Nieuws

Beker Noord: SC Genemuiden ligt eruit

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

29 november 2017

SC Genemuiden ligt uit de beker van het district Noord. De wedstrijd tegen zondag eersteklasser Hoogeveen kende een sensationeel slot. Een minuut voor voor tijd kreeg SC Genemudien een stafschop toegekend die door Omar Kavak werd benut. Maar even later lag de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip. En ook Daniël Manning maakte geen fout.

Met de 1-1 eindstand moest de strafschoppenserie de beslissing forceren. SC Genemuiden miste de vierde penalty. Hoogeveen schoot vijf keer raak (4-5).

Zo kwam er dit seizoen dus een vroegtijdig einde aan de bekercampagne voor de club die niet voor niets de naam cupfighter met zich meedraagt. In de laatste tien jaar was SC Genemuiden drie keer (verliezend) finalist in Noord. Verder waren er in die periode voor de 'groen-witten' twee kwartfinale en twee halve finale plaatsen weggelegd.

 

SC Genemuiden - Hoogeveen (zo) 1-1, Hoogeveen (zo) w.n.s. (4-5)

De eerste kans in de wedstrijd was voor Hoogeveen maar gaandeweg kwam SC Genemuiden beter in zijn spel, al was het tempo aan de lage kant. Heel veel kansen wist de thuisploeg ook niet te creëren tegen de compact spelende bezoekers. Na de pauze ging de actiesnelheid van Sportclub wel omhoog, maar ook Hoogeveen werd steeds brutaler. SC Genemuiden kwam goed weg toen een Drentse vrije schop op de paal eindigde. Daarna raakte trof ook Omar Kavak de paal en kreeg Frank Jansen in de rebound de bal voor het inschieten, maar schoot de jeugdige invaller hoog over. Toen iedereen zich al begon te verzoenen met 0-0, sloeg alsnog de vlam in de pan. SC Genemuiden kreeg een paar minuten voor tijd (na hands) een strafschop toegekend en deze keer stond het vizier bij Kavak wel goed. Zo leek SC Genemuiden op de valreep toch nog te gaan winnen, maar kwam bedrogen uit. Scheidsrechter Eleveld legde de bal ook voor Hoogeveen op elf meter en Daniël Manning liet zich dit buitenkansje niet ontglippen. Na het laatste fluitsignaal gingen beide ploegen gewoon verder met waar ze al een begin mee gemaakt hadden. Kavak miste voor SC Genemuiden de vierde in de serie van vijf penalty's. Björn Zwikker schoot voor Hoogeveen de vijfde beslissende strafschop wel binnen.

Doelpunten 89. Omar Kavak (strafschop) 1-0, 90. Daniël Manning (strafschop) 1-1
Scheidsrechter L.P. Eleveld
Toeschouwers 275
SC Genemuiden Jannick de Lange, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes, Jacco Riemens, Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn (60. Frank Jansen), Omar Kavak, Anne van der Kolk
Hoogeveen (zo) Nick Borgman, Andy Kreeft, Yildirim Mesud, Jelmer Wierenga (50. Sebastian Kleinheerenbrink), Daniël Manning, Resmon Roemahlewang, Shakki Mohamed, Nick Dekker (57. Dave Padding), Björn Zwikker, Levon van Dijk, Thomas Reinders
Gele kaart Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden), Resmon Roemahlewang (Hoogeveen (zo))

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.