Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Harkemase Boys met forse cijfers door in de beker

Van de vier hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in de districtsbeker boekte Harkemase Boys in Noord de grootste uitslag. De Harekieten lieten na een 0-1 rustand het scorebord nog acht keer in beweging komen. Zaterdagtweedeklasser VC Trynwalden was niet bij machte een eretreffer te maken, uitslag 0-9 dus.

Werk aan de winkel voor Jan van Deinsen

DFS is erin geslaagd de volgende ronde van het districstbekertoernooi van Oost te bereiken, maar vraag niet hoe. Zaterdag tweedeklasser DUNO Doorwerth was veel taaier dan gedacht en zwichtte pas vijf minuten voor tijd voor de op papier betere tegenstander (2-3). Werk aan de winkel voor de nieuwe meester Jan van Deinsen die aandachtig toeschouwer was bij het bekerduel.

Jan van Deinsen gaat DFS trainen

Jan van Deinsen (61) maakt het seizoen af als hoofdtrainer van hoofdklasser DFS. Van Deinsen volgt in Opheusden Dik Peters van Ton op, die onlangs opstapte. Peters van Ton voelde geen vertrouwen meer bij de spelersgroep. Marcel Omvlee, die bij DFS interim-coach was, keert terug in de rol van assistent.

Beker: Op Ajax na alle topklassers door

Alle topklassers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de diverse districtsbekertoernooien, met uitzondering van Ajax. De Amsterdammers sneuvelden bij het penaltyschieten. Zondaghoofdklasser OFC stapte als de gelukkige winnaar van het veld op De Toekomst. In negentig minuten hadden beide clubs niet weten te scoren.

Opnieuw zeven hoofdklassers uit de beker

In de poulefase sneuvelden al zeven hoofdklassers en de eerste knock-out ronde van de districtsbekertoernooien leverde voorlopig opnieuw zeven afvallers op.

Hoofdklasse A: Montfoort pakt de eerste driepunter

Montfoort heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Daarvoor moest de gestaakte wedstrijd tegen DFS uitgespeeld worden. De uitgestelde wedstrijd tegen Volendam, vanwege het 60-jarig jubileum van Bennekom, werd een prooi voor de Bennekommers.

Hoofdklasse C: Harkemase Boys verliest de aansluiting

Harkemase Boys is de aansluiting met de koplopers in de hoofdklasse C enigszins kwijt geraakt. Thuis tegen AZSV kwamen de Harekieten niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarbij moesten ze zelfs een achterstand, opgelopen in de eerste helft, wegwerken.

Bert Hollander gaat ONS Boso Sneek verlaten

Topklasser ONS Boso Sneek en hoofdtrainer Bert Hollander hebben in onderling overleg besloten om hun verbintenis na afloop van dit seizoen niet te verlengen. Hollander gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en de club naar een nieuwe hoofdtrainer.
COLUMN
Wilco Jansen:

'Vriend van Van Swieten'
KORTE BERICHTEN
• Hoek-trainer Kenny Verhoene heeft volgens de PZC aanvaller Guillaume Clinckemaillie terugverwezen naar het tweede elftal. De topscorer van vorig seizoen is niet wedstrijdfit, maar moet ook werken aan zijn lifestyle.
• Bij topklasser Hoek traint Ibrahim Maaroufi (25) de komende tijd mee, meldt de PZC. De Belgisch Marokkaanse middenvelder maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Inter Milaan, maar kon daarna de belofte nooit waarmaken. Via FC Twente, Vincenza Calcio (Italië), AC Bellinzona (Zwitserland), MVV, Racing Mechelen (België), Parseh Teheran (Iran) en Maghreb Fez (Marokko) belandde Maaroufi in Hoek. Daar mag hij proberen een contract af te dwingen.
• In district Noord wordt op maandag 27 oktober geloot voor de tweede ronde. Om 15.00 uur worden op het districtskantoor in Heerenveen de kokertjes uit de glazen bol gevist. De loting is openbaar, publiek dat daarbij aanwezig wil zijn moet zich eerst per e-mail aanmelden.
Opvallend is dat in de districten West I, Oost en Noord na de poule-wedstrijden de eerste ronde is gespeeld, in West II en Zuid I werd na de poules met de tweede ronde begonnen. Voetbal op Zaterdag houdt het uniform en noemt het in alle districten de eerste ronde.
• Op 25 oktober, na de wedstrijd Achilles Veen - SDC Putten, vindt de bekerloting van het district Zuid I plaats. Er wordt geloot voor de tweede en derde knock-out ronde.
• Shijie Hu is per direct vertrokken bij topklasser Excelsior Maassluis. De 26-jarige Hu had aangegeven zich niet meer voor honderd procent te kunnen focussen op het spelen voor Excelsior, waarop de club afscheid van de aanvaller nam.
• Het kunstgras op de hoofdvelden van topklassers Spakenburg en IJsselmeervogels wordt door de gemeente Bunschoten in 2015 gerenoveerd. Dat is twee jaar eerder dan de bedoeling was. Om het proces budgetneutraal te laten verlopen wordt de renovatie van de bijvelden met twee jaar uitgesteld.
• Bij hoofdklasser Katwijk heeft Wim Guijt vrijdagavond afscheid genomen als voorzitter. Na een emotionele speech overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Mart Vergouwen. Onder Wim Guijt werd Katwijk in 2013 algeheel amateurkampioen. Daarna zag de club af van promotie naar de Jupiler League. De ledenvergadering benoemde Guijt tot erelid.
• Ajax heeft Serhat Çakmak toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt over van het Turkse Trabzonspor, waar hij op doodlopend spoor was geraakt. Çakmak hoopt zich via de amateurs bij Jong Ajax 'in the picture' te spelen.
• De bekerloting voor de tweede knock-out ronde in West I vindt plaats op 31 oktober. Om 12.00 uur worden in het districtskantoor in Amsterdam de kokertjes uit de kommen gevist. De loting is openbaar en iedereen mag er bij aanwezig zijn.
• Hoofdklasser CSV Apeldoorn is uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi van Oost. Voorwaarts Twello, dat op zondag uitkomt in de tweede klasse, nam de strafschoppen beter nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.
• Op woensdag 22 oktober wordt er geloot voor de tweede knock-out ronde van het districtsbekertoernooi in Oost. De loting vindt plaats in het KNVB districtskantoor in Deventer en begint om 15.30 uur. Alleen vertegenwoordigers van de overgebleven clubs kunnen de loting bijwonen.
• Marcel de Graaf is herkiesbaar als bestuurslid technische zaken van IJsselmeervogels. Na een interne storm van kritiek naar aanleiding van het ontslag van trainer Dogan Corneille besloot De Graaf samen met voorzitter Peter van Diermen zijn functie ter beschikking te stellen. Op dat besluit is De Graaf op verzoek van veel leden teruggekomen. De verkiezing staat gepland op de ledenvergadering van 18 november. Dan kiezen de leden ook een nieuwe voorzitter.
• Topklasser Hoek is Nick de Groote tot aan de winterstop kwijt. De Belgische aanvaller van de Zeeuwen viel in de wedstrijd tegen Barendrecht uit met een dubbele spierscheuring, weet de PZC. "Ik mag twee weken niets doen, daarna kan ik weer voorzichtig beginnen. De dokter had het helaas al over een vroege winterstop," aldus De Groote.
• Hans Kraay jr. gaat zijn Nederlandse trainersdiploma's halen. Dat zei de trainer van het Veenendaalse DOVO maandag bij het RTV Utrecht-programma Namen & Rugnummers. "Ik mag Tottenham Hotspur trainen en Manchester United. Maar bij DOVO heb ik een team van gediplomeerde trainers nodig." Kraay jr. is nu formeel technisch manager bij DOVO, waar Jeroen Peters de hoofdtrainer is.
• Spakenburg zal het lange tijd zonder Mark de Loor moeten. Volgens RTV Utrecht liep de middenvelder deze week op de training een kruisbandblessure op. Na de operatie volgt doorgaans negen maanden revalidatie, waardoor De Loor dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zal komen.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - SC Genemuiden      
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys      
FC Lisse - Barendrecht      
Hoek - Scheveningen      
Kozakken Boys - Ajax      
ONS Boso Sneek - HHC Hardenberg      
Sparta Nijkerk - Spakenburg      
IJsselmeervogels - GVVV      
FC Breukelen - VVA '71      
ODIN '59 - SteDoCo      
FC Rijnvogels - Ter Leede      
Katwijk - Noordwijk      

Naam: 
Email: