Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Topklasse, op kop blijven is een kunst apart

Geen van de drie overgebleven topklassers kwam deze week door de derde ronde van de KNVB-beker. Scheveningen was er nog het dichtste bij, maar de ploeg van John Blok sneuvelde met een man minder alsnog in de verlenging tegen SC Cambuur.

Daar is ie weer, de Kraker aan Zee

Het zal een ieder die het zaterdagamateurvoetbal volgt, ook al is het maar op afstand, niet ontgaan zijn, de derby tussen Quick Boys en Katwijk is terug op de speellijst. Niet meteen gedacht, toch weer gekomen, de Kraker aan Zee. Het blauw-wit van Nieuw Zuid tegenover het oranje van De Krom, voor het laatst troffen de twee voetbalgrootmachten elkaar in het seizoen 2009-2010.

Algarve Cup: vier deelnemers tot nu toe

Het aantal deelnemers aan het toernooi om de Algarve Cup editie 2015 is opgelopen naar vier. Al eerder hadden zich HVC '10 en SVC '08 gemeld, maar inmiddels hebben ook Haaglandia en RVVH zich ingeschreven.

Oranje HHC-legioen geeft steun door dik en dun

ZWOLLE - Weken hadden ze er naar uitgekeken en zo'n drieduizend supporters bevolkten de Zuidtribune van het IJsseldelta stadion, de thuisbasis van PEC Zwolle. Het meegereisde legioen van HHC Hardenberg zag de favorieten met 6-1 klop krijgen. Einde verhaal KNVB-beker dit seizoen.

GVVV kan dit keer niet stunten tegen AZ

VEENENDAAL - Voor de derde ronde van de KNVB beker moest GVVV, dat zichzelf toch wel een topploeg uit de zaterdag topklasse mag noemen, aantreden tegen eredivisionist AZ uit Alkmaar. De Alkmaarders, die op dit moment na de trainersperikelen in rustiger vaarwater zijn beland, kunnen echter nog geen potten breken in de stand van de eredivisie, maar zijn wel na de 0-5 zege verder in de beker.

KNVB-beker: Alle zaterdagamateurs sneuvelen

Alle vijf zaterdagamateurclubs die woensdagavond in actie kwamen hebben de derde ronde niet overleefd. Drie topklassers, een hoofdklasser en een eersteklasser sneuvelden kansloos en meestal met grote cijfers. Scheveningen zorgde bijna voor een verrassing. Het dwong eredivisionist Cambuur tot het spelen van een verlenging.

Urk doet strijdkreet 'nor vuren' alle eer aan

URK - Zo'n bekerwedstrijd tegen Ajax is bij uitstek geschikt om aan de weg timmeren. Dat heeft de SV Urk dan ook met volle overtuiging gedaan. In die zin was het een droomloting voor de derde ronde van de KNVB-beker om voetbalclub en vissersdorp weer eens vol op de kaart te zetten.

KNVB-beker: Dapper Urk uitgeschakeld door Ajax

Zoals te verwachten was heeft Urk het niet gered tegen landskampioen en bekerfinalist Ajax, maar het heeft wel een visitekaartje afgegeven. Bij tijd en wijle werden de Amsterdammers afgejaagd en de verdedigers hadden daar de nodige moeite mee. Na ruim een half uur zette Ajax even aan en maakte in zeven minuten tijd het verschil. Deltasport heeft niet opnieuw kunnen zorgen voor een stunt.
 
COLUMN
Bert Kous:

Robots
KORTE BERICHTEN
• Ook West II gaat loten voor de volgende ronde in het districtsbekertoernooi. De competitieleider heeft voor een prachtig decor gekozen, want de loting vindt plaats bij Quick Boys op zaterdag 1 november, na afloop van de kraker tegen Katwijk. Om ongeveer half vijf zullen de balletjes worden getrokken.
• Invaller Jimmy van der Vaart scoorde zaterdag voor eersteklasser Deltasport een loepzuivere hattrick in vier minuten tijd. Hij boog daarmee een 2-0 achterstand tegen Forum Sport om in een 2-3 voorsprong voor Deltasport.
Een hattrick in vier minuten is geen absoluut record in het Nederlandse amateurvoetbal. Jaap de Brouwer deed dat in de hoofdklasse al eens namens CSV Apeldoorn. Op 14 november 2009 scoorde Brouwer zijn hattrick ook in vier minuten. Tegen Go-Ahead Kampen werd het uiteindelijk 2-6.
In 2 minuten en 13 seconden maakte de Ier Jimmy O'Conner op 19 november 1967 de snelste hattrick uit de geschiedenis. O'Conner speelde destijds voor Shelbourne in de Ierse competitie. In het seizoen 1958-1959 had Ajacied Jan Seeler ook slechts twee minuten nodig voor drie goals tegen SHS.
• Een opvallende uitslag in de 3e klasse D West I. Koploper Valleivogels won in Amersfoort met ruime cijfers van de puntloze hekkensluiter Cobu Boys. Het werd maar liefst 0-17.
• Vrijdag is Eltjo Kapenga overleden. Kapenga was in het verleden onder meer trainer bij Huizen en DOVO. Bij DOVO was hij ook nog technisch manager. Kapenga was al enige tijd ernstig ziek. Hij is 68 jaar geworden.
• Twee spelers moesten tijdens en na IJsselmeervogels - GVVV naar het ziekenhuis. GVVV'er Joey Snijders lag vlak voor rust lang gestrekt op het veld, maar kon na enige tijd toch op eigen kracht van het veld lopen. Hij bleek een diepe hoofdwond te hebben die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De KNVB-bekerwedstrijd van GVVV tegen AZ komt voor hem waarschijnlijk niet in gevaar. Thomas Verheijdt, de bonkige spits van IJsselmeervogels, werd tijdens het oponthoud in de tweede helft onwel en werd na afloop van de wedstrijd per ambulance afgevoerd.
• IJsselmeervogels - GVVV is tijdelijk gestaakt geweest na ongeregeldheden in het supportersvak van GVVV. Die ontstonden na een opstootje op het veld tussen spelers van beide ploegen. Het was al langer onrustig rond het veld. Dat begon nadat scheidsrechter Mike van der Roest in de eerste helft een penalty toekende aan GVVV, maar op advies van de assistent weer introk en in plaats daarvan een vrije trap gaf aan IJsselmeervogels vanwege een handsbal van GVVV-spits Sherwin Grot. De gemoederen raakten nog meer verhit toen de arbiter in de tweede helft een strafschop aan IJsselmeervogels gaf voor een lichte overtreding op Tony Tol.
• Hoofdklasser FC Rijnvogels heeft het contract met trainer Hein van Heek met een jaar verlengd. Van Heek gaat bij de Katwijkse fusieclub dan zijn vierde seizoen in.
• De KNVB-bekerwedstrijd tussen Urk en Ajax is uitverkocht. De laatste 600 kaarten waren in de vrije verkoop gingen binnen een uur over de toonbank. De kopers werden geregistreerd om te voorkomen dat Amsterdamse Ajax-supporters aan kaarten kunnen komen. Ajax heeft straf en mag geen supporters meenemen. Eerder verkocht Urk al ruim 3000 kaarten aan leden en vrijwilligers van de club.
• Het bekerduel (West I) tussen Montfoort en APWC (zondag vijfdeklasser uit Amersfoort) zal niet meer worden uitgespeeld. Na ruim een half uur maakte dinsdagavond onweer verder spelen te gevaarlijk. Montfoort leidde op dat moment met 3-0 en loot op basis daarvan mee voor de volgende bekerronde.
• Hoek-trainer Kenny Verhoene heeft volgens de PZC aanvaller Guillaume Clinckemaillie terugverwezen naar het tweede elftal. De topscorer van vorig seizoen is niet wedstrijdfit, maar moet ook werken aan zijn lifestyle.
• Bij topklasser Hoek traint Ibrahim Maaroufi (25) de komende tijd mee, meldt de PZC. De Belgisch Marokkaanse middenvelder maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Inter Milaan, maar kon daarna de belofte nooit waarmaken. Via FC Twente, Vincenza Calcio (ItaliĆ«), AC Bellinzona (Zwitserland), MVV, Racing Mechelen (BelgiĆ«), Parseh Teheran (Iran) en Maghreb Fez (Marokko) belandde Maaroufi in Hoek. Daar mag hij proberen een contract af te dwingen.
• In district Noord wordt op maandag 27 oktober geloot voor de tweede ronde. Om 15.00 uur worden op het districtskantoor in Heerenveen de kokertjes uit de glazen bol gevist. De loting is openbaar, publiek dat daarbij aanwezig wil zijn moet zich eerst per e-mail aanmelden.
Opvallend is dat in de districten West I, Oost en Noord na de poule-wedstrijden de eerste ronde is gespeeld, in West II en Zuid I werd na de poules met de tweede ronde begonnen. Voetbal op Zaterdag houdt het uniform en noemt het in alle districten de eerste ronde.
• Op 25 oktober, na de wedstrijd Achilles Veen - SDC Putten, vindt de bekerloting van het district Zuid I plaats. Er wordt geloot voor de tweede en derde knock-out ronde.
• Shijie Hu is per direct vertrokken bij topklasser Excelsior Maassluis. De 26-jarige Hu had aangegeven zich niet meer voor honderd procent te kunnen focussen op het spelen voor Excelsior, waarop de club afscheid van de aanvaller nam.
• Het kunstgras op de hoofdvelden van topklassers Spakenburg en IJsselmeervogels wordt door de gemeente Bunschoten in 2015 gerenoveerd. Dat is twee jaar eerder dan de bedoeling was. Om het proces budgetneutraal te laten verlopen wordt de renovatie van de bijvelden met twee jaar uitgesteld.

 


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Ajax - IJsselmeervogels      
Barendrecht - ONS Boso Sneek      
GVVV - Capelle      
HHC Hardenberg - Kozakken Boys      
Rijnsburgse Boys - Hoek      
SC Genemuiden - Sparta Nijkerk      
Scheveningen - FC Lisse      
Spakenburg - Excelsior Maassluis      
Bennekom - DOVO      
Noordwijk - FC Rijnvogels      
Quick Boys - Katwijk      
Ter Leede - ASWH      

Naam: 
Email: