Nieuws

Derde divisie: Jong Almere voorlopig rotsvast

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

2 december 2017

De beloften van Almere City FC blijven het goed doen. Door met 1-2 te winnen bij ACV hield de ploeg van Ivar van Dinteren zijn koppositie in de Derde divisie rotsvast in handen. Alleen Spakenburg kan nog in het spoor blijven bij de Almeerders. De 'blauwen' die met 2-0 Jong Volendam terugwezen, geven vier punten toe op de koploper.

Nummer drie is Jong FC Groningen, dat wel met 3-0 won van Jong FC Twente, maar ook zes punten achter Spakenburg aansjouwt. Voorlopig heeft de top-twee dus het rijk alleen.

Quick Boys hiel gelijke tred met de Groningers. Ook de Katwijkers wonnen met 3-0. DVS '33 Ermelo kreeg de eerste tegentreffer (Yordi Teijsse) al na twee minuten om de oren. Het was een beetje de middag van Teijsse, die ook de 0-2 en 0-3 op zijn naam kreeg.

Harkemase Boys en DOVO liepen gevoelige tikken op. De Veenendalers lieten na een 0-2 voorsprong ASWH compleet de zaken omdraaien. De winnende 3-2 viel tien minuten voor tijd. Harkemase Boys verloor met 2-3 van ONS Sneek, dat steeds het voortouw had in het Friese onderonsje.

Onderin blijft het spannend. Capelle en Scheveningen schoten met hun onderlinge 1-1 weinig op. Ook in Heemskerk kwam het uit op 1-1. ODIN '59 opende de score al na een minuut of vijf, vergat vervolgens de marge uit te bouwen en kreeg daar tien minuten voor tijd een rekening (treffer Serginho van Axel-Dongen) gepresenteerd.

Magreb '90 leed zijn tiende nederlaag in de competitie. De Utrechter, die al eerder met forse cijfers verloren, hielden dit keer de schade beperkt. Maar ook de 0-2 verliespartij tegen VVOG leverde niets op.

 

Jong FC Groningen - Jong FC Twente 3-0 (1-0)

Op eigen veld was FC Groningen onder-23 de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een fraaie treffer van Robbert de Vos. Halverwege de tweede helft kreeg doelman Jan Hoekstra geel toen hij buiten de eigen zestien een overtreding maakte en een gevaarlijke situatie onschadelijk maakte. Op dat moment had Groningen al diverse kansen op een volgende treffer om zeep geholpen. In het laatste kwartier maakte FC Twente een 'eigen doelpunt' en in de extra tijd was het Tim Riksman die de eindstand op 3-0 bepaalde. Na de zevende seizoenszege staat Groningen steviger op plek drie van de ranglijst.

Doelpunten 26. Robbert de Vos 1-0, 77. Joël Felix (e.d.) 2-0, 90+1. Tim Riksman 3-0
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 200
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Tom van de Looi, Amir Absalem, Kolbeinn Finnsson, Robbert de Vos, Gerald Postma, Michael Breij, Joël Donald, David Browne
Jong FC Twente Jeffrey de Lange, Vincent Schmidt (60. Niklas Blesgraaf), Henk van Schaik (73. Bob Vankan), Joël Felix, David Sambissa, Godfried Roemeratoe, Ramiz Zerrouki (82. Jonatan Bostrup), Nikola Gjorgjev, Rashaan Fernandes, Jari Oosterwijk, Dylan George
Gele kaart Tim Riksman (Jong FC Groningen)

 

Capelle - Scheveningen 1-1 (0-0)

In de eerste helft was aanvankelijk Scheveningen de bovenliggende ploeg met kansen voor Leroy Resodihardjo en een schot op de paal. Capelle kwam halverwege de wedstrijd beter in zijn spel en kreeg kansen via Kelvin Kalika en Omar Gomez Shee. Gescoord werd er niet.
Na de rust weer een sterker Scheveningen in het begin, maar het duurde tot de 67-se minuut voordat er gescoord werd. Keeper Bradly van der Meer werd gehinderd bij het opvangen van de bal, het fluitsignaal bleef uit en Tim Peters kon van dichtbij scoren 0-1. Drie minuten later maakte Capelle gelijk. Vanaf dertig meter krulde Boris Letterie de bal met een schitterende lob over keeper Jesper Leerdam, 1-1. Beide ploegen leken tevreden met deze stand, die uiteindelijk terecht was.

