Nieuws

Derde divisie: Achtklapper brengt Almere City aan kop

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

21 oktober 2017

Jong Almere City FC heeft met niet mis te verstane cijfers Spijkenisse verslagen (8-1). Halverwege was de stand al 6-0. En omdat Spakenburg in de blessuretijd van ODIN '59 verloor (door een doelpunt van Milo Cremers) hebben de Almeerders de koppositie overgenomen van de 'Blauwen'.

Met de derde overwinning op rij heeft Quick Boys aansluiting gevonden bij Spakenburg. Uit in Friesland won Quick Boys met 1-4 van ONS Sneek. Reda Kharchouch was goed voor twee van de vier Katwijkse treffers.
Jong FC Groningen voert de middenmoot aan. Tegen Magreb '30 werd het 0-3. De Utrechters staan met Spijkenisse gedeeld laatste. Alleen het doelsaldo van Spijkenisse is nog iets minder.
DOVO blijft gelijke tred houden met de Groningse beloften. De ploeg van trainer Gert Kruys won thuis met 1-0 van VVOG en heeft nu net als Groningen en VVOG vijftien punten.

Jong FC Volendam en Jong FC Twente bevinden zich ook in het linker rijtje. De Volendammers leidden bij rust met 1-0, maar de Tukkers kwamen sterk terug, resulterend in een 1-4 overwinning.
Halverwege de ranglijst bevinden zich nu DVS '33 Ermelo en Harkemase Boys. De Harekieten wonnen in Ermelo met 0-1, Jan Hooiveld tekende voor het enige doelpunt. Daardoor hebben beide teams nu dertien punten.

Met Scheveningen wil het dit seizoen nog niet echt lukken. ACV won met ruime cijfers (5-2), de vijfde nederlaag alweer voor de equipe van John Blok.
ASWH tenslotte, won de altijd beladen derby tegen Capelle. Het werd 1-0 en Peter de Lange scoorde vlak voor rust het winnende doelpunt.

 

ACV - Scheveningen 5-2 (2-0)

Een zaterdagmiddag met een lach en een traan voor ACV. Een emotionele week vanwege het overlijden van Peter Kuntz werd afgesloten met een 5-2 zege op Scheveningen. Na een minuut stilte voorafgaand aan het duel, klonk er in de zevende minuut een luid applaus van de tribune voor ACV’s grootste nummer 7 ooit. De mooiste symboliek was dat Romano Djababoe drie goals scoorde voor de Assenaren met het nummer 7 op zijn rug.

 

Romano Djababoe is op weg naar de tweede van de drie door hem gescoorde doelpunten.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 1. Romano Djababoe 1-0, 12. Romano Djababoe 2-0, 46. Marvin Nieuwlaat 2-1, 62. Levi Schwiebbe 2-2, 69. Marco van der Heide 3-2, 74. Romano Djababoe 4-2, 76. Guus de Vries 5-2
Scheidsrechter J.J.M. de Vries
Toeschouwers 700
ACV Bart Woering, Guus de Vries, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Erik Eleveld (78. Dennis Hoekstra), Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (60. Nick Westebring), Pascal Huser (70. Dennis Molema), Romano Djababoe
Scheveningen Jesper Leerdam, Samir El Moussaoui, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Gio van Ree (75. Robert Steemers), Barry Rog (46. Marvin Nieuwlaat)
Gele kaart Romano Djababoe (ACV), Gio van Ree, Jari de Jong (Scheveningen)

 

DOVO - VVOG 1-0 (0-0)

DOVO heeft op eigen Panhuis met 1-0 weten te winnen van VVOG. Het duurde uiteindelijk tot de 62-ste minuut dat Joshua Patrick op aangeven van zijn broer Enrico de 1-0 binnen kopte. Daarvoor had DOVO al legio kansen gehad, en zag zelfs een penalty op de paal verdwijnen via dezelfde doelpuntenmaker. Het was doelman Frans Koornberg bij VVOG die ervoor zorgde dat DOVO niet met een veel grotere uitslag het veld afliep. DOVO schaart zich door de overwinning naast VVOG en Jong Groningen op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst in de Derde divisie en doet daarmee goede zaken.

