VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Problemen genoeg voor FC Lisse

Na opnieuw een nederlaag (met 0-2 was Barendrecht de dader) kwam FC Lisse weer een stapje dichter bij de gevarenzone van de Tweede divisie. Het gaatje met de bovenste p/d plek is nog maar twee punten. Mogelijk voordeel is dat de Lissenaren nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben tegen De Treffers, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Bizar seizoen loopt op zijn eind

Het seizoen loopt zo zoetjes aan op zijn eind. Heel veel kent een normaal verloop. Felle strijd om de hoofdprijzen en de periodetitels die een herkansing bieden om alsnog te promoveren. Onderaan de ranglijsten van hetzelfde laken één pak en is het knokken om degradatie af te wenden tot je erbij neervalt. Maar in de Tweede en Derde divisie was/is het voor een paar clubs vechten tegen de bierkaai.

Bovenin de Tweede en Derde Divisie

(advertentie)

De top van de Nederlandse amateurklassen is om van te houden. Zowel de Tweede als Derde divisie vormen de competities voor het aanstormende talent. Of de gevallen helden die het niet kunnen laten om wekelijks de kicksen aan te trekken. Spektakel is een garantie en toonaangevende spelers kleuren trots het groene toneel.

FC Lisse mist stootkracht en creativiteit

LISSE - Vroeg in de wedstrijd op achterstand komen is dodelijk als je de punten moet pakken om uit de gevarenzone te pakken, FC Lisse deed daar de laatste tijd genoeg ervaring mee op. Verwacht mocht dan ook worden dat de Lissenaren er thuis tegen Barendrecht alles aan zouden doen om zich niet opnieuw in de openingsfase in de luren te laten leggen.

Spakenburg als een speer richting titel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat wil je als Spakenburg nog meer op een zonnige zaterdagmiddag? Er werd, na een moeizame periode met twee nederlagen in drie wedstrijden, dit keer een gemakkelijke 3-0 zege geboekt op het Veenendaalse DOVO. Daarnaast liet concurrent Quick Boys het met een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Capelle lelijk afweten.

ACV zit op de grens wat de ploeg kan

ASSEN - ACV heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De Assenaren toonden op het eigen sportpark (Catawiki, voorheen Stadsbroek) twee verschillende gezichten. Na een slappe eerste helft raakte ACV in de tweede helft op stoom en mocht ONS Sneek blij zijn met een late gelijkmaker. Resultaat een zuur gelijkspel dat niet nodig was: 2-2.

Eemdijk gaat met recht voor de dikste prijs

AMSTERDAM - Bij het behalen van de titel van de tweede periode - 3 maart jongstleden - eiste Eemdijk ook een gedeelde koppositie op. De 'Diekers' zijn intussen een stadium verder en gaan met alle recht van spreken voor de dikste prijs die er te halen is. De 0-2 overwinning op Ajax past wat dat betreft perfect in het behalen van een inderhaast bijgestelde doelstelling.

Tweede divisie: Clubs leven mee met Katwijk

Op alle velden in de Tweede divisie werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Sander Molenaar, de teammanager van Katwijk. Katwijk zelf kwam om begrijpelijke redenen niet in actie. GVVV speelt nergens meer voor. Het kan geen kampioen meer worden en de derde periodetitel is ook buiten bereik geraakt.

Derde divisie: Spakenburg is er bijna

Spakenburg heeft na twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden weer afstand genomen van de achtervolgers. DOVO werd op de Spakenburgse Westmaat met 3-0 verslagen. En omdat Quick Boys, opnieuw met Dirk Kuijt in de gelederen, tegen Capelle niet verder kwam dan 1-1 is Spakenburg twee punten uitgelopen.

