VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Joop Gall: 'Ik ben geen wonderdokter'

AMSTERDAM - Velen zullen de plotselinge aanstelling van de ervaren trainer Joop Gall bij Spakenburg als een paniekactie bestempelen. Van de 53-jarige oefenmeester met een ruime ervaring in het betaald voetbal, BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen, wordt verwacht dat hij Spakenburg in de Tweede Divisie weet te houden.

IJsselmeervogels en die eerste tien minuten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels ligt op titelkoers. Dat staat vast, maar toch had de ploeg van Sandor van der Heide veel moeite met middenmoter VVOG dat al snel op een 1-0 voorsprong kwam. In de slotfase van de eerste helft herstelde IJsselmeervogels de schade. Pas diep in de tweede helft stelde IJsselmeervogels toch nog orde op zaken.

Ter Leede laat droom Noordwijk in duigen vallen

NOORDWIJK - Bij verlies zou de titelrace over zijn voor Noordwijk, want tegenstander Ter Leede verzamelde één punt meer terwijl de Sassenheimers ook nog een wedstrijd in te halen hebben. Ook lijstaanvoerder Achilles Veen, op zijn beurt weer een puntje boven Ter Leede geklasseerd, speelde een wedstrijd minder dan de Noordwijkers.

Tweede divisie: Spakenburg verliest weer

Ook Joop Gall heeft Spakenburg nog niet aan de praat kunnen krijgen. De 'blauwen' verloren met 2-1 van AFC, een ploeg die in 2017 nog geen competitiewedstrijd had weten te winnen. Maar Spakenburg bleef niets bespaard op het sportpark Goed Genoeg. De 1-0 van voor rust kreeg na de pauze een vervolg in de vorm van een treffer in eigen doel.

Derde divisie: IJsselmeervogels opnieuw bovenaan

De volgorde in de kopgroep van drie in de Derde divisie ziet er wekelijks anders uit. Nu staat IJsselmeervogels weer bovenaan. De 'rooien' wonnen zelf met 2-1 van VVOG en FC Lisse ging in het kielzog mee dankzij een 2-0 zege op Capelle. Scheveningen, de speeldag begonnen als koploper, verslikte zich half (1-1) in Huizen en duikelde terug naar plaats drie. Maar de verschillen bovenin blijven miniem en zoals gezegd, het beeld kan wekelijks verschuiven.

Hoofdklasse A: Noordwijk is afgehaakt voor de titel

Noordwijk is afgehaakt voor de titel. Het heeft er in ieder geval alle schijn van. De topper met concurrent Ter Leede ging verloren met 2-3 en daardoor hebben de Noordwijkers nu acht verliespunten meer dan koploper Achilles Veen en lopen zeven punten achter op Ter Leede. In Veen had men uiteraard gehoopt op een koele remise in Noordwijk, maar daar ontbrandde een hectische strijd.

Hoofdklasse B: DOVO en ACV jagen samen verder

DOVO leidt de dans, maar ACV jaagt net zo goed mee richting kampioenschap. De Veenendalers hadden wel onnodige moeite met Oranje Nassau maar de 2-1 overwinning was uiteindelijk dik verdiend. Ook ACV won en het enige dat op de 1-3 overwinning op ASV Dronten af te dingen viel was dat de cijfers te laag waren uitgevallen. De achtervolgers streken ook de volle winst op.

KNVB als altijd dienaar van betaald voetbal

Deze week (21 maart) heeft de bondsvergadering ingestemd met de voorstellen tot bijstelling van de licentie-eisen van clubs in de Tweede en Derde divisie waar het gaat om het aantal contractspelers. Een ander onderwerp was het aantal belofte-elftallen in de diverse competities.

Spakenburg kiest voor ervaring met Joop Gall

Joop Gall wordt per direct de nieuwe hoofdtrainer van tweededivisionist Spakenburg. Na het ontslag van Hans van de Haar begin januari van dit jaar, dacht Spakenburg in assistent Arnold Klein de ideale opvolger gevonden te hebben. Later werd de ervaren Tijs Schipper toegevoegd. Dit alles had niet het gewenste resultaat en de club zakte week na week meer naar onderen op de ranglijst.

Laatst gewijzigd

16.58
Tweede divisie: Spakenburg verliest weer
15.58
Hoofdklasse A: Noordwijk is afgehaakt voor de titel
15.51
Samenvattingen op YouTube
15.50
Prikbord
09.43
IJsselmeervogels en die eerste tien minuten
09.15
Derde divisie: IJsselmeervogels opnieuw bovenaan
08.45
Hoofdklasse B: DOVO en ACV jagen samen verder
08.20
Joop Gall: 'Ik ben geen wonderdokter'
07.40
Ter Leede laat droom Noordwijk in duigen vallen
25 mrt
Landelijke en regionale media
25 mrt
Spelerscarrousel hoofdklasse
24 mrt
Spelerscarrousel derde divisie
24 mrt
KNVB als altijd dienaar van betaald voetbal
23 mrt
Spakenburg kiest voor ervaring met Joop Gall
23 mrt
Districtsbeker Oost
23 mrt
Trainerscarrousel tweede divisie
23 mrt
Spelerscarrousel tweede divisie
22 mrt
Districtsbeker West I
21 mrt
Tweede divisie: Barendrecht pas achteraf dolblij
21 mrt
Trainerscarrousel hoofdklasse
21 mrt
Column: Vereniging
20 mrt
Grote inhaalslag iets over de helft
19 mrt
Hoofdklasse A: Van top drie wint alleen Achilles Veen
19 mrt
DOVO poetst resoluut vlekjes weg
19 mrt
SteDoCo haalt tegen FC Lisse alles uit zichzelf

Column

John Blok

 

Vereniging

Korte berichten

25 maart
Ricardo Samoender is tijdens Scheveningen - Huizen onwel geworden. De Scheveningse verdediger liet zich tijdens de eerste helft al wisselen omdat hij zich niet goed voelde. Tijdens het douchen zakte hij vervolgens in elkaar. In het ziekenhuis werd een hartfilmpje gemaakt, maar er werd verder niets verontrustends geconstateerd.
25 maart
Kozakken Boys-verdediger Leon Bot heeft aan de wedstrijd tegen Barendrecht een dubbele polsbreuk overgehouden door een harde val op de straattegels. Hij hoefde in het ziekenhuis niet geopereerd te worden, de pols kon gewoon in het gips gezet worden. Bot zal enige weken niet in actie kunnen komen.
21 maart
Richard Karrenbelt maakt aan het eind van dit seizoen de overstap van ONS Boso Sneek naar hoofdklasser Urk. Karrenbelt, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Sneek, heeft voorlopig voor een jaar getekend. Karrenbelt is een gekend voorstander van doorstroming van de eigen jeugd. Daarmee is de 49-jarige trainer bij Urk prima op zijn plek. Sinds jaar en dag spelen in de hoofdmacht van Urk vrijwel alleen maar Urkers. Karrenbelts trainerscarrière is tot nu toe verlopen langs Loenermark (2 jaar), WSV Apeldoorn (5 jaar), SDC Putten (4 jaar), Sportclub Genemuiden (3 jaar), CSV Apeldoorn (2 jaar) en ONS Boso Sneek (tweede seizoen).
15 maart
De KNVB district Noord heeft Pelikaan S. uit het districtsbekertoernooi genomen omdat trainer Kurt Elshot had meegespeeld in het duel tegen SC Genemuiden. Pelikaan had de wedstrijd met 2-1 gewonnen, waarna Genemuiden een protest indiende. SC Genemuiden komt nu in de kwartfinale uit tegen WVV. Er is nog geen definitieve datum voor de bekerwedstrijd vastgesteld omdat Pelikaan in beroep is gegaan.
22 februari
De inhaalwedstrijd in de tweede divisie tussen Jong Vitesse en TEC gaat wederom niet door. Nadat de wedstrijd eerder was afgelast vanwege sneeuwval is het deze keer de gemeente Arnhem. Die geeft geen toestemming om de ontmoeting op 1 maart af te werken. De wedstrijd wordt nu op 15 maart gespeeld.
11 februari
Na afloop van de wedstrijd Noordwijk - Hoek ontstond er bij de ingang naar de kleedkamers tumult. Volgens de PZC heeft Hoek-trainer Jannes Tant daarbij een klap gekregen van een Noordwijk-supporter en werd Hoek-speler Alexander Embrechts bespuugd.
10 februari
Dennis van Toor en AZSV hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van hun samenwerking. De 45-jarige Arnhemmer zal komend seizoen voor het achtste jaar op rij de selectie van de Aaltense hoofdklasser trainen en is hij na Laurens Knippenborg de op een na langstzittende trainer bij AZSV.
4 februari
Harkemase Boys - Jong FC Volendam is bijna een uur later begonnen. Scheidsrechter Colin Prooi raakte voor de wedstrijd geblesseerd en moest worden vervangen. Jeroen Vredevoogd uit Roden werd opgetrommeld en toen hij gearriveerd was kon er met vijftig minuten vertraging toch worden afgetrapt.
4 februari
Clubs zijn de voorbije weken getroffen door afgelastingen, maar AFC (Tweede divisie) en NSC Nijkerk, SDV Barneveld en Oranje Nassau in de hoofdklasse B spannen de kroon. Die kwamen in 2017 nog helemaal niet in actie voor de competitie. NSC Nijkerk en SDV Barneveld treffen elkaar en Oranje Nassau gaat op bezoek bij Flevo Boys. Het zijn duels in de kelder van de ranglijst. AFC komt in actie bij UNA.
1 februari
Pippy Pruijmboom, de trainer van eersteklasser Oranje Wit, gaat ook nog een zondagclub trainen. Met ingang van komend seizoen neemt hij derdeklasser RKSV RCD erbij. In navolging van Jack van den Berg, die ASWH en IFC uit Hendrik Ido Ambacht traint, doet Pruijmboom dan hetzelfde bij twee clubs in Dordrecht.
23 januari
Sandor van der Heide gaat naast zijn hoofdtrainerschap bij IJsselmeervogels part time aan de slag bij De Graafschap. In Doetinchem wordt Van der Heide herenigd met Henk de Jong. Bij SC Cambuur was Van der Heide ook al assistent bij De Jong, tot het moment dat hij geslachtofferd werd door de Friese club. Omdat Van der Heide zijn taken bij IJsselmeervogels prioriteit geeft, is de Spakenburgse derdedivisionist akkoord gegaan met de dubbelrol.
19 januari
Johan de Man (49) is volgend seizoen hoofdtrainer bij SDV Barneveld. Hij volgt in Barneveld Hans van Arum op. De Man, die in het verleden onder andere IJsselmeervogels, VVA '71 en SC Genemuiden onder zijn hoede had, tekende voor één seizoen.
19 januari
John Kamphuis wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van NSC Nijkerk. Kamphuis is nu nog assistent-trainer bij DVS '33 Ermelo en was daarvoor hoofdtrainer bij BAS Biddinghuizen. Kamphuis (42) wordt in Nijkerk de opvolger van Jochem de Weerdt die aan het eind van het seizoen verhuist naar DOS '37.
18 januari
Danny van den Meiracker stapt per direct over naar FC Lienden. De centrumspits was in de winterstop verbannen naar de B-selectie van Spakenburg en beide partijen zijn overeengekomen het lopende contract voortijdig te ontbinden. Dat maakt de overstap mogelijk naar FC Lienden, dat hoopt de formaliteiten snel te kunnen afhandelen om de aanvaller meteen speelgerechtigd te hebben. Afgesproken is wel dat Van den Meiracker niet meedoet op 28 januari aanstaande wanneer FC Lienden aantreedt tegen Spakenburg. Als vervanger voor Van den Meiracker heeft Spakenburg voor de rest van het seizoen Thijs Hendriks aangetrokken. De 31-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Achilles '29.
17 januari
Het bestuur van Flevo Boys en Inne Schotanus hebben de samenwerkingsovereenkomst met een jaar verlengd. Daarmee is Schotanus ook komend seizoen hoofdtrainer bij de hoofdklasser uit Emmeloord. Het besluit tot verlenging is genomen op basis van vertrouwen in een opgaande lijn in de tweede helft van het seizoen. Flevo Boys staat momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats.
Foto van de week

Synchroonvoetballen tijdens GDC JO7-1 tegen GRC-14 JO7-1. De spelertjes van GRC-14 zijn op elkaar ingespeeld.

Foto: Eric Schröder

 

Landelijke en regionale media

DERDE DIVISIE
Omroep Flevoland:
DVS '33 Ermelo - Jong Almere City FC
RTV West:
Scheveningen - Huizen
FC Lisse - Capelle
HOOFDKLASSE A
RTV West:
Noordwijk - Ter Leede
HOOFDKLASSE B
RTV Oost:
Staphorst - SDV Barneveld

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2