Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Ook scheidsrechters rekken grenzen op

Eén inhaalwedstrijd slechts in de topklasse, maar wel een volledig programma in de hoofdklassen. Vooral in de hoofdklasse A ging het er weer stevig aan toe met kaarten. 27 Keer geel was geen record, maar speeldag 28 kwam daarmee wel in de topvier. Vier keer rood was ook fors, want dat betekende het dubbele van het aantal dat gemiddeld per speeldag is genoteerd dit seizoen.

Spakenburg voelt een loden last

RIJNSBURG - Een punt was meer dan verdiend, tegen het eind een dubbeltje op zijn kant. Maar wat vooral bleef hangen was de wedstrijdinstelling die Rijnsburgse Boys ten toon spreidde. Nergens meer voor spelend gingen de Rijnsburgers vol voor de winst tegen kampioenskandidaat Spakenburg.

Excelsior '31 heeft niets meer in eigen hand

RIJSSEN - Degradanten roepen standaard dat ze binnen een jaar terug zullen zijn op het niveau waar ze zojuist afscheid van hebben moeten nemen. Nu is Excelsior '31 er niet de club naar die van alles en nog wat van de daken schreeuwt, maar ambities om weer deel uit te maken van de topklasse zijn er wel degelijk.

Topklasse: Spakenburg loopt maar één punt in

Er stond maar één wedstrijd op het programma in de topklasse. Rijnsburgse Boys - Spakenburg werd een week uitgesteld vanwege droeve familieomstandigheden bij Spakenburg-speler Joël Tillema. Omdat IJsselmeervogels vorige week van koploper Kozakken Boys won, kon Spakenburg de druk op de Werkendammers opvoeren.

Hoofdklasse A: SteDoCo maakt sprookje bijna waar

Nog één overwinning en dan heeft SteDoCo het sprookje waargemaakt. Dan is de dorpsclub uit Hoornaar doorgedrongen tot het hoogste amateurniveau in Nederland, de topklasse. Tegen het bijna gedegradeerde Volendam maakte SteDoCo, na een 1-1 ruststand, in de tweede helft het verschil: 4-2.

Hoofdklasse B: Achtklapper voor ASWH

ASWH heeft de grootste overwinning van het seizoen in de hoofdklasse B behaald op XerxesDZB. In Rotterdam werd het maar liefst 0-8. Serginho van Axel-Dongen nam vier doelpunten voor zijn rekening. Kampioen Katwijk won met 1-4 van Spijkenisse en dat was een dikke streep door de rekening voor de thuisclub, dat aan de leiding gaat in de derde periode.

Hoofdklasse C: WHC is gedegradeerd

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar WHC is gedegradeerd uit de hoofdklasse. De club is de tweespalt binnen de vereniging ook op het veld niet te boven gekomen. Een hard gelag voor de club die in 2012 het kampioenschap in de hoofdklasse C nipt misliep in een extra kampioenswedstrijd tegen DETO (1-2). Een jaar daarvoor was WHC nog tweede geëindigd in de competitie.

Topklasse, een beetje veel kritiekpunten

Er staat een bijzondere zaterdag voor de deur in de topklasse. Eén wedstrijd slechts op het programma, maar wat voor eentje? Door te winnen van Rijnsburgse Boys kan Spakenburg zijn achterstand op koploper Kozakken Boys terugbrengen tot één punt. Een bizarre ontknoping van de titelstrijd is ophanden.
 
COLUMN
Rob de Boer:

