VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

XerxesDZB voldoet aan minimale eis

WOERDEN - Om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen in de strijd om de laatste plek in de hoofdklasse moest XerxesDZB met minstens twee doelpunten verschil winnen van Sportlust '46. Met een 0-2 zege in Woerden voldeden de Rotterdammers aan die minimale eis. Dat betekent dat de club uit Rotterdam Oost komende dinsdag aan een gelijk spel tegen Brielle genoeg heeft om na twee seizoenen terug te keren in de hoofdklasse.

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
XerxesDZB verschaft zich goede papieren

XerxesDZB heeft met twee doelpunten verschil gewonnen van Sportlust '46 en is daarmee favoriet om zich de laatst beschikbare plaats in de hoofdklasse toe te eigenen. Sportlust, dat de eerste wedstrijd tegen Brielle met 2-1 verloor, moest (liefst met grote cijfers) winnen om daar nog kans op te houden.

Zaterdagclubs in het KNVB-bekertoernooi

Met 34 clubs is het zaterdagvoetbal minder goed vertegenwoordigd in het toernooi om de KNVB-beker van komend seizoen dan een jaar eerder. Toen plaatsten zich 37 zaterdagclubs. Alle clubs uit de Tweede en Derde divisie zijn automatisch geplaatst, waarbij de kampioen en periodekampioenen van de Tweede divisie de kwalificatieronden mogen overslaan.

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
Brielle begint met winst in verliezersbarrage

Brielle is de strijd om die ene resterende plek in de hoofdklasse begonnen met een overwinning. Op eigen veld konden de Briellenaren al snel een 2-0 voorsprong koesteren, maar Sportlust '46 bezorgde na de aansluittreffer in de tweede helft de thuisclub nog een benauwd slotkwartiertje.

Indelingen Tweede divisie, Derde divisie en hoofdklasse

De meeste wedstrijden in de nacompetitie zijn gespeeld en dus wordt het langzaamaan duidelijk hoe de hoogste klassen er uit gaan zien.

Capelle laat ook allerlaatste kans vervliegen
Ajax piekt toch nog op een juist moment

ALPHEN AAN DEN RIJN - Niet Ajax, maar de klok die onverbiddelijk de seconden wegtikte, was in feite de grootste vijand van Capelle in de strijd tegen degradatie. Daardoor bleef de 1-2 achterstand dan toch onaangeroerd met als onvermijdelijk lot dat de Capellenaren komend seizoen in de hoofdklasse aan een nieuw hoofdstuk moeten beginnen in de clubgeschiedenis.

Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse:
Ajax verdringt Capelle uit de Derde divisie

Ajax heeft de plek van Capelle in de Derde divisie overgenomen door in een rechtstreeks duel met 1-2 te winnen. De beslissingswedstrijd tussen de twee verliezers van de nacompetitiefinale was goed voor een extra plek in de Derde divisie na het uitstappen van Jong FC Twente. Ajax greep de geboden mogelijkheid met beide handen aan, was scherper dan Capelle en won verdiend.

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse:
DETO Twenterand en WHC terug in de hoofdklasse

DETO Twenterand en WHC hebben zich via de nacompetitie geplaatst voor de hoofdklasse. DETO deed dat door XerxesDZB kansloos te laten (3-0). WHC won in een ware thriller met 2-3 van Sportlust '46.

Het moet anders met die belofteteams

Op donderdag 7 juni vond in Zeist een buitengewone bondsvergadering plaats. Op de agenda stond de aanpassing van de voetbalpiramide en toch ook weer niet. Omdat de BVO's dwarsliggen over degradatieregelingen, is het besluit over dat deel van het nieuwe plan opgeschort. Amateurclubs weten als gevolg daarvan nog steeds niet waar ze aan toe zijn, mochten zij ooit willen respectievelijk moeten promoveren naar de Eerste divisie.

Laatst gewijzigd

09.09
Prikbord
07.40
XerxesDZB voldoet aan minimale eis
07.10
Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse: XerxesDZB verschaft zich goede papieren
23 jun
Oefenwedstrijden
22 jun
Zaterdagclubs in het KNVB-bekertoernooi
22 jun
Spelerscarrousel tweede divisie
21 jun
Spelerscarrousel derde divisie
19 jun
Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse: Brielle begint met winst in verliezersbarrage
18 jun
Spelerscarrousel hoofdklasse
18 jun
Samenvattingen op YouTube
18 jun
Indelingen Tweede divisie, Derde divisie en hoofdklasse
17 jun
Trainerscarrousel derde divisie
17 jun
Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse: DETO Twenterand en WHC terug in de hoofdklasse
17 jun
Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse: Ajax verdringt Capelle uit de Derde divisie
17 jun
Capelle laat ook allerlaatste kans vervliegen Ajax piekt toch nog op een juist moment
14 jun
Trainerscarrousel tweede divisie
12 jun
Het moet anders met die belofteteams
12 jun
Column: Grijze rook
10 jun
Dikke prijs voor Scheveningen, dat werd tijd
10 jun
Huizen legt het loodje tegen fris XerxesDZB
10 jun
Nacompetitie tweede/derde divisie: Promotie Scheveningen op z'n Duits
9 jun
Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse: Huizen stap omlaag, Flevo Boys tree omhoog
9 jun
Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse: SteDoCo en Hoek promoveren