Laatst gewijzigd

13.21
Spelerscarrousel derde divisie
13.20
Prikbord
10.56
Problemen genoeg voor FC Lisse
19 apr
Spelerscarrousel tweede divisie
19 apr
Bizar seizoen loopt op zijn eind
18 apr
Spelerscarrousel hoofdklasse
16 apr
Bovenin de Tweede en Derde Divisie
16 apr
Samenvattingen op YouTube
15 apr
Hoofdklasse B: Eemdijk zet grote stap naar de titel
15 apr
Derde divisie: Spakenburg is er bijna
15 apr
Landelijke en regionale media
15 apr
Hoofdklasse A: Noordwijk struikelt over 's-Gravenzande
15 apr
FC Lisse mist stootkracht en creativiteit
15 apr
Spakenburg als een speer richting titel
15 apr
ACV zit op de grens wat de ploeg kan
15 apr
Eemdijk gaat met recht voor de dikste prijs
14 apr
Tweede divisie: Clubs leven mee met Katwijk
14 apr
Oefenwedstrijden
13 apr
FC Lisse kan het nog benauwd krijgen
12 apr
Trainerscarrousel hoofdklasse
11 apr
Beker Oost: DFS daadkrachtig naar halve finale
11 apr
Derde divisie: DOVO kan gaan ontstressen
10 apr
Districtsbeker Oost
10 apr
Sander Molenaar (38) overleden
9 apr
Districtsbeker Noord

Column

Erik Assink

Zoeken naar aanvulling, versterkingen en punten...

Korte berichten

14 april
SC Feyenoord komt volgend seizoen uit in de hoofdklasse. De amateurtak van de Rotterdamse grootmacht is ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse B. Met name de verdediging stond als een huis, slechts negen tegentreffers hoefde de ploeg van trainer Raymond Frehe te incasseren.
Volgende week kan Buitenpost het voorbeeld van de Rotterdammers volgen. Bij winst tegen de Zeerobben is de titel in 1E een feit.
14 april
De topper in de hoofdklasse B tussen Ajax en Eemdijk werd na dertien minuten stilgelegd. Scheidsrechter Maurice Paarhuis voelde zich onwel en stapte van het veld af. Assistent-scheidsrechter Stef Bogers nam de fluit over, waarna de wedstrijd na een klein half uur oponthoud kon worden hervat.
13 april
Yordi Teijsse traint weer mee met de eerste elftalselectie van Quick Boys. Daarmee is de situatie van onmin tussen topscorer (22 doelpunten) en club uit de lucht. De ruzie tussen speler en staf kwam tot uitbarsting in het duel Quick Boys - ODIN '59. Daarop werd Teijsse verbannen naar het tweede team. De voorbije weken speelden Max van Steen en Dirk Kuijt (de rentree van de oud-prof op het veld) in de spits maar dat bracht niet het gewenste resultaat (1-1 en 0-2 nederlaag). Of Teijsse tegen Capelle gelijk weer mee zal doen, is niet bekend.
12 april
Magreb '90 heeft definitief opnieuw puntenaftrek gekregen wegens het niet voldoen aan de licentievoorwaarden. Het totaal aan strafpunten voor de Utrechtse derdedivisionist bedraagt nu zeven. Door de aftrek kan Magreb zich formeel niet meer rechtstreeks veilig spelen. Als de Utrechters zaterdag verliezen en Capelle pakt tenminste één punt dan is Magreb komend weekeinde officieel gedegradeerd.
12 april
Huizen heeft trainer Erik Assink ontslagen. De hoofdklasser staat stijf onderaan en ziet geen perspectief meer om op deze wijze door te gaan. En dat terwijl de club onlangs nog een contractverlenging met Assink is aangegaan. Assistent Michael Weggemans zal de honneurs gaan waarnemen. Assink heeft het aanbod van Huizen om technisch manager te worden in beraad genomen.
11 april
In verband met het overlijden van teammanager Sander Molenaar zijn komende zaterdag alle wedstrijden van Katwijk uitgesteld. Voor het tweededivisieduel Katwijk - Jong Sparta is inmiddels 8 mei als nieuwe datum vastgesteld.
11 april
Het op 2 december gestaakte duel LRC Leerdam - Sliedrecht (eerste klasse C) heeft na het uitspelen van de tweede helft een 0-1 overwinning opgeleverd voor de bezoekers. Na de commotie om een rode kaart voor Ali Yilmaz (LRC) volgde een afkoelingsperiode, maar liet de scheidsrechter de eerste helft nog wel uitspelen om na de pauze niet meer terug te keren.
In de andere inhaalwedstrijd in de eerste klasse C verstevigde koploper DUNO Doorwerth zijn positie door een 2-0 zege op Woudenberg.
4 april
Jorg Smeets is komend seizoen hoofdtrainer van AFC-zaterdag. Smeets, die aan het eind van het lopende seizoen Ajax gaat verlaten, blijft dus als hoofdcoach in het Amterdamse voetbal actief. Smeets gaat bij Ajax wel door als assistent-trainer van Onder-16.
28 maart
De wedstrijd Capelle - Magreb '90 moet opnieuw uitgespeeld worden. In oktober vorig jaar werd de wedstrijd gestaakt wegens ongeregeldheden en in februari werd het restant uitgespeeld. Dat restant begon 55 minuten te laat omdat Magreb aanvankelijk onvoldoende spelers ter beschikking had. Met twee niet speelgerechtigde spelers in de gelederen won Magreb de wedstrijd met 0-1. Capelle tekende direct protest aan en met succes. Magreb kreeg een geldboete en een punt in mindering. Daarnaast moet het restant nogmaals gespeeld worden. Magreb kan nog in beroep gaan tegen de beslissing.
27 maart
Drie maanden schorsing, geen coaching bij wedstrijden maar ook geen trainingen leiden en voorbesprekingen houden. Dat vonnis kreeg FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter op zijn bordje naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd tussen Jong Sparta en FC Lisse. Ondersteund door gunstige verklaringen van Jong Sparta tekende FC Lisse beroep aan tegen de uitspraak van de tuchtrechter. De beroepscommissie heeft de straf teruggedraaid naar vier wedstrijden schorsing. De Ruiter mag wel leiding geven aan de veldtrainingen. Van de schorsing is al één wedstrijd achter de rug.
21 maart
Frans Adelaar heeft de clubleiding van SteDoCo te kennen gegeven dat hij aan het eind van dit seizoen de hoofdklasser gaat verlaten. Als reden geeft Adelaar op dat hij meer aandacht wil schenken aan zijn familieleven. Adelaar is bezig aan zijn eerste seizoen bij SteDoCo en aan de spelers die de club uit Hoornaar wist aan te trekken vielen de ambities af te lezen. De titel in de hoofdklasse A is langzaam maar zeker uit beeld geschoven, maar promotie via de nacompetitie behoort zeker nog tot de mogelijkheden voor de club die vorig seizoen degradeerde uit de Derde divisie.
18 maart
Rijnsburgse Boys en Katwijk gaan samen met de politie onderzoek doen naar de ongeregeldheden tijdens de derby, toen supportersgroepen van beide clubs met elkaar slaags raakten. De wedstrijd moest daardoor geruime tijd worden onderbroken. Er zijn toen geen aanhoudingen verricht.
18 maart
Yordi Teijsse vertrekt aan het eind van het seizoen bij Quick Boys. Dat had de spits in de wandelgangen al eerder geventileerd, maar bevestigde dat nog eens na afloop van de wedstrijd tegen ODIN '59, waar de topscorer van de Derde divisie (22 goals) tien minuten voor tijd boos het veld had verlaten. Teijsse kreeg vanaf de kant te horen dat hij "meer moest gaan doen" en dat was kennelijk de druppel. De aanvaller zegt de negatieve benadering vanuit de club zat te zijn. Club en speler gaan nog in gesprek met elkaar over het incident, maar de aankondiging van Teijsse tegenover Voetbal in de Bollenstreek Nieuw Zuid te gaan verlaten klonk zeer stellig. Belangstellende clubs moeten overigens wel het contract dat Teijsse heeft getekend afkopen, kosten 40.000 euro.
15 maart
De beroepscommissie van de KNVB heeft besloten om Achilles '29 vijf punten in mindering te brengen, omdat de gewezen eerstedivisieclub niet voldoet aan de licentievoorwaarden om in de Tweede divisie te spelen. Dat brengt de totale strafkorting op zes punten en daarmee rechtstreekse degradatie steeds dichterbij. De achterstand voor de ploeg, die geen wedstrijd meer lijkt te kunnen winnen, op de plaatsen 15 en 16 (p/d) is inmiddels opgelopen tot tien punten.
10 maart
In de Derde divisie is de wedstrijd Harkemase Boys - Jong FC Groningen afgelast. Op 6-jarige leeftijd is de dochter van Antoine van der Linden overleden, de assistent-trainer van Jong FC Groningen.

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2

Nederlands elftal