Nieuws

Tweede divisie: Derde nederlaag voor Katwijk

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

2 december 2017

Katwijk leek lange tijd ongenaakbaar, maar de koploper van de Tweede divisie liep door toedoen van De Treffers tegen zijn derde competitienederlaag aan van het seizoen. De Groesbekers verlieten De Krom met een 0-1 overwinning dankzij een rake kopbal van Joris Janssen een kwartier na de pauze.

Een geluk bij een ongeluk was het 2-2 gelijkspel dat GVVV moest toestaan aan Jong Sparta. Katwijk hield daardoor een marge van zeven punten op de ranglijst. Al snel stond er 1-1 op het scorebord op sportpark Panhuis. Martin van Eck zette na rust GVVV op winst, maar in blessuretijd zorgde Ioannis Bouras voor een kostbaar punt voor de nummer voorlaatst.

Kozakken Boys pakte wel drie punten, maar moest daar wel hard voor werken. Bij rust leek er niet veel aan de hand voor de Werkendammers (0-2 voor), maar in de tweede draaide de Koninklijke HFC het spelbeeld 180 graden om. Na de 1-2 leek ook de gelijkmaker er nog aan te komen, maar die viel uiteindelijk niet. Maar toen waren de bilspieren bij de supporters van de bezoekende club stevig aangespannen geweest.

IJsselmeervogels heeft de weg omhoog teruggevonden. Na de 5-0 zeg op TEC ging deze keer De Dijk met 2-6 aan de rode zegekar. De Amsterdammers opende nog wel de score, maar al voor rust stelden de Vogels orde op zaken (1-3). In het laatste kwartier van de tweede helft liep de productie nog stevig op. Zorgelijke tijden lijken aan te breken voor De Dijk, dat stuivertje wisselde met De Treffers om een p/d plaats.

In de middenmoot won Excelsior Maassluis afgetekend met 3-0 van FC Lienden. Bij rust leidden de 'tricolores' al met 2-0 dankzij twee treffers van Stephan Kruithof (vrije schop plus penalty).

AFC blijft helemaal onderaan staan. De Amsterdammers waren geen partij voor FC Lisse dat een regelmatige 3-0 overwinning bijboekte.

Rijnsburgse Boys en Barendrecht zijn bezig met een sterke serie. Beide ploegen wonnen voor de vierde keer op rij. Rijnsburgse Boys klopte TEC met 1-3 Barendrecht versloeg Achilles '29 met 1-2. Gemeenschappelijk toeval: bij Rijnsburg maakte Giovalli Serbony zijn eerste twee doelpunten van de competitie. Bas Mourits deed voor Barendrecht hetzelfde.

VVSB liet HHC Hardenberg weten aan de beterende hand te zijn. Sint Bavo gaf de Sallanders met 4-2 klop. Het is voor de club uit Noordwijkerhout de tweede driepunter op rij onder leiding van interim-trainer Jack Honsbeek, die het stokje over heft genomen van de ontslagen Mark Schenning.

 

Koninklijke HFC - Kozakken Boys 1-2 (0-2)

Kozakken Boys was de sterkere ploeg in de beginfase en kwam via een fraaie aanval via El Azzouti op voorsprong. Na zo'n 25 minuten kwam HFC beter in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kansen. Danny Hols kreeg ongelukkig de bal op zijn arm na een sliding in het strafschopgebied, de strafschop werd benut door wederom El Azzouti, 0-2, tevens de ruststand.
Na de rust en drie wissels bij HFC, keerde het spelbeeld en was HFC de bovenliggende partij. Gertjan Tamerus kopte op de paal, Daniel van Son strandde één-op-één op keeper Richard Arens en schoot nog een keer over. De tegentreffer kwam toch via een kopbal van Wessel Boer. Hierna bleef HFC drukken maar wist ondanks een aantal kansen niet meer tot scoren te komen, einduitslag 1-2 voor Kozakken Boys.

 

Doelpuntenmaker Ahmed el Azzouti (rechts) gaat op zoek naar aangever Julian Agatowski. Hij heeft Ahmad Mendes Moreira op sleeptouw.
Foto: Ferry Tóth

 

Doelpunten 10. Ahmed el Azzouti 0-1, 43. Ahmed el Azzouti (strafschop) 0-2, 63. Wessel Boer 1-2
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 250
Koninklijke HFC Tom Boks, Danny Hols, Wessel Boer, Oscar Wilffert, André Morgan (46. Vincent Volkert), Michael Timisela (46. Franklin Lewis), Roy Castien, Kevin de Visser, Daniël van Son, Jacob Noordmans (46. Tim van Soest), Gertjan Tamerus
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Wesley Pollemans, Quentin Jakoba, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland, Leon Bot, Julian Agatowski, Mahmut Sönmez (60. Everton Pires Tavares), Ahmed el Azzouti (90+2. Abdulsamed Abdullahi), Ahmad Mendes Moreira (65. Sven van Ingen)
Gele kaart Sven van Ingen (Kozakken Boys)

 

De Dijk - IJsselmeervogels 2-6 (1-3)

Jack Tuijp maakte twee goals namens De Dijk maar tussendoor trof IJsselmeervogels maar liefst zes keer doel. De rust brak aan met een 1-3 voorsprong voor de 'rooien'. Daarna duurde het in de tweede helft nog vrij lang voor de productie weer op gang kwam. Maar na de 1-4 (Ali Akla benutte net als Oktay Öztürk voor de pauze een strafschop) vlogen ook vlot nummer vijf en zes binnen. En toen was de afsluiting aan Tuijp, die zo vlot het bal had geopend maar toen nog geen weet had dat het voor zijn ploeg een ongelijke strijd zou worden.

Doelpunten 13. Jack Tuijp 1-0, 36. Oktay Öztürk (strafschop) 1-1, 42. Soufian Moro 1-2, 44. Robbert Olijfveld 1-3, 78. Ali Akla (strafschop) 1-4, 80. Gillian Justiana 1-4, 83. Berry Powel 1-6, 90. Jack Tuijp 2-6
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 300
De Dijk Stran Bijl, Nick Kuiper, Tony Tol (79. Ale Wiltenburg), Frank Schilder (70. Adham el Idrissi), Kevin Westmaas, Harry Zwarthoed, Raymond Baten, Chakib Tayeb, Jack Tuijp, Tim Ruder, Abderrahim Loukili
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Gévero Markiet, Gillian Justiana, Jeffrey Buitenhuis, Yannick Cortie, Marciano van Leijenhorst, Oktay Öztürk, Christiaan van Hussen, Soufian Moro (70. Ali Akla), Robbert Olijfveld (79. Berry Powel), Dylan Chiazor (72. Achraf Nejmi)
Gele kaart Harry Zwarthoed, Tim Ruder, Raymond Baten, Tony Tol (De Dijk), Marciano van Leijenhorst (IJsselmeervogels)

 

Excelsior Maassluis - FC Lienden 3-0 (2-0)

Een matige wedstrijd, waarin het FC Lienden niet lukte de solide verdedigingsmuur van Excelsior Maassluis te slechten. Met een rake vrije trap en een benutte strafschop, beide van Stephan Kruithof, was het lot van FC Lienden al aanstaande. Veel aanvallen van de Betuwe ploeg in de tweede helft leverden niet de gewenste aansluitingstreffer op. Een wonderschone omhaal in de 75-ste minuut van verdediger Sefa Kurt (onbetwist nu al het mooiste doelpunt in de Tweede Divisie van deze week) deed FC Lienden definitief de das om.

 

De overtreding op Dean van Ooijen wordt bestraft met een strafschop, die Stephan Kruithof zal gaan benutten.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 8. Stephan Kruithof 1-0, 40. Stephan Kruithof 2-0, 75. Sefa Kurt 3-0
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 650
Excelsior M. Gerwin Lake (59. Kevin Dercks), Niels Redert (75. Daan Blij), Jean-Paul van Leeuwen, Jeremy Moreno (80. Kevin Vink), Kevin Ringeling, Stephan Kruithof, Elson Almeida, Tobias Kleijweg, Dean van Ooijen, Vincent van den Berg, Sefa Kurt
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Erik van Eem, Jawad Bellahsan (63. Leon Broekhof), Nathan Bijl, Frank Wiafe Danquah (45.Serge de Vries), Kenny Elders, Nick Hak, Emilio Samsey, Milad Intezar, Mo Bendadi (45. Jop van Steen)

 

FC Lisse - AFC 2-0 (0-0)

Een zespuntenduel tussen FC Lisse en AFC. Voor FC Lisse was het schipperen met zeven mogelijke basisspelers die ontbraken door blessures, een schorsing (doelman Brian van der Werff) en vaderschap (Robert van Boxel). In de eerste dertig minuten was het veldspel van de Amsterdammers beter. Niels Buys schoot voor de thuisclub bijna in eigen doel. Vlak voor de pauze nam de thuisclub de wedstrijd in handen onder regie van regisseur Martin van Eeuwijk. Rowdy van der Putten vond de vuisten van AFC-doelman Patrick Zonneveld.
Na de pauze was Wesley Storm de reddende doelman op een inzet van Ilias Zaimi. FC Lisse kwam op voorsprong in de 63ste minuut uit een vrije trap. Van Eeuwijk gaf de bal voor, Rik Vermeulen raakte de bal perfect. AFC werd gedwongen tot de achtervolging. FC Lisse kreeg de ruimte om de wedstrijd te beslissen. De sleurende en beukende spits van FC Lisse, Van der Putten, gooide in de 83ste minuut de wedstrijd in het slot.

Doelpunten 63. Rik Vermeulen 1-0, 83. Rowdy van der Putten 2-0
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 700
FC Lisse Wesley Storm, Bert Koomen, Niels Buys, Kevin van der Zwet, Randy Ababio, Lars Rauws, Rik Vermeulen, Hanne Hagary (73. Rick Bouwmeister), Martin van Eeuwijk (87. Tomas Tavilla), Boyd Stevens (70. Luca Tarani), Rowdy van der Putten
AFC Patrick Zonneveld, Marinus Willemsen, Ilias Zaimi, Mark van den Boogaart, Johan Kulhan, Jonathan Richard, Eelke de Graaf (66. Melvin Grootfaam), Tom van den Brink (66. Malcolm Esajas), Magid Jansen, Milan Hoek (73. Koen Bosma), Thomas van den Houten
Gele kaart Jonathan Richard (AFC)

 

GVVV - Jong Sparta 2-2 (1-1)

Diep in blessuretijd kwamen de beloften van Sparta Rotterdam langszij tegen GVVV: 2-2. De uitslag was conform de verhoudingen aan de blauwe zijde Sportpark Panhuis, maar voelde als een dreun voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee gezien het tijdstip van de treffer. Oogstrelend was het voetbal niet wat de thuisploeg het publiek voorschotelde, wel effectief en volwassen. De eerste de beste kans was aan Jeremy de Graaf besteed, maar Harraoui bracht de stand snel in evenwicht. GVVV kwam ondanks de dominantie van Jong Sparta in de tweede helft wederom op voorsprong, maar kreeg diep in blessuretijd een deceptie te verwerken.

Doelpunten 7. Jeremy de Graaf 1-0, 12. Abdou Harraoui 1-1, 62. Martin van Eck 2-1, 90+3. Ioannis Bouras 2-2
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 700
GVVV Johan Jansen, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (30. Danny de Leeuw), Mart de Jong, Robin Mulder (77. Simon Brouwer), Martin van Eck, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (84. Caifano Latupeirissa)
Jong Sparta Bryan Janssen, Jelle Klap, Bradley Martis, George Dobson (62. Koen Muller), Lorenzo Soares Fonseca, Daniël Breedijk, Abdou Harroui, Mark Veenhoven (46. Ilias Alhaft), Ayoub Boukhari (77. Ioannis Bouras), Ibrahim Dervisoglu, Youri de Winter
Gele kaart Mart de Jong (GVVV), George Dobson (Jong Sparta)

 

Katwijk - De Treffers 0-1 (0-0)

Voor de tweede maal op rij moest Katwijk de punten laten aan een laagvlieger. Deze week was het De Treffers dat de oranjehemden de punten afsnoepte. Die overwinning viel wel een beetje uit de lucht. Katwijk, dat toch al de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, leek juist meer grip te krijgen op het duel, toen Joris Janssen zomaar een vrije trap binnen mocht koppen. Het lukte de Katwijkers in het vervolg niet meer deze achterstand nog recht te trekken.

 

De beide nummers 11 in een omstrengeling: Coen Maertzdorf van De Treffers en Katwijker Kilian Berkhout (rechts).
Foto: AT de Winter

 

Doelpunten 61. Joris Janssen 0-1
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 923
Katwijk Ricardo Kieboom, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Killian Berkhout, Bennie van Noord (74. Damiano Schet), Kay Blokland, Mark de Loor, Stefan Plat (74. Frank Tervoert), Marciano Megerink, Raoul Esseboom
De Treffers Jordy van de Kracht, Joris Janssen, Eef van Riel, Nick de Bondt, Robin Janssen, Cedric Badjek, Koen Maertzdorf, Rafael Uiterloo (82. Tom Beissel), Dyon Gijzen (90+1. Tjeu Langeveld), Bas Hendriks, Bryan Sirvania
Gele kaart Raoul Esseboom (Katwijk), Dyon Gijzen (De Treffers)
Rode kaart Eef van Riel (2x geel) (De Treffers)

 

Achilles '29 - Barendrecht 1-2 (0-1)

Achilles '29 kwam sterk uit de startblokken, maar het was Barendrecht dat na ruim een kwartier de leiding nam. Na ruim een half uur lieten de bezoeker ook nog een kans liggen op 0-2. Die 0-2 kwam er wel halverwege de tweede helft, toen Bas Mourits zijn tweede van de avond maakte Achilles '29 drong daarna nog stevig aan, scoorde ook de aansluittreffer, maar verder kwamen de Groesbekers niet. De 1-2 overwinning voor Barendrecht voelde als zwaar bevochten.