Doelpunten 67. Tim Peters 0-1, 70. Boris Letterie 1-1
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 300
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (86. Marciano Simonis), Boris Letterie, Omar Gomez Shee (76. Bram de Bruin), Angelmo Vyent, Kelvin Kalika (67. Dave van der Steen)
Scheveningen Jesper Leerdam, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Brandon Robinson, Barry Rog (67. Robert Steemers)
Gele kaart Kelvin Kalika (Capelle)

 

Magreb '90 - VVOG 0-2 (0-2)

Het voetbal speelde zich de eerste twintig minuten op de helft van VVOG. Magreb was duidelijk de bovenliggende partij en het was wachten op het eerste doelpunt aan Magreb zijde. Vele aanvallen strandden in schoonheid maar Magreb was strijdlustig en bleef aanvallen. VVOG vond echter als eerste het net. Bij de eerste de beste hoekschop werd de bal via via binnengetikt. Magreb '90 leek daardoor aangeslagen en moest deze dreun verwerken maar voordat de ploeg kon bijkomen scoorde VVOG een prachtig doelpunt uit een bijna haast onmogelijke hoek. De 0-2 was een feit en geheel tegen de verhoudingen in. Na rust eenzelfde spelbeeld, Magreb '90 dat volop de aanval speelde maar veel kansen om zeep hielp. Het scenario van de eerste helft spookte weer op maar VVOG leek al haar kruid al in de eerste helft te hebben verschoten want echt gevaarlijk werden de gasten uit Harderwijk niet. Magreb '90 kon nog tweemaal vrij voor het doel van VVOG komen maar de spitsen faalde jammerlijk van dichtbij in de afronding. Het bleef bij 0-2 voor de gasten die na afloop vooral blij waren met de punten.

Doelpunten 24. Guido de Graaf 0-1, 30. Pernelly Biya 0-2
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 150
Magreb '90 Michiel Belhadj, Denzel Prijor, Hoessein Jabir, Dyllan Ahinful (74. Gianni Refos), Ilias Yagou, Omar Ghazouani, Anwar Akrouh, Yasin Ouaj, Nizar Mekkaoui, Sidney Schmeltz (60. Ismael Chibrani), Anthony Berenstein (90. Derrick Barima)
VVOG Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Roelof de Groot, Guido de Graaf (83. Thomas Vossebelt), Pernelly Biya, Yorick Hogetoorn (19. Jeffrey Snijders), Desmond Sturing (67. Mustafa Kalkan), Sam Doeve, Jeffrey Arends, Wesley de Klein
Gele kaart Anwar Akrouh (Magreb '90), Tim Muller (VVOG)

 

ACV - Jong Almere City FC 1-2 (0-2)

ACV heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Koploper Jong Almere City FC was met 1-2 te sterk. De ploeg uit Almere was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam door twee van richting veranderde schoten op een 2-0 voorsprong. Julian Nak en Faris Hammouti schoten raak. In de tweede helft was aan niets te merken dat de koploper in Assen op het veld stond. ACV-doelman Ben Wormmeester hoefde geen enkele keer reddend in actie te komen. Al vrij snel in het tweede bedrijf kopte Nick Westebring de aansluitingstreffer binnen. Jong Almere City FC kon daarna niets anders dan verdedigen. Aangezien de thuisploeg de kansen niet verzilverde, was Jong Almere City FC na negentig minuten de winnaar.

 

Met vereende krachten werkt ACV de aansluitingstreffer achter de Almeerse doelman.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 3. Julian Nak 0-1, 33. Faris Hammouti 0-2, 55. Nick Westebring 1-2
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 400
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (67. Justin Mulder), Nick Westebring, Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser (90. Ibrahim Sillah), Erik Eleveld (85. Rutger Timmermans)
Jong Almere City FC Roy Pistoor, Faris Hammouti, Delvechio Blackson, Charlie Telfer, Achille Vaarnold (46. Samet Bulut), Khalid Tadmine, Julian Nak, Ruggero Mannes (67. Samuel Brobbey), Adriaan Kruisheer, Kenneth Aninkora (90. Radinio Balker), Tarik Evre
Gele kaart Marco van der Heide, Dennis Hoekstra (ACV), Ruggero Mannes, Khalid Tadmine, Kenneth Aninkora (Jong Almere City FC)

 

DVS '33 Ermelo - Quick Boys 0-3 (0-2)

Voelde DVS zich eerder dit seizoen tegen de Katwijkers tekort gedaan in het KNVB-bekerduel (1-2), in de reguliere competitiewedstrijd op dezelfde bodem bestond er geen onduidelijkheid wie de drie punten verdiende. Na een slechte thuiswedstrijd een week eerder begon Quick Boys scherp aan de wedstrijd. Daaraan ontbrak het bij de thuisclub, waardoor de blauwwitten al vroeg in een zetel zaten. DVS had daarna weliswaar wel meer balbezit, maar was niet dreigender. Het perspectief verbleekte nog verder na de 0-2 kort voor de thee.
Eenzelfde scenario als in de eerste helft bleef de thuisclub bespaard door het annuleren van een Katwijkse treffer. De Ermeloërs probeerden het daarna wel, maar moesten hard werken om dicht bij het Katwijkse doel te komen. Het derde doelpunt, weer van Yordi Theijsse was typerend voor de wedstrijd. Waar het de gastheren bij de kansjes niet meezat, kopte hij via doelman en paal de 0-3 binnen. Daarmee was hij één van de Katwijkers, die zich samen met Delano a Cohen en Reda Karchouch onderscheidde in deze wedstrijd en dat deed aan Ermelose zijde geen speler.

Doelpunten 2. Yordi Teijsse 0-1, 44. Yordi Teijsse 0-2, 85. Yordi Teijsse 0-3
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 1200
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Niels Buijtenhuis, Basil Camara, Dennis Hollart (46. Haico Epe), Joran van Santen, Benjamin Roemeon (69. Mike Ahrens), Maurice de Ruiter, Kay Velda, Coen Vloedgraven (62. Gökhan Yasar), Roald de Vries, Daniël van Warven
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Tim Bloemendaal, Delano a Cohen, Yassire Hamdani, Kelvin Maynard, Reda Kharchouch (83. Sammy Zandbergen), Ricardo Kuijvenhoven, Jesse van Nieuwkerk (87. Philippe den Hartog), Joey Ravensbergen, Yordi Teijsse
Gele kaart Coen Vloedgraven (DVS '33 Ermelo)

 

ODIN '59 - Spijkenisse 1-1 (1-0)

Al snel kwam ODIN '59 na een mooie aanval door Jurjen Dikker op voorsprong, maar Spijkenisse liet zich niet van de wijs brengen. De eerste helft ging gelijk op met over en weer kansen.
De tweede helft was duidelijk voor de gastheren, er kwamen voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar gescoord werd er niet. En dan geldt de oude voetbalwet, plotseling scoorde Spijkenisse. ODIN '59 voerde de druk nog wat op, maar tot scoren kwam het niet meer. Een winstpunt voor Spijkenisse, twee verliespunten voor ODIN '59.

Doelpunten 5. Jurjen Dikker 1-0, 79. Serginho van Axel-Dongen 1-1
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 351
ODIN '59 Barry van Dijk, Lars Boekel, Milo Cremers, Jordi Tiktak (15. Thom de Vries), Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (76. Ahmed al Mahdi), Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Kleibroek, Mart Willemse, Jim Hulleman
Spijkenisse Dyron Bijl, Etienne Mariana, Dustin Mijnders, Marvin van der Pluijm, Stefano Concalves (46. Adam El Fazazi), Mike van Dommelen, Sander Barragan, Serginio van Axel-Dongen, Danny Groos (60. Jazzy Adams), Felino Jardim, Glenn Rijsdijk (83. Vincent Verbond)
Gele kaart Mart Willemse (ODIN '59), Etienne Mariana, Marvin van der Pluijm (Spijkenisse)

 

ASWH - DOVO 3-2 (0-1)

Het zag er lang naar uit dat DOVO met drie punten huiswaarts zou keren na het bezoek aan ASWH. De gasten uit Veenendaal kwamen al vroeg op voorsprong en waren zeker voor rust ook de betere ploeg in een leuke wedstrijd. Na de snelle 0-2 in de tweede helft leek de winnaar bekend, maar de aansluitingstreffer bracht nieuwe hoop in de Ambachtse harten. Op basis van wilskracht zette ASWH een offensief in en twee kort na elkaar gescoorde doelpunten zorgden voor een sensationele comeback. In de tumultueuze slotfase hield de thuisploeg vervolgens het hoofd koel en stapte met een overwinning van het veld tegen een met tien man eindigend DOVO.

