder (46. Wouter Bout), Jorni Camps, David van de Groep, Maikel de Harder, Evert Brouwers (80. Deen van Embricqs), Jasper Bolland (90. Sjohn van Gulik), Argjend Selimi
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Rick Doorn (46. Nick Buitink), Joran Pot, Robert Boes, Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Sijmon Eenkhoorn (66. Frank Jansen), Frank Kuurman (46. Omar Kavak)
Gele kaart Jasper Bolland (Eemdijk), Raymond Beukeveld, Joran Pot (SC Genemuiden)

 

Huizen - Zuidvogels 3-3 (2-1)

Huizen kende niet de beste eerste helft, maar wist desondanks met een voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft werd de voorsprong slechts tot twee doelpunten uitgebreid, terwijl er meerdere 100% kansen waren en het 6-1 had kunnen worden. Zuidvogels bleef dan ook in leven waarbij er ook nog een penalty werd gemist. Desondanks wist Zuidvogels er nog een punt uit te slepen in de achtste minuut van de blessuretijd.

Doelpunten 5. Danny Roozendaal 0-1, 8. Desmond Mensen 1-1, 35. Murat Önal 2-1, 49. Quincy van Waveren 3-1, 90. Jermain Heldoorn 3-2, 90+8. Danny Roozendaal 3-3
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 1300
Huizen Kevin Rijnvis, Desmond Mensen, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Danny Benning, Jordey Buitenhuis, Lucas Pelgrum (88. Lucas van Esterik), Aron Klaassen, Quincy van Waveren (84. Hidde van der Veldt), Murat Önal (79. Kevin Smit), Thomas Malolepszy
Zuidvogels Frank Mol, Michel de Wit, Tim Horsmeier, Daryl Yngard, Jaap Jong, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Richard Gooijer, Jorik van Ruiswijk (57. Steve Promes), Danny Roozendaal, Jonathan Mehrez (57. Jermain Heldoorn)
Gele kaart Desmond Mensen, Kevin Rijnvis, Hidde van der Veldt (Huizen), Michel de Wit, Richard Gooijer (Zuidvogels)

 

HZVV - DFS 0-0 (0-0)

HZVV had een overwinning verdiend gezien het aantal kansen en het betere spel. DFS had het moeilijk en kreeg slechts één goede kans. Na de rust moest DFS het laatste half uur met tien man verder door een rode kaart. HZVV kreeg een paar goede kansen, maar doelman Peter Veeneman hield zijn ploeg met enkele reddingen op de been. DFS was blij met een punt en HZVV was teleurgesteld.

Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 200
HZVV Hiidde Streutker, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Alex Zomer, Jan Hup, Arjan Akkerman, Yoran Popovic, Jos Fidom, Noah ten Brinke, Milan Ronkes (46. Marlon Luchtenberg), Kelly Joao (46. Frank Strijker)
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Jim van Alst (76. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Luciën Dors, Arjan Goorman (78. Melvin van Osenbruggen), Noë Bokila, Thijs Hendriks, Nick Romein
Gele kaart Frank Strijker (HZVV), Rick van Walsem (DFS)
Rode kaart Luciën Dors (DFS)

 

NSC Nijkerk - Excelsior '31 0-0 (0-0)

Een leuke wedstrijd tussen NSC en Excelsior'31 die eindigde zoals hij begon. Excelsior zal waarschijnlijk op de heenreis hebben gedacht dat NSC pakken we wel even, maar de Rijssenaren kwamen bedrogen uit. Ondanks meer balbezit bij Excelsior waren de grootste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. Cornelisz en Grovenstein misten een paar mooie kansen. Aan de andere kant moest Ranzijn ook een keer handelend optreden.
Na de rust had NSC meer de bal, maar kon geen echte vuist maken. Pas nadat Nico van den Brom in het veld was gekomen, kwam er meer vuur bij de thuisploeg en kreeg de invaller ook de beste kans om NSC op voorsprong te schieten. De keeper van NSC mocht vijf minuten voor tijd blij zijn met een gele kaart nadat hij hands maakte buiten de zestienmetergebied. De doelman voorkwam zo de mogelijk 0-1 voor Excelsior. Uiteindelijk was de 0-0 de terechte uitslag.

 

Eyüp Termelez (NSC Nijkerk) is aan de bal, Boy Boeloerditi moet in de achtervolging.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Scheidsrechter T. de Gast
Toeschouwers 800
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Dave Knikker, Roy Schaap, Chan-Ali Turksoy (90. Jeff van der Bult), Rinke Rozema, Barry de Winter, Tristan Wallet (74. Darryl Bobson), Yannick Cornelisz, Eyup Termelez, Yordi Grovenstein (79. Nico van den Brom), Jonas Katshima
Excelsior '31 Stijn Beverdam (84. Dion Veurink), Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Niek Davina, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Niek Averesch, Boy Boeloerditi, Cem Köse (88. F. Averesch), Jasper Veltkamp (67. Jasper Veltkamp), Melvin Koetsier
Gele kaart Dave Knikker, Rinke Rozema, Damian Ranzijn (NSC Nijkerk), Boy Boeloerditi (Excelsior '31)

 

SDC Putten - CSV Apeldoorn 4-2 (2-1)

CSV Apeldoorn begon goed aan de wedstrijd en wist al vroeg op voorsprong te komen. Toch wist SDC Putten dit om te draaien en in een tijdsbestek van drie minuten op een 2-1 voorsprong te komen. Voor het rustsignaal had SDC Putten de wedstrijd al moeten beslissen maar de minimale voorsprong bleef staan. Sander Krijns kreeg namens CSV Apeldoorn vlak voor rust een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar verzuimde dit. De tweede helft begon CSV Apeldoorn goed, maar zonder treffers, die SDC Putten wel wist te scoren en eenvoudig uitliep naar 4-1. De wedstrijd was gelopen maar als het aan het eind 8-4 had gestaan had niemand daar vreemd van opgekeken. Toch kreeg CSV Apeldoorn in de slotfase nog een doelpunt door invaller Timmer maar het leed was al geleden. SDC Putten behaalde een dik verdiende overwinning.

 

Hectiek voor het doel van CSV Apeldoorn.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 6. Sander Krijns 0-1, 21. Kees Pluim 1-1, 24. Abdelmoumin Cherkaoui 2-1, 48. Jurrian van den Brink 3-1, 64. Jerry Geurtsen 4-1, 90. Fedde Timmer 4-2
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 600
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits, Jurian van den Brink (83. Max Degenaar), Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Martijn Duits (46. Jefta van den Broek), Abdelmoumin Cherkaoui (73. Joost Heerschop)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Hüseyin Güveli (73. Fedde Timmer), Jamarro Diks (69. Bruce Schotman), Jeremy Jonker, Richard van Beek (73. Jesse Hartgers)
Gele kaart Jeremy Jonker (CSV Apeldoorn)

 

Urk - Ajax 0-1 (0-0)

Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel, toen ruim in blessuretijd Ajax door een doelpunt van Stanley Akoy toch de drie punten wist mee te nemen uit Urk. Ajax was de makkelijker spelende ploeg, maar de Amsterdammers hadden moeite met de getergd spelende Urkers, die voor eigen publiek de slechte resultaten van de laatste wedstrijden wilden wegspelen. Dat leek te lukken, tot de blessuretijd.

Doelpunten 90+4. Stanley Akoy 0-1
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 700
Urk Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel, Riekelt Nentjes, Johan Loosman, Hessel Snoek, Jelle de Boer, Gerrit Tol (83. Pieter Brands)
Ajax Stephan Veenboer, Tim de Jong, Lars Middelwijk, Edwin Soenarto, Stanley Akoy, Berry van 't Land, Jack van Moerkerk (64. Maurice Rengers), Glenn van Zoolingen, Bilal el Amrani, Bobby Bosma (73. Cerillio Cijntjes), Kenneth Misa Danso
Gele kaart Johan Loosman, Cornelis Koffeman (Urk), Kenneth Misa Danso, Cerillio Cijntje (Ajax)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.