 

VVOG-doelman Frans Koornberg en Jeffrey Snijders in discussie na het doelpunt van DOVO. Op de achtergrond zijn Salim Amerzgiou (77) en Quincy Arends (9) op weg naar doelpuntenmaker Joshua Patrick.
Foto: Jeroen van den Berg

 

Doelpunten 62. Joshua Patrick 1-0
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 1175
DOVO Rodney Ubbergen, Nando Wormgoor, Joshua Patrick, Roy Bakkenes, Leon Toonen (55. Quincy Arends), Marley Berkvens, Nick Coster, Enrico Patrick (75. Arien Bakkenes), Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Salim Amerzgiou (79. Gilbrano Plet)
VVOG Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Roelof de Groot, Oussama Labari (61. Wilco Braam), Guido de Graaf (69. Frank Hol), Pernelly Biya, Sam Doeve, Jeffrey Arends (80. Yorick Hogetoorn), Wesley de Klein, Jeffrey Snijders
Gele kaart Rodney Ubbergen (DOVO), Wesley de Klein (VVOG)
Rode kaart Jan Jurriën Hop (VVOG)

 

DVS '33 Ermelo - Harkemase Boys 0-1 (0-1)

De thuisclub heeft zichzelf afgestraft door een heel matige eerste helft af te leveren. Met veelal de lange bal werd Harkemase Boys in de kaart gespeeld. De 0-1 ruststand was niet onverdiend. De tweede helft met een dubbele wissel liet een geheel ander DVS zien, dat naarmate de wedstrijd vorderde de druk steeds verder opvoerde. Drie keer werd er een bal van de lijn gehaald en even zo vaak verzuimden de geelzwarten in riante positie de trekker over te halen. Soms miraculeus, maar ook door heel geconcentreerd te verdedigen haalden de Harekieten de eindstreep, waarmee de ongeslagen thuisstatus van de Ermeloërs eraan ging. De Friezen gingen nu eens niet onderuit in de slotfase.

Doelpunten 19. Jan Hooiveld 0-1
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 900
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Mike Ahrens (46. Niels Buijtenhuis), Basil Camara, Dennis Hollart, Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter, Jorran van Santen (78. Jordy van Selm), Coen Vloedgraven, Roald de Vries, Daniël van Warven, Gökhan Yasar (46. Kay Velda)
Harkemase Boys Erick Jansema, Berwout Beimers, Henny Bouius, Dennis van Duinen, Bart de Groot, Jan Hooiveld, Simon IJzerman (71. Yannick Kaluzi), Kellian van der Knaap, Kevin Mennega (88. Jorco van Hezel), Jesse Renken, Ezra Schrijver (60. Tom Boezerooy)
Gele kaart Henny Bouius, Tom Boezerooy (Harkemase Boys)

 

Jong FC Volendam - Jong FC Twente 1-4 (1-0)

Er waren weinig hoogtepunten in een gelijk opgaande eerste helft. Kort voor rust kwam Volendam na hands van Sambissa via een strafschop op 1-0. Kort na rust deed hij dit opnieuw. Hilterman, die zelfverzekerd het karwei opeiste, faalde echter twee keer. Na de eerste misser mocht hij vanwege te vroeg inlopen het nog een keer proberen. De tweede poging was echter een kopie van de eerste en opnieuw een prooi voor doelman De Lange. Het was een kantelpunt in de wedstrijd. Volendam was het kwijt en FC Twente ging er verdiend met de punten vandoor. Weer een goed leermoment voor de thuisploeg!

Doelpunten 43. Dylan Mertens (strafschop) 1-0, 65. Rashaan Fernandes 1-1, 76. Jonathan Frimann 1-2, 83. Siebe Schets 1-3, Rashaan Fernandes (strafschop) 1-4
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 150
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Alex Plat, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Roy Tol, Rodney Smorenberg (78. Nick Zeijlmans), Jordy Hilterman, Dylan Mertens (74. Rafik el Hamdi), Rodney Antwi (74. Kay Tejan)
Jong FC Twente Jeffrey de Lange, Godfried Roemeratoe, Joel Felix, Richard Jensen, David Sambissa, Lukas Browning Lagerfeldt, Rashaan Fernandes, Delano Grootenhuis, Siebe Schets, Ramiz Zerrouki (74. Jonathan Frimann), Dylan George (63. Vincent Schmidt)
Gele kaart Mohamed Betti (Jong FC Volendam)

 

Magreb '90 - Jong FC Groningen 0-3 (0-2)