Doelpunten 4. Leon Toonen 0-1, 47. Joshua Patrick 0-2, 68. Kyle Doesburg 1-2, 83. Peter de Lange (strafschop) 2-2, 84. Ismail Yildirim 3-2
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 522
ASWH Stef Doedée, David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (46. Ismail Yildirim/90+4. Danny de Jel), Mels van Driel (79. Akin Arslan), Peter de Lange, Kyle Doesburg
DOVO Rodney Ubbergen, Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Nick Coster (71. Ariën Bakkenes), Marley Berkvens, Roy Bakkenes, Salim Amerzgiou (46. Quincy Arends), Leon Toonen (73. Bas Mooij), Joshua Patrick
Gele kaart David Almeida (ASWH), Rodney Ubbergen, Enrico Patrick (DOVO)
Rode kaart Adil Mahdadi (DOVO)

 

Spakenburg - Jong FC Volendam 2-0 (0-0)

Het ging niet van harte, maar Spakenburg heeft de overwinning te pakken. Zelfs een uur met een man meer maakte de Blauwen niet echt sterker en kwam juist Jong Volendam steeds meer in de wedstrijd. Zelfs met een penalty als buitenkansje lukte het niet om de wedstrijd op slot te gooien. Nadat Ter Wielen nog een paar handelend moest optreden, scoorde Tol dan diep in de blessuretijd wel de tweede voor Spakenburg en was het gedaan.

Doelpunten 47. Bert Steltenpool 1-0, 90+2. Kees Tol 2-0
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 1600
Spakenburg Leon ter Wielen, Giovanni Gravenbeek, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Mike Vreekamp, Tom Oostinjen (70. Tom Menting), Philip Ties, Kees Tol, Bert Steltenpool, Jasper Waalkens (90+1. Youri Koelewijn)
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Daan Klinkenberg (58. Gerry Vlak), Darryl Baly, Ali Ulusoy, Alex Plat, Roy Tol, Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (88. Wessel Stuyt), Kay Tejan (69. Jari Vlak)
Gele kaart Nick Runderkamp, Darryl Baly (Jong FC Volendam)
Rode kaart Ali Ulusoy (Jong FC Volendam)

 

Harkemase Boys - ONS Sneek 2-3 (1-1)

De Friese derby knetterde van begin tot eind. Dat kwam goed uit voor de toeschouwers, want het was knap koud langs de lijn. ONS Sneek nam tot drie keer toe een voorsprong de leiding. Op de laatste keer moest Harkemase Boys een antwoord schuldig blijven. De thuisclub liet veel kansen liggen om een beter resultaat te halen. Wat dat betreft was ONS Sneek veel effectiever.

Doelpunten 20. Curty Gonzales 0-1, 29. Henny Bouius 1-1, 56. Curty Gonzales 1-2, 61. Jesse Renken (strafschop) 2-2, 75. Klaas de Vries 2-3
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 1000
Harkemase Boys Erick Jansema, Jesse Renken, Kellian van der Kaap, Jens Jurn Streutker, Henny Bouius, Ken Mennega (69. Pier Veldman), Dennis van Duinen, Johnny de Vries (77. Ezra Schrijver), Yannick Kaluzi, Jan Hooiveld (46. Tom Boezerooy), Berwout Beimers
ONS Sneek Barry Ditewig, Klaas de Vries, Serge Fatima, Ale de Boer, Tim Oosterbaan (59. Rein Werumeus Buning), Arton Musliu, Michael Lanting (37. Frits Dantuma/71. Fabian Stevens), Tom Arissen, Jan Dommerholt, Curty Gonzales, Genridge Prijor

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.