Kozakken Boys dicht zichzelf nog een kans toe

WERKENDAM - Cijfers in de voetballerij liegen nooit, maar kunnen ook te hard worden uitgelegd. De 0-1 nederlaag die Kozakken Boys leed in de strijd om de titel van algeheel amateurkampioen tegen zondag kampioen FC Lienden is daar zo'n voorbeeld van.

Voor RVVH is geduld een schone zaak

RIDDERKERK - Met drie doelpunten verschil moeten winnen, menig team zou bezwijken onder die druk. Na de 2-2 vorige week bij Quick Boys maakte de 3-1 winst van de Katwijkers op Spijkenisse het noodzakelijk dat de Ridderkerkers zelf met nog één doelpunt meer verschil van Spijkenisse dienden te winnen.

Lot Excelsior '31 bezegeld in bizar seizoenslot

RIJSSEN - Het mislopen van promotie naar de topklasse is voor Excelsior '31 een feit. Na de forse 5-2 nederlaag bij Harkemase Boys, was Excelsior '31 alleen gebaat bij een overwinning met vier doelpunten verschil. ACV had eerder met 2-0 van Harkemase Boys gewonnen. Maar op de eigen Koerbelt tegen ACV volgde weer een nederlaag. Nu iets dragelijker, 0-1.

IJsselmeervogels is altijd op zoek naar prijzen

CUIJK - IJsselmeervogels roept ook bij volkomen buitenstaanders tekenenen van herkenning op. Wacht even, IJsselmeervogels is dat niet die club die altijd maar wint? Die club met die uitpuilende prijzenkast? Zo serieus is het dus gesteld met de bekendheid van de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, dat abolute niet-kenners van voetbal overvallen worden door romantische gevoelens.

Beker Landelijk: IJsselmeervogels naar halve finale

IJsselmeervogels heeft zich opnieuw geplaatst voor de landelijke halve finale. De verliezend finalist van vorig seizoen toont zich een ware cupfighter. JVC Cuijk, de bekerwinnaar van Zuid II, werd in eigen huis met 0-2 verslagen.

Landskampioenschap: Kozakken Boys verliest onverdiend

Kozakken Boys is in de eerste wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap tegen een zeperd aangelopen. Ging de eerste helft tussen Kozakken Boys en FC Lienden nog gelijk op, in de tweede helft bepaalde Kozakken Boys het spel. In totaal raakten de Werkendammers maar liefst vier keer het houtwerk, maar het net werd niet gevonden. FC Lienden scoorde wel, uit een vrije trap onnodig veroorzaakt door spits Arif Irilmazbilek.

Hoofdklasse: RVVH en ACV naderen de topklasse

RVVH en ACV hebben het klasseperiodekampioenschap behaald in de hoofdklasse B en C. Daarmee hebben beide ploegen zich ook geplaatst voor de halve finale, op weg naar plaatsing voor de topklasse. In die halve finale komen ze ook tegen elkaar uit. RVVH moest met drie doelpunten verschil winnen van Spijkenisse om Quick Boys voor te blijven.

Nacompetitie topklasse/hoofdklasse

De deelnemers aan deze nacompetitie zijn de negen periodekampioenen uit de hoofdklasse en de herkanser van de topklasse, de nummer 13. Via een halve competitie en een knockout-systeem rolt er een finale uit, waarvan de winnaar volgend seizoen topklasse speelt.
COLUMN
Philip den Haan:

