Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

De virtuele Landelijke Divisie

Volgend seizoen wordt door de KNVB de Landelijke Divisie in het leven geroepen. Veel is er al over gezegd en er zal nog veel over gesproken gaan worden. Tot nu toe bleef alles een beetje abstract, maar met de start van de competities wordt de Landelijke Divisie iets concreter. De nummers 1 t/m 7 van de zaterdag- en zondagtopklasse plaatsen zich voor de nieuwe competitie.

Katwijk moet weer even aan alles wennen

KATWIJK - Na een jaartje weggeweest te zijn is de vv Katwijk dit seizoen terug in de topklasse. De doelstelling, promotie naar de landelijke divisie, is helder als glas, maar de resultaten uit de eerste twee duels zijn nog behoorlijk troebel. Na de 1-1 tegen GVVV volgde op de eigen Krom een 1-2 nederlaag tegen IJsselmeervogels.

ONS Boso Sneek haalt het uit zijn tenen

SNEEK - Grote opluchting in Sneek waar ONS Boso Sneek een 3-2 overwinning op GVVV boekte. De zucht van verlichting was te verklaren, want de punten moesten voor de helsdeuren worden weggesleept. Als ooit het lied 'Met bloed, zweet en tranen' van toepassing is geweest op een overwinning van de voetballers van ONS Sneek dan was dat bij de zinderende wedstrijd tegen GVVV.

Kozakken Boys heeft iets van oude glans terug

WERKENDAM - Even was er enige vorm van twijfel bij kampioen Kozakken Boys na de nederlaag vorige week tegen debutant RVVH. Vooral de manier waarop er in die wedstrijd na twintig minuten gespeeld werd, gaf redenen genoeg om na te denken.

Topvorm Spakenburg is nog ver weg

BUNSHOTEN-SPAKENBURG - Wegpoetsen van de valse seizoensopening en zo overtuigend mogelijk de weg omhoog inslaan na de smadelijke 3-0 nederlaag in Rijnsburg. Veel eenvoudiger en duidelijker kon de opdracht voor de blauwe elf van Jochem Twisker niet geformuleerd worden.

Topklasse: Alleen IJsselmeervogels zonder puntverlies

Na de speelronde twee is alleen IJsselmeervogels nog zonder puntverlies. In Katwijk trakteerden de Spakenburgers de 'Kattukkers' op een gevoelige 1-2 nederlaag. Naar verluidt is het team van Frans Adelaar aangehouden door de politie vanwege de diefstal van drie punten.

Beker: Vier hoofdklassers gaan exit

Vier hoofdklassers hebben de poulefase van de diverse districtsbekertoernooien niet overleefd. Maar liefst drie clubs uit de hoofdklasse A (Huizen, LRC Leerdam en NSC) zijn gesneuveld en één uit C (Drachtster Boys).

Clubs doen steeds ingewikkelder

De kop van de competitie in de topklasse is eraf. Clubs hechten belang aan een goede start. Dan is er meteen gevoel van ritme, waar de verliezers op dat zelfde moment nog driftig naar op zoek moeten. Waar gewonnen wordt, wordt er immers ook verloren.
COLUMN
Jelle Loosman:

Supporters
KORTE BERICHTEN
• De bekerwedstrijden SC Joure - Balk (2-0) en Drachtster Boys - Hoogezand (4-0) die vorige week in Noord werden gestaakt worden niet meer uitgespeeld. De wedstrijden zijn niet meer van belang met betrekking tot de eerste twee plaatsen in de eindstand van de betreffende poules. De stand op het moment van staken is de eindstand geworden.
• De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is verplaatst van 5 december naar 21 november. De KNVB heeft het verzoek van de beide clubs gehonoreerd om de wedstrijd i.v.m. de sinterklaasviering op een eerdere datum te spelen.
• De KNVB heeft Sefa Kurt van Excelsior Maassluis een schikkingsvoorstel gedaan van zeven wedstrijden schorsing. Dit naar aanleiding van de rode kaart die de verdediger kreeg in de openingswedstrijd van het seizoen tegen DVS '33 Ermelo. DVS-aanvaller Mike Ahrens heeft hetzelfde schikkingsvoorstel gekregen. DVS '33 gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel. Meerdere aanwezigen, alsook Ahrens zelf, verklaren dat hij niet betrokken is geweest bij de schermutselingen. TV-beelden lijken dat ook te bevestigen. Beide spelers zijn in ieder geval voor de eerstkomende wedstrijd reglementair geschorst.
• De vier KNVB-bekerwedstrijden (FC Lisse - Halsteren, ONS Boso Sneek - VC Vlissingen, RKAVV - Staphorst en SC Feyenoord - UNA) die woensdag werden afgelast krijgen een vervolg op woensdag 2 september. Om 20.00 uur zullen de wedstrijden worden hervat.
• IJsselmeervogels ziet Darren Maatsen alweer vertrekken zonder dat de aanvaller ook maar een minuut heeft gespeeld. Maatsen kiest voor een verblijf op Cyprus bij Agia Napa FC. De topklasser uit Spakenburg wil nog graag een aanvaller aan de selectie toevoegen en heeft daar nog vijf dagen de tijd voor.
• Cees van Kooten, negenvoudig international en oud-trainer van onder andere Spakenburg en DOS Kampen, is maandag overleden. Van Kooten is 67 jaar oud geworden.
• AFC Arnhem is door de KNVB uit het bekertoernooi van West I gezet vanwege een betalingsachterstand. Daardoor bestaat poule 10 nog maar uit drie ploegen, te weten DOVO, De Merino's en DTS Ede. DOVO oefende nog wel tegen AFC Arnhem, het werd 5-0 voor de Veenendalers.
• Scheveningen heeft Santy Hulst aan zich weten te binden, die deze week al meetrainde met de selectie van trainer John Blok. Scheveningen was na het vertrek van Thomas Verheijdt op zoek naar versterking van de aanval en hoopt die gevonden te hebben. De 27-jarige Hulst, woonachtig in Den Haag, zat zonder club nadat zijn contract bij De Graafschap deze zomer na drie seizoenen afliep. Voor zijn periode bij De Graafschap stond hij onder contract bij ADO Den Haag en AZ. In totaal kwam Hulst tot 105 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal.
• Geinoord moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Rudy Jansen verruilt de eersteklasser namelijk voor FC Utrecht O14. Jansen speelde gedurende zijn prof-carrière bij FC Utrecht, Heracles, Excelsior, Cambuur en FC Zwolle. Hij sloot zijn voetballoopbaan af bij Spakenburg. Afgelopen maart verlengde hij zijn contract als hoofdtrainer bij Geinoord met een derde seizoen. Daarnaast was hij ook technisch jeugdcoördinator. Jansen blijft nog tot 1 oktober aan als trainer/coach bij Geinoord en tot 1 januari als jeugdcoördinator.
• Hoofdklasser Eemdijk moet het dit seizoen doen zonder Immanuelson Duku. De snelle vleugelaanvaller vertrekt naar het Engelse Oxford City FC. Duku, die afgelopen seizoen is overgekomen van FC Breukelen, vertrekt deze week naar Engeland waar hij met Oxford uitgaat komen in de Conference South League, het zesde niveau in Engeland.
• Thomas Verheijdt (23) komt dit seizoen niet uit voor Scheveningen. De fysiek sterke aanvaller heeft na een geslaagde proefperiode een 3-jarig contract getekend bij MVV en gaat dus uitkomen in de eerste divisie. Vorig seizoen speelde Verheijdt bij topklasser IJsselmeervogels die hij eigenlijk verliet voor Scheveningen.
• Giovanni Franken mag van de KNVB niet meer als coach optreden bij RVVH, ondanks dat Franken de cursus TC1 volgt. Deze cursus geeft echter geen recht op dispensatie en daarom zal RVVH een alternatief moeten zoeken.
• Kozakken Boys gaat in beroep tegen de straf die de club en trainer Danny Buijs hebben ontvangen. Dat meldt Regio Voetbal. De club kreeg een boete van 500 euro, Buijs moet 250 euro dokken en kreeg daar een voorwaardelijke schorsing van acht wedstrijden met een proeftijd van een jaar bovenop.
• Het district West II heeft de nummering van de eerste klasse B bekend gemaakt. Daarmee is ook het speelschema bekend geworden. Klik hier voor het complete competitieprogramma van 1B.
• ODIN '59 en AFC hebben de onderlinge oefenwedstrijd verschoven naar zondag. Dit vanwege de storm die zaterdag over het land trok, waarbij met name Noord-Holland het zwaar te verduren kreeg. Het gebeurt niet vaak dat een zaterdagclub een oefenwedstrijd op zondag speelt, in januari 2009 speelden Rijnsburgse Boys en Spakenburg tijdens een trainingskamp op Gran Canaria ook eens op zondag tegen elkaar. Dat zorgde met name in Spakenburg voor de nodige opschudding.