Magreb kon in de eerste minuut op 1-0 komen. Na een mooie aanval vanaf de aftrap ging de bal er wonderwel niet in. In plaats van de 1-0 werd het al snel 0-1 in de derde minuut voor Jong FC Groningen. Groningen, dat de wedstrijd langzamerhand in handen kreeg, scoorde vlak voor rust nog een keer en bracht de stand terecht op 0-2. In de tweede helft ging Magreb op zoek naar de aansluitingstreffer. Een aantal prima afstandschoten van Magreb-uitblinker Anthony Berenstein kwamen nog het meest in de buurt voor de 1-2, maar de prima keeper van Jong FC Groningen hield zijn doel schoon. In de laatse fase van de wedstrijd kreeg Magreb nog een grote kans maar de aanvaller besloot de bal af te leggen in plaats van zelf van dichtbij te schieten. In de tegenaanval daarop bracht Jong FC Groningen de eindstand op 0-3.

Doelpunten 3. Michael Breij 0-1, 38. Tim Freriks 0-2, 85. Joël Donald 0-3
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 180
Magreb '90 Michiel Bel Hadj, Denze Prior, Renne Donkor, Omar Boukhari, Ilias Yagou (Dylan Ahinfu), Anthony Berenstein, Anwar Akrouh, Yasin Ouaja, Nizar Mekkaoui (Tarik Karim), Ismael Chibrani, Omar Ghazouani (Hicham Chatouani)
Jong FC Groningen Romero Antuna, Youll van Nieff, Jan Hoekstra, Tim Riksman, Tom van de Looi (46. Marijn Ploem), Lars Kramer, Gerald Postma, Kolbeinn Birgir Finnson, David Browne, Michael Breij, Tim Freriks (65. Joël Donald)
Gele kaart Omar Boukhari, Ilias Yagou, Anthony Berenstein (Magreb '90)

 

ODIN '59 - Spakenburg 1-0 (0-0)

De eerste helft ging gelijk op. ODIN '59 had voor een verdedigende tactiek gekozen en wist desondanks ook offensief een partijtje mee te spelen. Geen van beide ploegen zagen kans te scoren.
In de tweede helft was Spakenburg beduidend meer in de aanval, maar kon ODIN '59 niet echt in de problemen brengen. Toen iedereen zich al verzoende met een puntendeling, wist ODIN '59 in blessuretijd een corner via het hoofd van Milo Cremers te verzilveren. Misschien niet geheel overeenkomstig het wedstrijdbeeld bleven de drie punten zodoende in Heemskerk.

 

Milo Cremers wordt bedolven onder ploeggenoten nadat hij ODIN '59 langs Spakenburg heeft gekopt.
Foto: Hans Willemse

 

Doelpunten 90+2. Milo Cremers 1-0
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 600
ODIN '59 Barry van Dijk, Lars Boekel (67. Jeffrey Kleibroek), Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer (78. Ahmed al Mahdi), Nigel Hardenberg (73. Levy van Nispen), Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Nick Burger, Jim Hulleman
Spakenburg Leon ter Wiele, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Philip Ties, Mike Vreekamp (45. Tom Menting), Kees Tol, Jasper Waalkens, Olivier Pilon (85. Youri Koelewijn), Bert Steltenpool (73. Richard van Schooten), Sten Vreekamp
Gele kaart Jeffrey Kleibroek, Nicky Eekhout (ODIN '59)

 

ASWH - Capelle 1-0 (1-0)

ASWH boekte in een kwalitatief niet hoogstaande regioderby tegen Capelle de overwinning waar de ploeg al weken naar snakte. Kort voor rust nam ASWH via een doelpunt van Peter de Lange afstand van de afwachtend spelende bezoekers. In de tweede helft lieten de Ambachters na om de voorsprong te vergroten. Diverse prima kansen werden gemist, zodat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Capelle bleek echter niet bij machte om iets te forceren en dus pakte ASWH verdiend de drie punten.

Doelpunten 43. Peter de Lange 1-0
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 531
ASWH Stef Doedée, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel, Ismail Yildirim (75. Stanley Husen), Peter de Lange, Kyle Doesburg
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Jorn van Lunteren, Sandin Avdic (76. Tim Vincken), Boris Letterie, Angelmo Vyent (83. Marciano Simonis), Bram de Bruin (65. Marvin van der Made)
Gele kaart Peter Verhoeve, Peter de Lange (ASWH), Jorn van Lunteren, Kai Fens (Capelle)

 

Jong Almere City FC - Spijkenisse 8-1 (6-0)

Jong Almere City FC heeft zaterdag in de Derde divisie de koppositie overgenomen van Spakenburg. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren won op eigen veld eenvoudig met 8-1 van hekkensluiter Spijkenisse.
De Almeerders begonnen voortvarend aan het thuisduel. Khalid Tadmine zette zijn ploeg in de zevende minuut al op een 1-0 voorsprong. In de 16e minuut was het al weer raak. Kenneth Aninkora was deze keer trefzeker. Vier minuten later was het opnieuw Tadmine die de doelman van Spijkenisse passeerde. In de 33ste minuut tekende Sherjill Mac-Donald voor de vierde Almeerse treffer. Het vijfde doelpunt werd gescoord door Tarik Evre terwijl Aninkora er vlak voor rust 6-0 van maakte.
Na de pauze redde Van Axel-Dongen namens Spijkenisse de spreekwoordelijke eer voor de gasten. Kort daarna zette Silvester van der Water City op een 7-1 voorsprong. Met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Van der Water de eindstand vlak voor tijd op 8-1.

Doelpunten 4. Khalid Tadmine 1-0, 16. Kenneth Aninkora 2-0, 20. Khalid Tadmine 3-0, 33. Sherjill Mac-Donald 4-0, 41. Tarik Evre 5-0, 45. Kenneth Aninkora 6-0, 51 Serginio van Axel-Dongen 6-1, 58. Silvester van der Water 7-1, 88. Silvester van der Water 8-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 100
Jong Almere City FC Roy Pistoor, Faris Hammouti, Sherjill Mac-Donald, Delvechio Blackson, Charlie Telfer (68. Sam Krant), Silvester van der Water, Khalid Tadmine, Nicky van Hilten (29. Julian Nak), Adriaan Kruisheer, Kenneth Aninkora (68. James Efmorfidis), Tarik Evre
Spijkenisse Dyron Bijl, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marco de Borst (Glenn Rijsdijk), Eric Polet, Marvin van der Pluijm (Daniel Oliveira Furtado), Stefano Concalves, Serginio van Axel-Dongen, Jazzy Adams, Felino Jardim (41. Etienne Mariana), Daan Bourgonje
Gele kaart Dustin Mijnders (Spijkenisse)

 

ONS Sneek - Quick Boys 1-4 (0-2)

ONS Sneek kreeg van Quick Boys les in het afmaken van kansen. Curty Gonzales kreeg al in de vijfde minuut een gouden kans op een treffer; en Genridge Prijor overkwam datzelfde aan het begin van de tweede helft. Beiden kwamen niet tot scoren. Hoe anders deed Quick Boys dat. Met in de hoofdrol een uitblinkende Reda Kharchouch. Zelf scoorde hij tweemaal. Maar hij strooide ook met goede passes en voorzetten. Hij inspireerde een soepel draaiende Katwijkse formatie bij tijd en wijle tot oogstrelende aanvallen. Alleen aan het begin van de tweede helft kon ONS Sneek de wedstrijd naar zich toetrekken. Daardoor kreeg Quick Boys echter ruimte, en kon mede daardoor uitlopen tot 1-4.
Een verdiende overwinning voor de formatie van trainer Jan Zoutman.

 

Noah Barendse (Quick Boys) probeert de aanval van Jan Dommerholt te onderbreken.
Foto: MJFotografieHv

 

Doelpunten 9. Ricardo Kuyvenhoven 0-1, 23. Reda Kharchouch 0-2, 51. Michael Lanting 1-2, 57. Joey Ravensbergen 1-3, 72. Reda Kharchouch 1-4
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 600
ONS Sneek Barry Ditewig, Klaas de Vries, Rein Werumeus Buning, Serge Fatima, Chris Wijnja, Arton Musliu (74. Patrick Amels), Michael Lanting, Tom Arissen, Genridge Prijor (68. Fabian Stevens), Ale de Boer, Curty Gonzales (61. Jan Dommerholt)
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Arie de Vreugd (42. Yassire Hamdani), Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen (72. Noah Barendse), Mohamad Mahmoed, Delano A Cohen, Ricardo Kuyvenhoven, Reda Kharchouch, Yordi Teijsse, Hamza Boukhari (78. Madjer Lukoki)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.