Nacompetitie
KORTE BERICHTEN
• FOX Sports doet zaterdag 23 en 30 mei rechtstreeks verslag van de strijd om het algeheel amateurkampioenschap tussen Kozakken Boys en FC Lienden. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports 1 en beginnen om 17.00 uur.
• Tim Roggeveen, de linksback van Jodan Boys, heeft tijdens een oefenwedstrijd tegen Deltasport vermoedelijk zijn scheenbeen gebroken. De wedstrijd werd als gevolg hiervan gestaakt. De actieve voetbalcarrière van Roggeveen komt op een vervelende manier ten einde, want hij was van plan om vanaf volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen.
• Adrie Poldervaart is de winnaar geworden van de Rinus Michels Award. De trainer van hoofdklasser Zwaluwen werd door zijn vakgenoten verkozen tot de beste trainer bij de amateurs. Poldervaart volgt Simon Ouaali op, die vorig jaar de prestigieuze prijs in de wacht sleepte.
DVS '33 Ermelo kreeg de Rinus Michels Award in de categorie beste jeugdopleiding amateurvoetbal.
• Fred de Boer verlaat hoofdklasser Drachtster Boys om vanaf volgende week trainer te worden van de vrouwen van SC Heerenveen. De Boer, die in Drachten een contract voor onbepaalde tijd had, gaat zich inzetten om het vrouwenvoetbal in Friesland op de kaart te zetten.
• Sijtze Wobbes is per direct opgestapt als trainer bij ASC Nieuwland (1D). Hij is het niet eens met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. ASC Nieuwland begint donderdag aan de nacompetitie met het duo Dennis Schoonderbeek en Dirkjan Beeftink aan het roer. De Amersfoorters moeten zich dan proberen te handhaven in de eerste klasse.
• In de eerste klasse D heeft FC Zutphen de beslissingswedstrijd tegen FC Horst met 2-1 gewonnen. De Ermeloërs zijn daardoor rechtstreeks gedegradeerd. FC Zutphen krijgt via de nacompetitie nog een kans zich te handhaven. FC Horst kwam voor rust via een strafschop nog wel op voorsprong. Na de pauze maakte invaller Emir Balavac snel gelijk en scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.
• Maandagmiddag heeft de zitting plaats gevonden inzake het kort geding van Huizen tegen de KNVB. De rechtbank zal woensdagmiddag uitspraak doen.
• In navolging van Bennekom is ook Huizen naar de burgerrechter gegaan om de puntenmindering aan te vechten. De KNVB had beide clubs vijf strafpunten opgelegd, naar aanleiding van de ontsporing na afloop van Huizen - Bennekom op 20 september. Het kort geding vindt plaats op maandag 11 mei. In de zaak van Bennekom viel het oordeel van de rechter uit in het voordeel van Bennekom (zie elders op deze site).
• FC Lienden is kampioen geworden bij de zondagamateurs en is de tegenstander van de zaterdagkampioen in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. Kozakken Boys en Spakenburg strijden nog om de zaterdagtitel. Omdat Kozakken Boys op 16 mei ook de bekerfinale in Zuid I moet spelen worden de wedstrijden om het algeheel kampioenschap waarschijnlijk op 23 en 30 mei gespeeld.
• Denzel James komt volgend seizoen definitief uit voor Kozakken Boys. Daar was onduidelijkheid over gerezen, omdat de aanvaller van Noordwijk in februari al mondeling een verlenging was overeengekomen met zijn huidige club. Noordwijk wilde daarom een afkoopsom van de Werkendammers. Maar na een gesprek tussen James en Noordwijk is de lucht geklaard en zal Noordwijk medewerking verlenen aan de overgang. Over de inhoud van de gemaakte afspraak wordt verder geen mededeling gedaan.
• Mannus Pellinkoft, oud-voorzitter van Berkum, is deze week overleden als gevolg van de ziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden. Van 2005 tot 2011 hanteerde Pellinkoft de voorzittershamer, in de 25 jaar daaraan voorafgaand was de bouwondernemer de hoofdsponsor van de Zwolse club. Bij zijn afscheid als voorzitter werd Pellinkoft benoemd tot erelid.
• Marr Wuyster is in Maassluis onderscheiden voor zijn verdiensten voor Excelsior Maassluis, als onder andere wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, coördinator en aanspreekpunt voor de voetbalbond. Wuyster, die daarnaast ook correspondent voor Voetbal op Zaterdag is, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Grote Kerk kreeg hij van burgemeester Karssen het lintje opgespeld.
• Oud-voorzitter en erelid van ARC Dick van der Neut is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan Van der Neut droegen de spelers van ARC een rouwband om de arm.
• Machiel van Maarseveen heeft bij ARC zijn 250e wedstrijd gespeeld. Hij is daarmee na Johan Boer, Rene Lammers, Cor Prook en René van Meggelen de vijfde speler in de historie van de club die dit respectabele aantal wedstrijd haalt. In al deze wedstrijden was de verdediger goed voor zes doelpunten. Van Maarseveen debuteerde bij ARC op 15 augustus 2006 in de met 0-7 gewonnen bekerwedstrijd tegen VEP.
• VOZ-correspondent voor Kloetinge, Antoine van Goethem, heeft de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Dit voor de vele verdiensten die hij voor de hoofdklasser heeft gehad en nog steeds heeft.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

Staphorst - Berkum

Excelsior '31 - ACV


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Kozakken Boys - FC Lienden      
JVC Cuijk - IJsselmeervogels      
Achilles Veen - DOVO      
RVVH - Spijkenisse      
Excelsior '31 - ACV      
Rijsoord - FC Breukelen      
DFS - JSV Nieuwegein      
Sliedrecht - Kloetinge      
Nieuw Lekkerland - Smitshoek      
Balk - Urk      
Staphorst - Berkum      
Sparta Enschede - Buitenpost      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.