Column

Rob de Boer

Grijze rook

Overzichten

•  Beslissingen tweede en derde divise, hoofd- en eerste klasse
•  Nacompetitie tweede divisie/derde divisie
•  Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse
•  Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse
•  Nacompetitie eerste klasse/tweede klasse

Korte berichten

17 juni
Van de achttien herkansers van de Tweede divisie tot en met de eerste klasse hebben er slechts drie de nacompetitie overleefd. In procenten is dat 16,7. Alleen in 1C, 1D en 1E heeft er een ploeg zich gehandhaafd (SVL, Go-Ahead Kampen en d'Olde Veste '54). Vorig seizoen handhaafden zich zes van de achttien herkansers.
15 juni
Als het aan de KNVB ligt dan wordt Martin van Eeuwijk voor twaalf (12!) maanden geschorst naar aanleiding van het bijtincident tijdens HHC Hardenberg - FC Lisse. Van Eeuwijk (30) zette toen zijn tanden in het bovenbeen van HHC'er Aschwin Manuhutu. Hoewel het incident de scheidsrechter was ontgaan, was het voor FC Lisse aanleiding om per direct een einde te maken aan de samenwerking met Van Eeuwijk en de p/d-competitie zonder hun sterkhouder in te gaan. Van Eeuwijk, die de afgelopen drie seizoenen twintig gele en vijf rode kaarten verzamelde heeft inmiddels emplooi gevonden bij Quick Boys. Mogelijk kan hij daar het komende seizoen niet in actie komen.
Update: Martin van Eeuwijk is in beroep gegaan tegen het voorstel van een jaar schorsing.
14 juni
Barendrecht heeft Albert van der Dussen voor komend seizoen aangesteld als hoofdcoach en daarmee de opvolging geregeld van Adrie Poldervaart, die een contract tekende bij Excelsior. Van der Dussen (53) is een bekend gezicht in het Haags amateurvoetbal. Bij ESDO begon zijn trainerscarrière die verder liep langs Postalia, Wasseaar, Scheveningen (zo), Scheveningen (za) (assistent), ADO Den Haag (amateurs), GDA, VELO, VUC, Haaglandia, HVV en de laatste drie seizoenen weer VELO. In 2010-11 had Van der Dussen Jong Ajax onder zijn hoede en was hij ook drie jaar internationaal scout bij Fulham, toen Martin Jol daar hoofdcoach was. Van der Dussen mag zich coach betaald voetbal noemen en is docent bij de KNVB.
11 juni
De beslissingswedstrijd tussen Capelle en Ajax om een plek in de Derde divisie vindt zaterdag 16 juni plaats op het veld van Alphense Boys (Alphen aan den Rijn). Aftrap: 14.30 uur.
30 mei
Op zijn website bevestigt Quick Boys de transfer van Yordi Teijsse naar tweededivisieclub AFC. Teijsse raakte dit seizoen in onmin met Quick Boys, waar hij een doorlopend contract had. De 25-jarige aanvaller/topscorer werd na een verbale botsing met assistent-trainer Dirk Kuijt zelfs tijdelijk verbannen naar het tweede elftal. Eerder communiceerde de club dat Teijsse niet mocht vertrekken en dat er aan hem een prijskaartje van 40.000 euro hing.
Behalve Yordi maakt ook zijn tweelingbroer Kenny Teijsse volgend seizoen deel uit van de selectie van AFC. Kenny Teijsse, verdediger, had een contract bij SC Cambuur.
27 mei
In verband met het overlijden van een bestuurslid van AFC gaf de KNVB toestemming om het duel tussen AFC en FC Rijnvogels door te schuiven naar 30 mei. Daardoor is de situatie ontstaan dat AFC wellicht geen enkele behoefte zal hebben dit duel te winnen. Winnen de Amsterdammers namelijk, dan worden zij de nummer dertien (nu nog Rijsoord) in de hoofdklasse A en die moet aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie voor handhaving. Nummer veertien, op dit moment AFC, is vrijgeloot voor de eerste ronde en schuift meteen door naar de tweede ronde. FC Rijnvogels heeft geen enkel belang meer bij de wedstrijd. Leuk potje voetbal kan dat worden op sportpark Goed Genoeg. Maar AFC kan ook rekening houden met de koppelingen in het wedstrijdschema om zo op papier gunstiger tegenstanders te treffen. En dan is winnen van FC Rijnvogels misschien wel slimmer.
26 mei
