Nieuws

Hoofdklasse B: Berkum wint de topper van Ajax

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

21 oktober 2017

Berkum, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam, blijft het uitstekend doen in de hoofdklasse. Door uit bij Ajax met 1-2 te winnen handhaven de Zwollenaren zich aan de kop van de ranglijst. Het moet alleen Excelsior '31 boven zich dulden. De ploeg uit Rijssen staat door de 4-0 overwinning op SDC Putten op doelsaldo op de eerste plaats.

DFS is in punten op gelijke hoogte gekomen met Ajax. DFS won met 2-0 van AZSV en heeft daardoor ook een beter doelsaldo dan de Amsterdammers. Samen met DFS en Ajax vormt SC Genemuiden de subtop. Sportclub kwam tegen HZVV echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Eemdijk voert de middenmoot aan. De 'Diekers' speelden in Nijkerk met 1-1 gelijk, de doelpunten vielen al in de eerste vijf minuten. Zuidvogels won eenvoudig van die andere Nijkerkse ploeg, NSC. Het werd 3-0 voor de debutant in de hoofdklasse, die inmiddels al twaalf punten bij elkaar heeft gevoetbald.

Huizen leek in Staphorst op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, want bij rust stond het met 0-2 voor. De thuisploeg kwam in de tweede helft echter sterk terug. Beide ploegen voelden zich na afloop de verliezer.
Het is Urk niet gelukt om van de laatste plaats af te komen. Tegen CSV Apeldoorn nam het weliswaar de leiding maar het lukte de Urkers niet om deze vast te houden. Fedde Timmer scoorde voor de Apeldoorners de gelijkmaker.

 

Ajax - Berkum 1-2 (0-1)

De eerste topper van dit seizoen kwam moeizaam op gang en werd gekenmerkt door veel onnodig balverlies met name aan de kant van de thuisclub, het was ook typerend voor het wedstrijdbeeld dat knullig balverlies de aanleiding was voor de 0-1. Ajax kon in het restant van de eerste helft maar moeizaam zijn draai vinden en moest lijdzaam toezien hoe Berkum een aantal mogelijkheden kreeg op een tweede goal. Na rust met een veel energieker Ajax gingen de Amsterdammers overtuigend op zoek naar de gelijkmaker die ook uiteindelijk verdiend viel. De Ajacieden vergaten vervolgens een aantal dotten van kansen te benutten waarna Ajax in de slotfase wederom wat onnodig de 1-2 om de oren kreeg omdat Jason Huisman eerder bij de bal was met het hoofd dan doelman Veenboer. Ajax perste er nog wel een offensief uit maar kon geen potten meer breken en zo gingen de drie punten naar Zwolle waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weer gegeven.

 

Jason Huisman (2) heeft 1-2 gescoord voor Berkum.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 18. Bjorn Bakker 0-1, 67. Kenneth Misa Danso 1-1, 78. Jason Huisman 1-2
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 250
Ajax Stephan Veenboer, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong, Boby Bosma (41. Cerillio Cijntje) , Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani ( 57. Maurice Renger), Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso, Lars Middelwijk, Berry van 't Land
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis (79. Yakob Hoeseb), Johnson Bacuna, Marc van der Meulen (74. Ruud Wellenberg), Chris van der Meulen, Dennnis Horstman, Bjorn Bakker, Mark Bloemendaal, Jeroen van Brummen
Gele kaart Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen (Ajax), Jeroen van Brummen (Berkum)

 

CSV Apeldoorn - Urk 1-1 (0-1)

Twee ploegen die op de ranglijst niet echt scoren probeerden er het beste van te maken in Apeldoorn. De gelijke einduitslag was het slechtst te verteren voor de mannen uit Urk. Opnieuw was de doelman Patrick Jansen een sta-in-de-weg voor de Urkers. Toen Fedde Timmer, net ingevallen, de gelijkmaker op een prachtige manier achter doelman Cornelis Koffeman plofte leken de Apeldoorners toch nog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar dat zou echt onverdiend zijn geweest.

 

Rob Diderik probeert weg te draaien van Urk-verdediger Ronald Wezelman.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 22. Jesse Perdon 0-1 (e.d.), 70. Fedde Timmer 1-1
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns (19. Jesse Hartgers), Jesse Perdon (65. Fedde Timmer), Rob Diderik, Maarten Boeve, Steven van Es, Jeremy Jonker, Jamarro Diks, Sander Krijns, Richard van Beek (65. Hüseyin Güveli)
Urk Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman, Klaas Kramer, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Jelle de Boer (77. Klaas Romkes), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes (74. Johan Loosman), Gerrit Tol, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands (90. Pieter Brands)
Gele kaart Steven van Es (CSV Apeldoorn), Marinus Snoek, Jan van Slooten, Riekelt Jan Brands, Gerrit Tol (Urk)

 

DFS - AZSV 2-0 (1-0)

DFS behaalde vandaag een zakelijke overwinning op AZSV. Nadat Arjan Goorman in de eerste helft met een harde schuiver de 1-0 aantekende zorgde Noë Bokila in de tweede helft voor de beslissende 2-0 voorsprong. Over negentig minuten gezien was het een verdiende overwinning van de thuisploeg op een stug AZSV.

Doelpunten 11. Arjan Goorman 1-0, 73. Noë Bokila 2-0
Scheidsrechter A.J.F. Midden
Toeschouwers 305
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Melvin van Osenbruggen (67. Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux, Thijs Hendriks (82. Nick Romein), Luciën Dors, Noë Bokila (79. Alex Scheffer)
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Jonathan Goosen, Bram Rensing (85. Jan-Willem Bauhuis), Sjoerd te Boekhorst (71. Sven Spekking), Kars Vierwind, Wietse Kamink (65. Brian Hogeweide), Joost Rasing
Gele kaart Rick van Walsem (DFS)

 

Excelsior '31 - SDC Putten 4-0 (1-0)

Na een rommelige eerste helft, met een gemiste strafschop van Excelsior '31-topschutter Hielke Penterman en een even zo grote misser van Puttenaar Jurian van den Brink kon Excelsior '31 met het beste gevoel de rust in. In minuut 40 werd een flitsende aanval afgerond door Cem Köse. In de tweede helft liet Excelsior '31 een machteloos SDC Putten het initiatief en werd er in de omschakeling genadeloos toegeslagen. Hielke Penterman poetste zijn misser van 11 meter met glans weg. De absolute hoofdrol was weggelegd voor Hakim Ezafzafi. De publiekslieveling verschalkte SDC Putten-doelman Hoogewoning van grote afstand met een afgemeten boogbal.

Doelpunten 40. Cem Köse 1-0, 57. Hielke Penterman 2-0, 65. Hakim Ezafzafi 3-0, 68. Hielke Penterman 4-0
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 625
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Niek Averesch (84. Alfaro Vlijter), Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Amanuel Isa (76. Jasper Veltkamp), Boy Boeloerditi, Niek Davina, Cem Köse (48. Simon Baysoy), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende (76. Wesley Ruiter), Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Jefta van den Broek (84. Mike Helsdingen), Abdelmoumin Cherkaoui (16. Joost Heerschop)
Gele kaart Boy Boeloerditi, Niek Averesch (Excelsior '31), Sander Duits, Joost Heerschop (SDC Putten)

 

SC Genemuiden - HZVV 0-0 (0-0)

De wedstrijd tussen SC Genemuiden en HZVV verdiende geen winnaar, dat de wedstrijd doelpuntloos eindigde was dan ook terecht. Nimmer werd het een wedstrijd, beide team wisten nog wel een keer het net te treffen maar arbiter Germs zag in beide doelpunten buitenspel dus ook deze feestjes gingen niet door. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, niet door SC Genemuiden maar ook HZVV lukte het niet om het net te vinden. Met de puntendeling schoten beide teams in ieder geval weinig op.

Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 750
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Danny Menting, Rick Doorn, Joran Pot, Robert Boes, Jacco Riemens, Frank Kuurman (75. Job van Dalfsen), Sijmon Eenkhoorn (46. Frank Jansen), Omar Kavak
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Paul Bangura (73. Reza Hosseini), Arjan Akkerman, Kelly João, Marlon Luchtenberg (90. Milan Ronkes), Yoran Popovic (62. Frank Strijker), Jan Hup, Alex Zomer, Jos Fidom, Noah ten Brinke
Gele kaart Rick Doorn, Jacco Riemens, Omar Kavak, Job van Dalfsen (SC Genemuiden), Marlon Luchtenberg (HZVV)

 

Sparta Nijkerk - Eemdijk 1-1 (1-1)

Voor de Nijkerkers was het zaak om vandaag te winnen. Het begin was bijzonder goed. Janic Makizodila, die vandaag in de voorhoede stond opgesteld, kreeg de bal aangespeeld en lepelde met een magnifieke lob de bal binnen over de doelman van Eemdijk. Drie minuten later was er echter gigantische miscommunicatie in de verdediging van Sparta Nijkerk en tikte Mohammed al Haydar de bal uiteindelijk in eigen doel. Achteraf bleek dat de scheidsrechter al na een kwartier had kunnen fluiten voor het eindsignaal. Er gebeurde niet veel meer. Sparta Nijkerk kreeg nog een enorme kans om weer op voorsprong te komen, maar de bal werd door Klaas de Graaf van de doellijn weggewerkt.
In de tweede helft kreeg Eemdijk nog mogelijkheden om te scoren. De grootste kans werd gemist door Donny van der Wal. Iedereen van de thuisclub dacht dat hij ging scoren, maar via een been van Eemdijk en de paal werd het slechts een hoekschop.
In een teleurstellende wedstrijd werden de punten gedeeld.

 

Eemdijk-aanvoerder Jan Pieter Hartog houdt Brian Bawuah van de bal af.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 1. Janic Makizodila 1-0, 4. Mohammed al Haydar (e.d.) 1-1
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 900
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah, Rick Boersma (61. Jean-Willy Mapinga), Rick Knoop, Donny van der Wal, Rafael Boer, Janic Makizodila, Jesse Buitenhuis (84. Ali Alkan)
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Klaas de Graaf, Jan Pieter Hartog, Maikel de Harder, Jorni Camps (46. Mauro Franken), David van de Groep, Evert Brouwers (76. Deen van Embricqs), Maikel de Harder, Argjend Selimi, Jasper Bolland (71. Jan de Graaf)
Gele kaart Rafael Boer (Sparta Nijkerk)

 

Staphorst - Huizen 2-2 (0-2)

De eerste helft was Staphorst veruit de betere ploeg. Echter het verzuimde het enorme veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Huizen was een stuk effectiever en scoorde twee keer. Eerst was het Thomas Malolepszy die de trekker overhaalde. Vervolgens benutte Murat Önal een terechte penalty. Ondanks een karrevracht aan corners bleef de stand tot aan de pauze ongewijzigd. Na de hervatting eenzelfde spelbeeld. Staphorst de bovenliggende partij en Huizen degene die tegenhield. Middels Mark Veldmate en Mark Schra kwam Staphorst nog wel langszij, de ploeg beloonde zichzelf niet door de winnende treffer op het scorebord te zetten. Ondanks dat Staphorst een 0-2 achterstand recht wist te zetten, voelde het gelijkspel als duur puntenverlies.

Doelpunten 6. Thomas Malolepszy 0-1, 27. Murat Önal 0-2, 61. Mark Veldmate 1-2, 63. Mark Schra 2-2
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 400
Staphorst René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Lars Heuvelman, Reinier Crediet, Rémon Kroes, Rob Mijnheer, Mark Schra, Mark Veldmate, Martijn Brakke, William de Boer (55. Heine Uuldriks )
Huizen Kevin Rijnvis, Danny Benning, Wouter Vente, Murat Önal, Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy, Hidde van der Veldt (70. Lucas van Esterik), Aron Klaassen, Desmond Mensen, Kevin Smit, Joey Papamelodias
Gele kaart Lars Heuvelman, Rémon Kroes (Staphorst), Murat Önal (Huizen)

 

Zuidvogels - NSC Nijkerk 3-0 (0-0)

In een technisch vrij matige partij van twee kanten, heeft Zuidvogels toch de drie punten in eigen huis weten te houden. Voor rust had de thuisploeg een tweetal kansen om de score te openen, beide malen had Steve Promes met links het vizier niet op scherp. NSC counterde een aantal malen gevaarlijk tot bij keeper Frank Mol, maar ook de Nijkerkers hielden hun 'schietkruit' noodgedwongen droog. Een brilstand bij rust dus.
Na rust was het Danny Roozendaal die het bal openende voor de rood-groene Huizer ploeg, een snelle dribbel vanaf links rondde hij af met een harde schuiver met rechts, keeper Jordy Verburg had hier geen antwoord op (1-0). In de resterende tijd werd de wedstrijd er als schouwspel niet veel beter op, maar de thuisploeg wist de voorsprong wel te verdubbelen na een scherpe corner van Steve Promes. Michel de Wit was attent op zeven meter en tikte binnen (2-0). Beide ploegen wisselden aanvallend en Zuidvogels had hier het meeste baat bij. Tien minuten voor tijd was het Jermain Heldoorn die een prima voorzet van Jaap Jong tot in de uiterste linkerhoek koppend tot doelpunt wist te promoveren (3-0).
Matig spelen en toch winnen, ook die potjes zitten er tussen. Zuidvogels stak de drie punten in de achterzak.

Doelpunten 49. Danny Roozendaal 1-0, 59. Michel de Wit 2-0, 79. Jermain Heldoorn 3-0
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 350
Zuidvogels Frank Mol, Michel de Wit, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Daryl Yngard, Jaap Jong, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Richard Gooijer, Danny Roozendaal (73. Jermain Heldoorn), Steve Promes (82. Jonathan Mehrez)
NSC Nijkerk Roy Schaap (68. Jeff van der Bult), Dave Knikker, Barry de Winter (37. Martijn Schilthuis), Tristan Walet, Rinke Rozema, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein (55. Nico van den Brom), Yannick Cornelisz, Chan-Ali Turksoy, Jordy Verburg, Eyup Termelez
Gele kaart Hidde van Erkel, Danny Roozendaal, (Zuidvogels), Roy Schaap, Martijn Schilthuis (NSC Nijkerk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.