Complimenten
KORTE BERICHTEN
• Marr Wuyster is in Maassluis onderscheiden voor zijn verdiensten voor Excelsior Maassluis, als onder andere wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, coördinator en aanspreekpunt voor de voetbalbond. Wuyster, die daarnaast ook correspondent voor Voetbal op Zaterdag is, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Grote Kerk kreeg hij van burgemeester Karssen het lintje opgespeld.
• Oud-voorzitter en erelid van ARC Dick van der Neut is vandaag (zaterdag) op 84-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan Van der Neut droegen de spelers van ARC een rouwband om de arm.
• Machiel van Maarseveen heeft bij ARC zijn 250e wedstrijd gespeeld. Hij is daarmee na Johan Boer, Rene Lammers, Cor Prook en René van Meggelen de vijfde speler in de historie van de club die dit respectabele aantal wedstrijd haalt. In al deze wedstrijden was de verdediger goed voor zes doelpunten. Van Maarseveen debuteerde bij ARC op 15 augustus 2006 in de met 0-7 gewonnen bekerwedstrijd tegen VEP.
• VOZ-correspondent voor Kloetinge, Antoine van Goethem, heeft de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Dit voor de vele verdiensten die hij voor de hoofdklasser heeft gehad en nog steeds heeft.
• Eersteklasser Berkum heeft zich per direct versterkt met de Amerikaanse middenvelder Sean Morris. Morris (26) heeft zich bij de club aangemeld en zal ook volgend seizoen bij Berkum spelen. Omdat hij van buiten de Europese Unie afkomstig is, is Morris meteen speelgerechtigd. Hij maakte tegen ASV Dronten zijn debuut in de basis.
• Kozakken Boys heeft Denzel James gepresenteerd als nieuwe aanvaller, maar daar gaat zijn oude club niet mee akkoord. Noordwijk heeft namelijk een mondelinge overeenkomst met James voor komend seizoen en is van plan om hem daaraan te houden. Kozakken Boys kan de kleine aanvaller alleen overnemen als het een afkoopsom betaalt.
• De wedstrijd tussen Dinteloord en Alblasserdam (1e klasse C) is verplaatst naar dinsdag 28 april. Dit vanwege het overlijden van erelid Rinus Vissers (90) van Dinteloord.
• Marco Roelofsen maakt het seizoen af als trainer van FC Horst. Samen met Henri Brink moet hij de Ermelose club in de eerste klasse zien te houden. Vorig seizoen kreeg Roelofsen bij hoofdklasser VVOG dezelfde taak. Toen verving hij Jan Okke Koers en ontliep vervolgens met de Harderwijkers de nacompetitie op doelsaldo.
• Eersteklasser FC Horst heeft per direct gebroken met trainer Etie Jansen. Er is bij de club onvoldoende draagvlak om de samenwerking met Jansen te continueren. Door de slechte resultaten in de tweede seizoenshelft staat FC Horst op dit moment elfde (een p/d-plek), met twee punten achterstand op Sparta Enschede en drie op ASV Dronten. Wie de taken van Jansen voor de laatste drie wedstrijden (en eventueel de nacompetitie) gaat overnemen is nog niet bekend. Ook voor komend seizoen moet FC Horst op zoek naar een nieuwe trainer.
• ONS Boso Sneek heeft in de slotfase van de competitie een speler minder om op te kunnen stellen. Aanvaller Age Wim van der Zee (28) moet noodgedwongen per direct stoppen met voetballen. Na een gebroken teen, die hij op 11 oktober 2014 opliep in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis, bleef hij te kampen houden met een zwevend stukje bot. Dat botfragmentje noopt hem nu om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Van der Zee keert terug naar zijn oude club VEV '67, om daar als assistent-trainer op de bank te gaan zitten. De spits was bij ONS Boso Sneek dit seizoen goed voor vijf doelpunten.
• HZVV heeft de titel gegrepen in de eerste klasse E. De ploeg uit Hoogeveen won met 2-0 van d'Olde Veste '54 en is daardoor onbereikbaar geworden voor nummer twee Balk. HZVV keert na twee seizoenen terug in de hoofdklasse.
• De wedstrijd WVF - WHC heeft enige tijd stil gelegen vanwege een hamstringblessure bij assistent-scheidsrechter Niels Goutier. Er werd een vervanger gevonden en na 25 minuten kon de wedstrijd worden hervat. Het reeds gedegradeerde WVF won uiteindelijk met 2-1 en daardoor is WHC nu ook zo goed als gedegradeerd.
• Emre Dönmez van Hoek is voor zeven wedstrijden geschorst, meldt PZC. Dönmez kreeg in de bekerwedstrijd tegen Dubbeldam een rode kaart voor een 'slaande beweging'. Andere media hadden het over een elleboogstoot. Hoek weet nog niet of het tegen de straf in beroep gaat. Dönmez speelt volgend seizoen weer in België, bij Hamme. Een mogelijk openstaande schorsing neemt hij dan mee.
• De KNVB heeft DETO-speler Jerry van Staa voor tien duel geschorst, dat meldt het AD. Van Staa heeft volgens de bond zijn tegenstander Thomas Smedema van Vroomshoopse Boys gebeten. Smedema slingerde de zaak aan door middel van een foto op Facebook. Van Staa ontkent de beschuldigingen en stelt dat hij met zijn mond tegen de rug van Smedema viel. Hierop deelde Smedema een klap uit. Smedema kreeg daar twee wedstrijden schorsing voor. Van Staa gaat in beroep tegen de tien wedstrijden schorsing.
• De competitiewedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Spakenburg is een week uitgesteld. Spakenburg heeft daartoe verzocht vanwege het overlijden van het zoontje van Spakenburg-speler Joël Tillema. De wedstrijd wordt nu gespeeld op 25 april.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV West:

Rijnsburgse Boys - Spakenburg

RTV Oost:

Excelsior '31 - Harkemase Boys

 
HOOFDKLASSE B

Omroep Zeeland:

Kloetinge - SHO

RTV West:

FC 's-Gravenzande - Zwaluwen
Quick Boys - Ter Leede

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

Flevo Boys - WVF


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Rijnsburgse Boys - Spakenburg      
Montfoort - Huizen      
NSC - Achilles Veen      
SDC Putten - Bennekom      
Kloetinge - SHO      
Quick Boys - Ter Leede      
Spijkenisse - Katwijk      
DVS '33 Ermelo - CSV Apeldoorn      
Excelsior '31 - Harkemase Boys      
Flevo Boys - WVF      
Staphorst - VVOG      
WHC - AZSV      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.