Topklasse: Spakenburg voert de druk weer op

UPDATE Spakenburg heeft de druk op koploper Kozakken Boys weer opgevoerd. De blauwen wonnen vrij eenvoudig van hekkensluiter Excelsior Maassluis met 1-3. En wat prettig is voor de Spakenburgers, na drie wedstrijden droog gestaan te hebben heeft topscorer Kees Tol ook weer eens het net gevonden. Kozakken Boys is het vertrek van Nasser El Khayati nog niet te boven gekomen.

Hoofdklasse A: SteDoCo laat een veertje

UPDATE In de race naar het kampioenschap heeft SteDoCo twee punten laten liggen. De virtuele koploper wist niet te scoren tegen DOVO. Maar omdat ook het team van trainer Hans Kraay jr. het net niet wist te vinden, werden de punten gedeeld. ODIN '59 en Achilles Veen profiteerden door wél de volle winst te pakken.

Hoofdklasse B: Katwijk, nog vier overwinningen nodig

UPDATE Het gaat de laatste weken wat moeizamer, maar Katwijk weet nog steeds te winnen. Nu werd RVVH aan de zegekar gebonden. De Katwijkers kwamen in eigen huis op achterstand, maar Donny van Oijen en Joost Leonard bogen de stand om in Katwijks voordeel. De ploeg van Dick Schreuder heeft nog elf punten (vier overwinningen) nodig om de titel en promotie naar de topklasse zeker te stellen. Quick Boys heeft zich wat vaster op de tweede positie genesteld.

Hoofdklasse C: Pijnlijk verlies Harkemase Boys

UPDATE Harkemase Boys heeft in Aalten een niet onverdiende nederlaag geleden tegen AZSV. Tot een kwartier voor tijd was er nog niet gescoord, maar toen belandde de bal op stip en kon Harekiet Adams Sarkodie met zijn tweede gele kaart inrukken. Stijn ter Haar voltrok het vonnis, vlak voor tijd bekrachtigd door Roy Berenschot. De nederlaag van Harkemase Boys was des te pijnlijker, want DVS '33 Ermelo profiteerde ten volle van de misstap door met ruime cijfers te winnen van Flevo Boys.

Topklasse, verband in de stand helemaal zoek

Met waterplassen in het straatbeeld moet de schrik de nationale competitieleiders opnieuw om het hart geslagen zijn. Nee hè, toch niet weer afgelastingen. Het programma is al in het honderd gelopen. Het moet niet nog gekker worden.

Beker Noord: SC Genemuiden naar de achtste finale

SC Genemuiden heeft beslag gelegd op het laatste ticket voor de achtste finale van het bekertoernooi in Noord.

FC 's-Gravenzande ontslaat Robin Knoester

FC 's-Gravenzande heeft per direct afscheid genomen van trainer Robin Knoester (48). Beide partijen zijn maandag overeengekomen de samenwerking te beëindigen. Afgelopen zaterdag pakte de hekkensluiter van de hoofdklasse B nog een punt van koploper Katwijk, maar liep Knoester ook tegen een rode kaart aan.

Sparta Nijkerk zet Spakenburg terug bij af

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Sparta Nijkerk won dit seizoen al eerder in Bunsoten-Spakenburg, toen van IJsselmeervogels en zorgde tegen de buren van IJsselmeervogels opnieuw voor een stunt. Een stunt van jewelste zelfs. Het lichtte de bijna koploper pootje. Winnen is altijd lekker.
 
COLUMN
Erik Assink:

Knabbel en Babbel
KORTE BERICHTEN
• Eersteklasser VVZ '49 heeft trainer Harrie Epskamp direct na de nederlaag tegen Zuidvogels (2-3) ontslagen. Het bestuur van de Soester club heeft er geen vertrouwen meer in dat Epskamp de ploeg kan behoeden voor degradatie naar de tweede klasse. VVZ staat twaalfde op drie punten afstand van de veilige tiende plaats. Een interim-trainer is ook al aangesteld, Henk van Asch gaat de rest van het seizoen zorgen voor "nieuwe en verfrissende impulsen". Volgend seizoen wordt de Spakenburger Peter van Diermen hoofdtrainer bij VVZ '49.
• Joey Snijders is van de intensive care naar de medium care afdeling overgeplaatst. De GVVV-speler, die nog steeds in coma ligt na een auto-ongeval, ademt op eigen kracht en gaat met kleine stapjes vooruit.
• Gert van Winkoop, de ere-voorzitter van eersteklasser FC Horst, is deze week overleden. Maar liefst 26 jaar heeft Van Winkoop de voorzittershamer gehanteerd. Uit respect voor hem heeft FC Horst voor morgen alle wedstrijden van het programma gehaald.
• Claudio Braga maakt het seizoen af als trainer van FC 's-Gravenzande. Dat meldt Haaglanden Voetbal. De 40-jarige Portugees volgt Robin Knoester op, die afgelopen week opstapte. In Nederland was Braga actief als jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta, Feyenoord, FC Utrecht en PSV. In zijn vaderland werkte hij als assistent bij Victoria Setubal en als hoofdtrainer bij Santa Clara. Volgend seizoen wordt Frans Danen de eindverantwoordelijke op sportpark Juliana.
• HZVV heeft het contract met hoofdtrainer Karlo Meppelink met twee jaar verlengd. Meppelink is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Hoogeveense eersteklasser. Momenteel voert HZVV de ranglijst aan en behaalde ook al de eerste periodetitel.
• Ter Leede heeft Randy Onuoha tussentijds aan de selectie toegevoegd. Onuoha komt over van zondag hoofdklasser FC Chabab. De 20-jarige verdediger, die ook bij Almere City FC en ODIN '59 heeft gespeeld, is direct inzetbaar. Sterker nog, hij heeft zaterdag al zijn eerste speelminuten gemaakt in de wedstrijd tegen Zwaluwen.
• Sam de Munter en Emre Dönmez zijn vanaf nu speelgerechtigd voor Hoek, ze kunnen tegen Scheveningen hun debuut maken in de topklasse. Hoek versterkte zich tijdens de winterstop met het tweetal, De Munter kwam over van het Belgische Eendracht Zeele, Dönmez zat zonder club.
• Eersteklasser Eemdijk heeft het contract met trainer Ulrich Landvreugd met één seizoen verlengd. Landvreugd gaat dan zijn tweede seizoen in bij de derde club uit Bunschoten-Spakenburg.
• Het Amsterdamse amateurvoetbal krijgt er weer een fusieclub bij. Zaterdagtweedeklasser Beursbengels en zondagderdeklasser Blauw Wit hebben besloten samen verder te gaan. Naam, clubkleuren en trainer van de nieuwe club zijn nog niet bekend. De nieuwe voorzitter is wel een bekend gezicht in het Amsterdamse, Han Vermeulen, al jaren ook de voorzitter van Beursbengels. Beide clubs kennen elkaar al heel lang. Alles bij elkaar opgeteld voetbalt Beursbengels al 34 jaar tegen betaling van huur op de velden van Blauw Wit. De nieuwe club kiest de zaterdag voor prestatief voetbal. De zondag is bestemd voor recreatief en jeugdvoetbal.
• Marcel Boudesteyn (43) maakt het seizoen af als interim hoofdtrainer van eersteklasser Nunspeet. De ex-speler van o.a. FC Groningen en FC Zwolle was als hoofdtrainer eerder actief voor Dieze West en d'Olde Veste '54. De in Genemuiden woonachtige Boudesteyn volgt Jan van den Berg op, die wegens drukke werkzaamheden voortijdig moest stoppen. Voor volgend seizoen heeft Nunspeet Bülent Akar al aangetrokken.
• Raymond Schuurman is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij ASV Dronten. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Dronter club en staat op dit moment negende in de 1e klasse D. Schuurman geeft te kennen dat hij zich op de goede plek bevindt en dat hij veel potentie ziet in de jonge spelersgroep. Het beleid van de vereniging is om een stabiele eersteklasser te zijn.
• De loting voor de kwart- en halve finales van het districtsbekertoernooi in West II vindt plaats op maandag 23 februari om 19.30 uur. Plaats van handeling is de accomodatie van voetbalvereniging Laakkwartier in Den Haag.
• Eersteklasser Dinteloord gaat fuseren met zustervereniging DIVO (zondag 5e klasse), ook uit Dinteloord. Volgend seizoen zal de fusieclub uitkomen onder de naam Prinsenland. De trainer van de nieuwe club wordt Harry Akkermans, die overkomt van SC Feyenoord.
• Rainier Resokario (36) vreest dat zijn voetbalcarrière erop zit. Kort voor het einde van de wedstrijd tegen Ajax moest de centrumverdediger van SC Genemuiden geblesseerd het veld verlaten. Naar het zich er nu laat aanzien heeft Resokario voor de tweede keer een kruisband gescheurd. Een MRI-scan zal definitief uitsluitsel moeten geven. Resokario denkt niet dat hij het kan opbrengen om opnieuw van zo'n blessure terug te komen.
• In verband met het verschrikkelijke ongeluk van GVVV-speler Joey Snijders is de competitiewedstrijd tussen GVVV en IJsselmeervogels van aanstaande zaterdag uitgesteld. De KNVB heeft het verzoek van GVVV hiervoor gehonoreerd. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 10 maart, om 20.00 uur.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Spakenburg - Sparta Nijkerk


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - GVVV      
Excelsior Maassluis - Spakenburg      
FC Lisse - Scheveningen      
Hoek - Rijnsburgse Boys      
Kozakken Boys - HHC Hardenberg      
ONS Boso Sneek - Barendrecht      
Sparta Nijkerk - SC Genemuiden      
IJsselmeervogels - Ajax      
ASWH - Quick Boys      
Katwijk - RVVH      
CSV Apeldoorn - Excelsior '31      
Flevo Boys - DVS '33 Ermelo      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.