• Fris DOVO geeft Quick Boys stof tot nadenken

  Lees
 • Uitvoering Rijnsburgse Boys niet in één keer perfect

  Lees
 • Eemdijk heeft weinig moeite met VC Vlissingen

  Lees
 • KNVB-beker: DOVO met tien man naar eerste ronde

  Lees
 • Stevige generale Rijnsburgse Boys

  Lees


Korte berichten

Gisteren
Het zal de bezoekers van Voetbal op Zaterdag al zijn opgevallen. De website heeft gedurende de zomerstop een nieuwe we aanblik gekregen. Op de homepage staat geregeld een uitvergroot wedstrijdbeeld. Vanaf de homepage kan er gebladerd worden (met de pijltjes links en rechts) naar de meest recente berichten. Berichten die zich niet lenen voor een uitvergroot beeld zijn terug te vinden via de knoppenroute BERICHTEN-ACTUEEL.
30 juli 2018
Timo Ruigrok moet noodgedwongen zijn voetbalcarrière beëindigen. De middenvelder die net de overstap van SJC naar VVSB had gemaakt kampt met versleten enkelgewrichten. Op doktersadvies moet hij per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen.
23 juli 2018
Martin van Eeuwijk heeft zich neergelegd bij de schorsing van één jaar, naar aanleiding van het bijtincident in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Samen met zijn nieuwe club Quick Boys heeft de speler de juridische mogelijkheden bekeken en kwam tot de conclusie dat een beroepsprocedure niet tot een gewenst resultaat zou leden.
20 juli 2018
ONS Sneek heeft zich komend seizoen verzekerd van de diensten van Martijn Barto. De spits komt over van eerstedivisionist SC Cambuur. Er waren meerdere clubs in de markt voor de aanvaller, die in het verleden ook uitkwam voor Harkemase Boys, maar na lang wikken en wegen viel de keuze op de Sneker derde divisieclub.
17 juni 2018
Van de achttien herkansers van de Tweede divisie tot en met de eerste klasse hebben er slechts drie de nacompetitie overleefd. In procenten is dat 16,7. Alleen in 1C, 1D en 1E heeft er een ploeg zich gehandhaafd (SVL, Go-Ahead Kampen en d'Olde Veste '54). Vorig seizoen handhaafden zich zes van de achttien herkansers.
15 juni 2018
Als het aan de KNVB ligt dan wordt Martin van Eeuwijk voor twaalf (12!) maanden geschorst naar aanleiding van het bijtincident tijdens HHC Hardenberg - FC Lisse. Van Eeuwijk (30) zette toen zijn tanden in het bovenbeen van HHC'er Aschwin Manuhutu. Hoewel het incident de scheidsrechter was ontgaan, was het voor FC Lisse aanleiding om per direct een einde te maken aan de samenwerking met Van Eeuwijk en de p/d-competitie zonder hun sterkhouder in te gaan. Van Eeuwijk, die de afgelopen drie seizoenen twintig gele en vijf rode kaarten verzamelde heeft inmiddels emplooi gevonden bij Quick Boys. Mogelijk kan hij daar het komende seizoen niet in actie komen.
Update: Martin van Eeuwijk is in beroep gegaan tegen het voorstel van een jaar schorsing.
14 juni 2018
Barendrecht heeft Albert van der Dussen voor komend seizoen aangesteld als hoofdcoach en daarmee de opvolging geregeld van Adrie Poldervaart, die een contract tekende bij Excelsior. Van der Dussen (53) is een bekend gezicht in het Haags amateurvoetbal. Bij ESDO begon zijn trainerscarrière die verder liep langs Postalia, Wasseaar, Scheveningen (zo), Scheveningen (za) (assistent), ADO Den Haag (amateurs), GDA, VELO, VUC, Haaglandia, HVV en de laatste drie seizoenen weer VELO. In 2010-11 had Van der Dussen Jong Ajax onder zijn hoede en was hij ook drie jaar internationaal scout bij Fulham, toen Martin Jol daar hoofdcoach was. Van der Dussen mag zich coach betaald voetbal noemen en is docent bij de KNVB.
30 mei 2018
Op zijn website bevestigt Quick Boys de transfer van Yordi Teijsse naar tweededivisieclub AFC. Teijsse raakte dit seizoen in onmin met Quick Boys, waar hij een doorlopend contract had. De 25-jarige aanvaller/topscorer werd na een verbale botsing met assistent-trainer Dirk Kuijt zelfs tijdelijk verbannen naar het tweede elftal. Eerder communiceerde de club dat Teijsse niet mocht vertrekken en dat er aan hem een prijskaartje van 40.000 euro hing.
Behalve Yordi maakt ook zijn tweelingbroer Kenny Teijsse volgend seizoen deel uit van de selectie van AFC. Kenny Teijsse, verdediger, had een contract bij SC Cambuur.
27 mei 2018
In verband met het overlijden van een bestuurslid van AFC gaf de KNVB toestemming om het duel tussen AFC en FC Rijnvogels door te schuiven naar 30 mei. Daardoor is de situatie ontstaan dat AFC wellicht geen enkele behoefte zal hebben dit duel te winnen. Winnen de Amsterdammers namelijk, dan worden zij de nummer dertien (nu nog Rijsoord) in de hoofdklasse A en die moet aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie voor handhaving. Nummer veertien, op dit moment AFC, is vrijgeloot voor de eerste ronde en schuift meteen door naar de tweede ronde. FC Rijnvogels heeft geen enkel belang meer bij de wedstrijd. Leuk potje voetbal kan dat worden op sportpark Goed Genoeg. Maar AFC kan ook rekening houden met de koppelingen in het wedstrijdschema om zo op papier gunstiger tegenstanders te treffen. En dan is winnen van FC Rijnvogels misschien wel slimmer.
26 mei 2018
Volendam (1A) en SVZW (1D) zijn kampioen geworden en spelen komend seizoen in de hoofdklasse. De Volendammers waren op basis van een veel beter doelsaldo dan ARC al officieus kampioen. SVZW had aan een gelijkspel genoeg om Flevo Boys achter zich te houden, maar de Wierdenaren namen het zekere voor het onzekere en wonnen met 1-4 van Hierden. De andere rechtstreekse promovendi uit de eerste klassen zijn SC Feyenoord (1B), DUNO Doorwerth (1C) en Buitenpost (1E).Laatste video's

 
SteDoCo - Cluzona
 
SDC Putten - FC Lisse