Volendam (1A) en SVZW (1D) zijn kampioen geworden en spelen komend seizoen in de hoofdklasse. De Volendammers waren op basis van een veel beter doelsaldo dan ARC al officieus kampioen. SVZW had aan een gelijkspel genoeg om Flevo Boys achter zich te houden, maar de Wierdenaren namen het zekere voor het onzekere en wonnen met 1-4 van Hierden. De andere rechtstreekse promovendi uit de eerste klassen zijn SC Feyenoord (1B), DUNO Doorwerth (1C) en Buitenpost (1E).
26 mei
Gert Aandewiel is per direct opgestapt als coach van Quick Boys. Aandewiel, die een doorlopend contract had afgesloten, zou tot zijn beslissing zijn gekomen na opmerkingen van de nieuw gekozen voorzitter. De algemene ledenvergadering van vrijdagavond koos de nieuwe voorzitter, waarop het zittende bestuur in zijn geheel aftrad. Bron van de berichtgeving is RTV Drenthe. Quick Boys had het vertrek van Aandewiel op dat moment (zaterdag) nog niet bevestigd.
24 mei
De KNVB heeft bekend gemaakt dat de plek, die door het vertrek Jong FC Twente vacant is geworden, ingenomen zal worden door een 'lucky loser' van de nacompetitie derde divisie/hoofdklasse. De verliezend finalisten spelen op zaterdag 16 juni één extra wedstrijd voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.
Ook de hoofdklasse wordt opgevuld met een 'lucky loser'. De drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen hoofdklasse en eerste klasse spelen een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de hoofdklasse.
24 mei
De wedstrijd AFC (za) - FC Rijnvogels (hoofdklasse A) is in verband met het overlijden van AFC-bestuurslid Peter Dekkers verplaatst naar woensdagavond 30 mei. De wedstrijd van AFC (zo), uit tegen Excelsior Maassluis (tweede divisie), wordt wel op zaterdag 26 mei gespeeld.
23 mei
FC Twente wil het beloftenteam uit de voetbalpiramide terugtrekken en daarmee gaan uitkomen in de beloftencompetitie. De BVO wil een kleinere selectie van spelers, die in potentie dicht op het eerste elftal zit en wil daarmee meer specifiek en individueel gaan trainen. FC Twente verwacht dat dit kwaliteitsverhogend en tevens kostenbesparend werkt. Een en ander zou betekenen dat er in de Derde divisie een extra plaats beschikbaar komt.
23 mei
FC Lisse heeft Martin van Eeuwijk per direct uit de selectie gezet en het contract met hem ontbonden. Aanleiding daarvoor is het incident van afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg, waarbij Van Eeuwijk tegenstander Ashwin Manuhutu in het bovenbeen heeft gebeten. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de club rigoureuze maatregelen neemt tegen een speler die over de schreef is gegaan, ondanks dat de club in de strijd tegen degradatie iedereen kan gebruiken. Twee weken geleden kon keeper Brian van der Werff zijn biezen pakken nadat hij expres de bal hard in de dugout van IJsselmeervogels had geschoten.
19 mei
En nog maar eens schuiven met de aanvangstijden in de Tweede divisie. Nu staan de wedstrijden van de laatste speelronde geprogrammeerd voor 15.30 uur.
19 mei
In de eerste klasse C heeft de wedstrijd tussen GJS en kampioen DUNO Doorwerth het einde niet gehaald. Wegens een blessure van scheidsrechter Venema werd er halverwege gestaakt. De stand was op dat moment 0-0. De wedstrijd is voor GJS nog voor belang, het is namelijk nog niet veilig. Dinsdag 22 mei moet DUNO opnieuw naar Gorinchem afreizen om de wedstrijd uit te spelen.
19 mei
De trainers Adrie Poldervaart (Barendrecht), Danny Buijs (Kozakken Boys) en Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) hebben de opleiding UEFA Pro (coach betaald voetbal) met succes afgelegd. Buijs en Rijsdijk gaan ook in het betaald voetbal aan de slag. Buijs wordt hoofdcoach bij FC Groningen, Rijsdijk wordt assistent bij Sparta en de trainer van de beloften. Poldervaart heeft een doorlopend contract bij Barendrecht.

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2