Nieuws

Hoofdklasse A: Eerste nederlaag voor Noordwijk

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

4 november 2017

Tot vandaag had Noordwijk weinig tegenstand te duchten in de hoofdklasse A. Alleen uit tegen Ter Leede werden punten verspeeld (3-3), maar verder waren het louter overwinningen. Maar nu heeft Zwaluwen de koploper na een off day weer even op de planeet teruggezet (2-1).
Nummer twee SteDoCo profiteerde. Het win met 0-1 van RVVH en zijn daardoor drie punten dichterbij gekomen. De achterstand bedraagt weliswaar nog vijf punten, maar volgende week mag SteDoCo inhalen tegen Zwaluwen. Noordwijk moet toekijken.

Achilles Veen en Ter Leede blijven in het spoor van SteDoCo. Achilles versloeg Hoek met 3-1, na een 0-1 ruststand. Ter Leede wist in Amsterdam met 0-2 te winnen van Swift.
In de middenmoot weerhielden Jodan Boys en Rijsoord elkaar van de winst (2-2).

Onderin was het een spannende dag, want veel ploegen kwamen tegen elkaar uit. Argon deed goede zaken. Het won met 3-0 van FC 's-Gravenzande maar blijft desondanks op de laatste plaats staan.
FC Rijnvogels speelde thuis gelijk tegen AFC (1-1). De Katwijkers klimmen op doelsaldo over RVVH heen.
Smitshoek versloeg Nootdorp met 3-1. De Nootdorpers staan nog twee punten los van de p/d-plaatsen, maar moeten nu wel naar beneden kijken.

 

Achilles Veen - Hoek 3-1 (0-1)

Achilles Veen had in het begin de wedstrijd in handen maar miste de precisie om de score te openen en het was Hoek dat in de elfde minuut door Rik Impens op de 0-1 kwam. Met dank aan doelman Jamil Kools die vlak voor rust nog een voortreffelijke redding verrichtte. Dus gingen de heren met de 0-1 naar de thee. Na de rust was het Achilles Veen wat uit een strafschop na een overtreding op Flavio Andjole (vandaag de gouden wissel) door Sen Aerts op 1-1 kwam. Dit was het keerpunt in de wedstrijd want opnieuw was de ingevallen Flavio Andjole doeltreffend en zorgde voor de uiteindelijke 3-1. Andjole werd vanzelfsprekend man of the match.

 

Rik Impens haalt uit voor het openingsdoelpunt.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 11. Rik Impens 0-1, 69. Sen Aerts 1-1, 79. Flavio Andjole 2-1, 85. Flavio Andjole 3-1
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 356
Achilles Veen Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuipers (50. Flavio Andjole), Theo Martens, Joep van den Ouweland (85. Toby Tan), Sen Aerts, Brian Peters, Freek Langermans, Jorik Mijnhijmer (63. Adreano van den Driest)
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh (84. Sidi Ceesay), Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy, Rik Impens, Niek van Sprundel, Aaron Verwilligen, Zinou Chergui, Stef de Backer
Gele kaart Brian Peters (Achilles Veen), Stef de Backer, Aaron Verwilligen, Fabian Wilson (Hoek)

 

Argon - FC 's-Gravenzande 3-0 (2-0)

Voor het eerst kon Argon een overwinning boeken en FC 's-Gravenzande werd in een druilerig Mijdrecht afgetroefd. In de eerste helft kwam Argon na een vrije trap op 1-0 en wist dat halverwege de eerste helft uit te breiden naar 2-0. De voorsprong had ruimer uit kunnen vallen maar de doelman van de gastheren pareerde enkele schoten voortreffelijk. In het vervolg drong FC 's-Gravenzande wel aan maar de verdediging van Argon bleef overeind. Vlak voor tijd gooide Argon de wedstrijd op slot door de derde treffer te scoren en daarmee was de eerste overwinning een feit.

Doelpunten 10. Maikel van de Water 1-0, 34. Patrick Lokken 2-0, 86. Ian Refos 3-0
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 250
Argon Romero Antonioli, Coen Horb, Gerard Aafjes, Matthijs Coenradi, Justin Sporkslede (76. Stefan Tichelaar), Maikel van de Water, Mark van der Weijden (80. Anouar El Yaakoubi), Bas Boelhouwer, Patrick Lokken, Soner Gedik (64. Younes Ouaali), Ian Refos
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Keke Stam (46. Robin van Rijn), Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brent Biesheuvel, David Belic (80. Ben Klop), Ziko Özdemir

 

FC Rijnvogels - AFC (za) 1-1 (1-1)

Het is de thuisclub weer niet gelukt om de tweede overwinning te boeken. Na de rode kaart van doelman Verkerk zette het team alles op alles om de winnende treffer te scoren maar het lukte niet. Aanvaller Joost Leonard beleefde geen prettige middag en vrijwel al zijn duels werden afgefloten. Een rode kaart aan Amsterdamse zijde had ook niet misstaan. Na het sterke begin van de thuisclub waarin het via een door Jaap van Duijn benutte penalty op voorsprong kwam wisten de bezoekers na slordig uitverdedigen voor de thee de stand in evenwicht te brengen. Vervolgens bleef het duel in evenwicht.

Doelpunten 14. Jaap van Duijn (strafschop) 1-0, 35. Thierry van de Kooye 1-1
Scheidsrechter J.C. Jensch
Toeschouwers 350
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van der Breggen, Romano van der Stoep (82. Ryan Lugtigheid), Ricardo de Vlugt (43. Luuk Slegt), Joey Lauhouh (75. Wesley de Ruiter), Joost Leonard, Jaap van Duijn
AFC (za) Jort Berghuis, Willem Deetman (57. Tommy Dekkers), Milan de Wijs, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Mauritsio Helstone (71. Thijs de Graaff), Gijs Niehe, Floris Dokkum (67. Jessy de Jong), Thierry van der Kooye, Daan Sutorius
Gele kaart Pieter van der Breggen (FC Rijnvogels), Willem Deetman, Milan de Wijs, Floris Dokkum (AFC)
Rode kaart Jeffrey Verkerk (FC Rijnvogels)

 

Jodan Boys - Rijsoord 2-2 (0-2)

Jodan Boys heeft vandaag slechts een punt over gehouden aan het duel met Rijsoord. Na een snelle voorsprong van de gasten via Hoekstra in de vierde minuut, lukte het niet om de gelijkmaker te forceren. Vlak voor rust werd het via diezelfde Hoekstra zelfs 0-2. Na rust kwam Jodan Boys gelukkig snel terug via Mohammed Faouzi en Roald Heerkens kopte Jodan Boys na nog geen kwartier spelen naast Rijsoord. Jodan Boys zette vervolgens nog aan om de 3-2 te maken, maar het lukte maar niet. In de slotfase waren er overigens ook nog goede kansen voor de bezoekers, maar het bleef vervolgens 2-2.

Doelpunten 4. Siebren Hoekstra 0-1, 43. Siebren Hoekstra 0-2, 47. Mohammed Faouzi 1-2, 58. Roald Heerkens 2-2
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 300
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Bradely el Idrissi (46. Harold Vrolijk), Mo Bellahcen, Mohammed Faouzi (82. Gilliomar Leona), Enzo Huntink, Levi Marengo
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Art Hartman, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Berry de Groot, Khalid Rhali, Mike van Gool (63. Ibrahim el Koubai), Siebren Hoekstra, Yuki Hosaka (67. Zepp Jacobs)
Gele kaart Roald Heerkens, Mark Veerman (Jodan Boys), Berry de Groot (Rijsoord)

 

RVVH - SteDoCo 0-1 (0-0)

RVVH en SteDoCo speelden voor de rust een wedstrijd met weinig kansen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht met wat meer balbezit voor de gasten. Na de rust kreeg de wedstrijd een meer open karakter waarbij aan beide kanten wel wat kansen waren te noteren. Gescoord werd er echter maar één keer. Binnen tien minuten na de rust deed een keurig genomen vrije trap van Jordey van Dam zijn oude ploeg de das om. SteDoCo hield het daarna gesloten achterin al was RVVH er een paar keer wel dichtbij, maar even zo goed had SteDoCo de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. De wedstrijd eindigde zodoende in 0-1 waar een gelijkspel ook niet had misstaan.
Bijzonderheid: RVVH aanvoerder Dino Rodriques de Pina werd vooraf gehuldigd vanwege zijn 250-ste wedstrijd vorige week.

Doelpunten 53. Jordey van Dam 0-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 500
RVVH Danny Spelde, Quincy Jones (46. Mauro Kloppert), Tarik Yekhlef, Wouter Swart, Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Jessie Proost, Guytano dos Santos, Sanzio Dieterich, Agbor Eyongakpa (81. Geert Cleef), Diego Rietveld (67. Shamir de Jesus)
SteDoCo Mark Smith, Bryan Jongeneel, Remco Buist (46. Joran Schröder), Kevin Patijn (81. Hakan Tokul), Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Roy Weber, Jesse Wielinga, Rensy Barradas (46. Jay-Jay Meierdres), Morris van den Brink, Shelton Martis
Gele kaart Dino Rodriques de Pina (RVVH), Jordey van Dam (SteDoCo)

 

Smitshoek - Nootdorp 3-1 (0-1)

Smitshoek zette Nootdorp vanaf het begin onder druk en wist een aantal kansen te creëren, maar verzuimde om te scoren. Vijf minuten voor rust was het Nootdorp dat via een kopbal zelfs op voorsprong kwam. Smitshoek kon de tweede helft het veldoverwicht wel omzetten in doelpunten en won de wedstrijd uiteindelijk via Deprez (2x) en Strijbosch met 3-1.

 

Met veel inzet probeert Nootdorp-aanvoerder Yannick Blom de bal van Tim Strijbosch te blokkeren.
Foto: Hans Visser

 

Doelpunten 39. Charlie Windhorst 0-1, 58. Bart Deprez 1-1, 66. Bart Deprez 2-1, 85. Tim Strijbosch 3-1
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 350
Smitshoek Robin Boot, Marcel Varela Ribeiro, Rutger van der Kleij, Thijs Oomsen (68. John van Vught), Ramon van der Wal (88. Mustafa Celen), Damian van den Oever, Erwin Bravenboer, Laurens Visser, Jurien Reineta, Tim Strijbosch, Bart Deprez
Nootdorp Roy Beijer, Yannick Blom, Peter Korteling, Stefan Stam, Maurice Kerkhof (85. Richard Kasius), Nick Sleeking (66. Jeffrey Flohr), Kevin Cameron (72. Gillian Pieper), Charlie Windhorst, Randy Stanneveld, Chaheen Hansen, Yannic Augustinus

 

Swift - Ter Leede 0-2 (0-1)

Het leek op dat het weer invloed had op het vertoonde spel, grauw en grijs. De toeschouwers werden niet vermaakt met attractief voetbal. Ter Leede zet vanaf het begin goed druk op Swift, waardoor de thuisploeg niet in hun spel kwam. Swift had te weinig rust in het spel en Ter Leede liet zien dat zij voor een overwinning gingen. De terechte 0-1, door Siali, kwam na een half uur spelen op het bord. Swift liet pas in de 45 minuut van zich horen, door een goede voorzet van Morrison. Wulffraat kon deze niet verzilveren.
Na de rust zakte Ter leede meer in en kwam Swift iets meer in de wedstrijd. Echter, nog steeds zonder dreigend te worden. Robertson kreeg in de 75ste minuut zijn tweede gele kaart. Het leek even op dat Swift hiervan zou gaan profiteren, maar door knullig verdedigen van Cabezas kon van Otterlo de 0-2 op het bord zetten en zette hier direct een streep door. Ondanks Ter Leede met een man het laatste kwartier moest spelen, kwam het niet meer in problemen. Een terechte overwinning voor Ter Leede.

Doelpunten 31. Oussama Siali 0-1, 79. Ian van Otterlo 0-2
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 100
Swift Bogdan Constantin, Rutger de Vries (80. Jordy de Groot), Guido Moelee, Teun van Zweeden, Tim Wulffraat, Max van Wakeren, Mike Ruijter, Syrano Morrison, Dennis Dinkgreve, Mathieu Christianen (50. Jaap Smeeing), Mallqui Cabezas Narvaez (83. Shaquille Doorson)
Ter Leede László Sándor, Jonathan Robertson, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Jeffrey Bok (81. Sami Mouchih), Ronnie Verplancke (16. Ben van der Lans), Ian van Otterlo, Oussama Siali (84. Niels van Veen), Marc de Kruijs, Toon Zwetsloot, Rob Zandbergen
Gele kaart Rutger de Vries (Swift), Ian van Otterlo, Ben van der Lans, László Sándor (Ter Leede)
Rode kaart Jonathan Robertson (2x geel) (Ter Leede)

 

Zwaluwen - Noordwijk 2-1 (0-0)

Een enerverend duel dat vanaf het begin tot het einde boeide. Noordwijk de uitgesproken titel kandidaat in deze klasse meende met doordacht en technisch goed voetbal de tegenstander te domineren. Echter het was Zwaluwen dat hiervan niet onder de indruk was en keer op keer wisten
de Vogels onder deze druk uit te spelen. In de tweede helft werd dit beloond met twee uitstekende goals waarvan gezegd moet worden dat de tweede goal er een was om in te lijsten. Noordwijk wist niet wat hen overkwam en begon vanaf de 70ste minuut vol druk te zetten op jacht naar resultaat. Uiteindelijk werd de 2-1 gemaakt maar daarbij bleef het dan ook voor de Noordwijkers.

Doelpunten Ricardo Merrelaar 1-0, 55. Raoul Gillet 2-0, 56. Brayen Bröcker 2-1
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 250
Zwaluwen Mario Nijgh, Leon Kzrnaric, Vincent van Dorp, Wesley de Heij, Joseph Goncalves, Robin Hofman, Jerry Scholman, Raoul Gillet (89. Justin van Mullem), Tim Gudde, Ricardo Merrelaar, Marvin van Tienen
Noordwijk Sonny ten Hoope (76. Sander Bosma), Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Tjeerd Westdijk, Rob Overvliet, Kasper Michel (67. Ruperto Dorothea), Raymond Manuputty, Emiel Wendt, Roy Rondeltap, Denzel James (79. Diederick Hoogerwaard)
Gele kaart Jerry Scholman, Marvin van Tienen (Zwaluwen), Brayen Bröcker (Noordwijk)
Rode kaart Robin Hofman (Zwaluwen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.