 

Barendrechter Bas Mourits is aan de bal.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 16. Bas Mourits 0-1, 65. Bas Mourits 0-2, 77. Imran Oulad Omar 1-2
Scheidsrechter R. Dieperink
Toeschouwers 450
Achilles '29 Desny Royendijk, Shuremy Felomina, Marijn de Kler, Mart Raterink, Kürsad Sürmeli, Christoff Dias de Oliveira (77. Gioney Capello), Boy van de Beek, Omid Popalzay (59. Imran Oulad Omar), Guyon Philips (59. Derwin Martina), Niels Wouters, Niek Versteegen
Barendrecht Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Tim Eekman, Jeffrey Aarts, Yorik van Deelen, Richard Stolte, Danny Monster, Max van Dijk, Ali Khaldi (77. Melvin Winterberg), Bas Mourits (90+3. Shurendo Janga), Ramy Salem (90+2. Chris Dabaghian), Marlon Oranje
Gele kaart Mart Raterink (Achilles '29), Bas Mourits, Danny Monster (Barendrecht)

 

TEC - Rijnsburgse Boys 1-3 (0-1)

Giovalli Serbony was al een tijdje al niet meer productief geweest, maar bij het bezoek aan TEC wees de spits de Rijnsburgers bij de hand met een treffer bijna in het rustsignaal en een doelpunt vlot na de pauze. TEC moest wel even bijkomen na deze dubbel dreun, maar bracht in de slotfase de spanning via Robbie Holder toch nog terug. Bij de 1-3 van Wesley Goeman moest de thuisclub definitief buigen.

 

Giovialli Serbony heeft 0-2 gescoord voor Rijnsburgse Boys.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 45. Giovalli Serbony 0-1, 53. Giovalli Serbony 0-2, 86. Robbie Holder 1-2, 90. Wesley Goeman 1-3
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 450
TEC Sebastian van der Sman, Obi Onyeike, Bart van Westerlaken, Daan Disveld, Randel Shakison,Kemy Agustien, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink,Vincent van Beek (77. Kurtley de Windt ), Serhat Koç, Robbie Holder
Rijnsburgse Boys Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Jordy Strooker, Wesley Goeman, Giovialli Serbony ( 83. Max Hudepohl), Jeffrey Jongeneelen, Carlos Opoku, Maikey Parami, Virgil Deen, Joël Tillema
Gele kaart Bart van Westerlaken (TEC), Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys)

 

VVSB - HHC Hardenberg 4-2 (3-0)

VVSB heeft zijn tweede overwinning op rij onder leiding van Jack Honsbeek geboekt. Voor de rust toonden de gastheren zich uiterst effectief door drie ballen achter doelman Sander Danes te krijgen. Sven Verlaan zorgde voor de openingstreffer, waarna Mo el Osrouti de marge verdubbelde. Frans van Niel zorgde enkele seconden voor rust voor de 3-0. Na de thee kregen beide ploegen kansen op doelpunten, maar duurde het lang tot Koos Werkman de 3-1 verzorgde. El Osrouti zorgde voor de geruste harten in Noordwijkerhout met de 4-1. De laatste treffer van Rob van der Leij was enkel nog voor de statistieken.

Doelpunten 26. Sven Verlaan 1-0, 38. Mohamed el Osrouti 2-0, 45. Frans van Niel 3-0, 77. Koos Werkman 3-1, 82. Mohamed el Osrouti 4-1, 88. Rob van der Leij 4-2
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 750
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Peet van der Slot, Sven Verlaan, Vladimir Jozic (83. Mitchell Theuns), Tim de Rijk, Frans van Niel (55. Niels van Pelt), Mohamed el Osrouti (85. Dario Lovecchio), Pieter Koopman, Tommy Bekooij
HHC Hardenberg Sander Danes, Danny Bouws, Kevin Görtz (66. Coen Gortemaker), Koos Werkman, Hamid Zarbaf, Glenn Kobussen, Shkodran Metaj, Rick Hemmink, Sargon Gouriye (46. Ashwin Manuhutu), Rob van der Leij, Rens van Benthem (61. Matthieu van den Assem)
Gele kaart Tim de Rijk (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.