Nieuws

Quick Boys ontslaat Jan Zoutman

Nieuws
Derde divisie

 

12 december 2017

Quick Boys heeft per direct afscheid genomen van Jan Zoutman. De 48-jarige trainer was bezig aan zijn derde en laatste seizoen bij de Katwijkse derdedivisionist. Tot 2010 speelde Quick Boys altijd op het hoogste amateurniveau. Maar net in het jaar dat de topklasse werd ingevoerd miste Quick Boys de boot. De vijf daaropvolgende seizoenen lukte het de club steeds niet om de zo gewenste promotie te maken. In het eerste seizoen onder Jan Zoutman lukte het wel om te promoveren, maar o ironie, toen werd de topklasse derde divisie en kwam de tweede divisie erboven.

 

Jan Zoutman Foto: Orange Pictures

 

Zoutmans tweede seizoen - het eerste in de derde divisie - verliep volgens de Katwijkers teleurstellend. Quick Boys eindigde op de elfde plaats. Dit seizoen verloopt beter, de blauwwitten staan op dit moment vierde, maar het gat met de koploper bedraagt tien punten. De titel is normaal gesproken uit zicht. De vijfde thuisnederlaag van afgelopen zaterdag (2-4 tegen laagvlieger Scheveningen) was voor het bestuur de druppel. Het "ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking".

 

Assistent-trainer Laurens Mouter neemt voorlopig de honneurs waar. De club hoopt voor de tweede helft van het seizoen een vervanger voor Zoutman te hebben gevonden.